Reacties

Zelfde dag bezorgd: flauwekul of handig? — 35 reacties

 1. Ik heb het weleens gedaan dat je het dezelfde dag bezorgd krijgt, maar toen kwam het pas om 22.00uur of ze waren zo laat dat ik een berichtje kreeg dat ze het niet meer gingen redden dus ik vind het tegenvallen. Was anders wel handig geweest, als je iets per se die dag nodig hebt.
  Ophalen bij AH heb ik ook weleens gedaan. Is ook wel handig.

 2. Een beetje honing toevoegen helpt tegen zurig :)

  Ik vind het wel handig hoor, dat snelle bezorgen. Hoewel ik de volgende dag best vroeg genoeg vind is het logisch dat webwinkels, om te kunnen concurreren met stenen winkels, zo snel mogelijk bezorgen.

  Wel zie ik met lede ogen aan dat steeds meer mensen in stenen winkels gaan shoppen en niet kopen en dan op het net de goedkoopste versie zoeken. Het is oneerlijk want een stenen winkel kan niet op die manier concurreren met een webwinkel met minder overhead. En zo verdwijnen de stenen winkels. Ik ben benieuwd hoe over 10 jaar de winkelstraten eruit zien!

  • Bedankt voor de tip van de honing Anke!

   Het verschijnsel dat mensen zich in winkels laten voorlichten en vervolgens online kopen wordt showrooming genoemd. Ik vind het ook niet zo sympathiek.

 3. De roerzeef is kennelijk afgedaan. Nee, je moet de tomaten van het velletje ontdoen en dan de staafmixer. Bepaald geen arbeidsbesparing. In het hoogseizoen, als de Nederlandse tomaat het lekkerst is, maak ik tomatensoep. Zes kilo voor drie euro. In kleine verpakkingen in de diepvries. Lekker. Ik maak meer dan zes kilo, ik ben dol op tomatensoep.
  Ik ben groot gegroeid van tomaten. Mijn vader was een tomatenkweker.

  • Ik heb de velletjes er niet af hoeven doen gelukkig. Ik hoefde ze alleen in vier stukken te snijden en het harde stuk te verwijderen. En tot mijn verrassing zag ik ook echt niks terug van pitjes of velletjes.

  • Ja, ik had van te voren ook echt gedacht dat ik allemaal pitjes en velletjes zou tegenkomen. Ik vond het al raar dat in het recept niet stond dat ik het velletje er eerst moet afhalen en zo.

   Wat leuk dat je wat aan mijn antwoord hebt : )

 4. Van de ene kant handig idd wanneer je direct iets nodig hebt.
  Denk voor veel mensen ideaal.

  Zelf heb ik het nooit iets besteld dat dezelfde dag binnenkomt maar ik kijk geregeld ook wel naar de snelste bezorgdag.

 5. Ik zit er niet mee dat ik moet wachten op een bestelling ,want ik denk dat er lange dagen en hard werken nodig is om dat te verwezenlijken zeker met de feestdagen.

 6. Zelfde dag bezorgd zal zeker handig zijn, maar ik zal er niet zo snel gebruik van maken. Het heeft vaak te maken met eigen planning en zin of geen zin om 'in de benen te komen'. Precies wat ik in jouw verhaal ook lees :-). In de tijd dat ik op internet zoek om eindelijk de juiste aanbieder te vinden, had ik ook naar de stenen winkel kunnen gaan. Benzinekosten sparen? Tuurlijk! Ik pak sowieso niet voor één boodschap de auto. Dus vooruit denken, briefjes maken en combineren.

  • Het was inderdaad mijn eigen fout dat ik te lang had gewacht met bestellen. Dat had ik gewoon op maandag moeten doen, en dan was er geen probleem geweest.

   Een goede planning doet inderdaad wonderen!

 7. Ik vind thuis laten bezorgen heel handig maar van mij hoeft het niet dezelfde dag. Als je goed plant is dat ook niet nodig. ;)

  Ik vind tomatensoep trouwens lekkerder als het grof is. Dus ik snij de tomaten in vrij kleine stukken en kook het gewoon tot ze zacht zijn. De stukjes erin geven nog wat te kauwen. Ook nog beter voor je omdat gepureerd voedsel, net al smoothies, toch minder goed is. Je lichaam bereidt zich beter voor op het voedsel als er niet opeens zo'n ongekauwde plons in je maag komt. Maar dit terzijde. :)

 8. 3 euro extra betalen omdat je iets maandag vergeten was? Toen je het recept las, heb je toen niet gezien dat je een staafmixer nodig had? De tomaten had je al gekocht zei je. Misschien beter plannen, dan kost het minder geld en ergernis.
  ( Of de staafmixer even lenen van een buurvrouw? )

  • Nee, niet gezien. En ergernis heb ik niet gehad hoor : )

   En ik ben heel blij dat ik nu eindelijk een staafmixer heb. Dus het is allemaal prima uitgepakt.

 9. Nou daar kan ik heel duidelijk in zijn: ik doe daar echt niet aan mee. Het moet niet gekker worden. Ik probeer al mijn aankopen in mijn woonplaats te doen. Soms scheelt het online zo veel dat ik toch zwicht voor de besparing ... maar niet vaak.
  Als we met z'n allen wennen aan zulke zaken, heeft straks niemand meer geduld en moeten we onze kleinkinderen uitleggen wat het woord "wachten" ok al weer betekende.
  Ik leer het mijn zonen ook: niet alles hoeft meteen en bij een grote aankoop eerst rondkijken in de stad wat het daar kost. De middenstanders moeten ook eten!
  En in het specifieke geval van jouw staafmixer ... ik had er dan eentje geleend bij de buurvrouw of gewoon mijn pureestamper gebruikt.

  • Als ik een nieuw recept probeer, dan doe ik graag letterlijk wat er staat, want ik ben niet zo'n goede gok. Dus als er staafmixer staat, dan gebruik ik die ook : )

   Geduld is een schone zaak overigens, en wachten ook. Dat ben ik met je eens.

 10. Ik vind dat het imlulsaankopen jn de hand werkt.eEen maatschappij van "hebben hebben en wel nu!"
  Nee het is niet mijn ding. Zeker iets als een staafmixer zou ik niet overhaast aanschaffen.
  Dan had ik mijn soepje wel door een zeef gewreven deze ene keer :-)

  • Ja, maar dat stond niet in het recept ; )

   En ik heb mijn research wel gedaan natuurlijk. De staafmixer die ik kocht was als beste getest bij de Consumentenbond.

 11. Ik koop veel in webwinkels. Ik zoek echter wel zo lang door tot ik de goedkoopste leverancier gevonden heb. Wachten vind ik dan niet erg want de prijs maakt dat weer goed.

 12. Zelf heb ik er een aantal maal gebruik van willen maken, maar dan was precies dat artikel niet geschikt voor dit bezorgsysteem. Het is begrijpelijk, maar toch ook wel weer jammer dat niet alles er onder valt. Het ligt natuurlijk ook erg aan de noodzaak van het moment, de prijs, etc of het handig is of niet.

  • Als ik online koop, zoek ik ook de goedkoopste leverancier. Vervolgens kijk ik dan ook nog wel naar de beoordelingen van zo'n bedrijf. En als die goed zijn, koop ik het daar.

 13. Ja dezelfde dag bezorgen is zeker handig. Als je nodig hebt. Vaak als je besteld dan komt het volgende dag eraan. Of later. Wachten op die dag vind ik persoonlijk wel vervelend. Je krijgt ook de tijd te zien. Vaak komen dan later bezorgd. Wij kopen ook wel vaak via webwinkels. Omdat niet vaak in de winkel hebben. Groetjes,

  • Als je overdag buitenshuis werkt kan het inderdaad best lastig zijn als er iets bezorgd wordt. In zo'n geval is zo'n afhaalpunt als de Albert Heijn dan weer handig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>