Zelfde dag bezorgd: flauwekul of handig?

zelfde dag bezorgdOp dansles was het laatst onderwerp van gesprek tijdens de pauze:

Aankopen die dezelfde dag nog worden bezorgd.

Er werd een beetje schamper over gedaan. Zo van: ‘Niemand wil tegenwoordig nog ergens op wachten, waar moet dat heen met de wereld.’

Zelfde dag bezorgd: ik vind het wel fijn

Ik luisterde mee. Maar eerlijk gezegd zie ik wel de voordelen van ‘zelfde dag bezorgd’. Sterker nog, een paar weken geleden kocht ik een staafmixer bij winkelketen Expert. Niet vanwege de prijs, of de goede service, maar omdat zij beloofden dat ze hem dezelfde dag zouden bezorgen. Coolblue en Wehkamp vielen af, omdat ze pas de volgende dag bezorgden. Ik betaalde zelfs 3 euro extra bij de Expert voor hetzelfde product. Maar ik spaarde de benzinekosten en de tijd die het me zou kosten om er heen te rijden uit.

Ik wilde namelijk eindelijk zélf tomatensoep maken

De reden dat ik de staafmixer snel en makkelijk thuis wilde hebben, was dat het een drukke week was. En ik wilde woensdagmiddag eindelijk eens tomatensoep ‘from scratch’ maken. Ik had de roma tomaten al gekocht bij de Albert Heijn. Maar in alle recepten die ik tegenkwam werd een staafmixer vermeld. En omdat ik toch al om de haverklap hoor hoe handig een staafmixer is, besloot ik er dan maar eentje te kopen.

Ik wilde op maandag een staafmixer bestellen, maar dat vergat ik… En op dinsdag zat ik dus met een probleem. Want ik had de staafmixer op woensdagochtend nodig. En om 13 uur verwachtte ik bezoek, dus ik had geen tijd om daarná nog tomatensoep te maken.

Vandaar dat ik googlede op ‘staafmixer’ in combinatie met ‘zelfde dag bezorgd’.

Zelfde dag bezorgd: hoe vind je winkels die dit doen?

Ik vond het trouwens nog helemaal niet zo makkelijk om een winkel te vinden die het motto ‘zelfde dag bezorgd’ hanteerde. Eigenlijk had ik dat van Coolblue verwacht. Dus ik ben best een tijd druk geweest met googelen.

Er zijn twee websites die beloven je een overzicht te geven van winkels die dezelfde dag nog bezorgen. Dat zijn:

 • Dezelfdedaggeleverd: je kunt zoeken op rubriek en dan krijg je een overzicht van winkels die dezelfde dag bezorgen. Ik koos huishoudelijke apparatuur en werd getrakteerd op bol.com, Wehkamp en Expert. Mijn ervaring is dat dit dus niet klopt. Alleen Expert bezorgt dezelfde dag.
 • 24uursbezorging: deze klopt nog minder wat betreft de informatie.
 • Vandaagbesteldmorgeninhuis. Deze is toegevoegd in oktober 2018. Wat ik goed vind aan deze site, is dat onder de belofte is aangegeven of het ook klopt. Zoals bij Bonprix:vandaag besteld

Bol.com biedt tussenoplossing

Bol.com biedt de mogelijkheid om sommige producten dezelfde dag nog op te halen bij een Albert Heijn filiaal in de buurt. Zij bezorgen weliswaar niet dezelfde dag, maar met een beetje moeite kun je het product wel die dag nog in huis hebben. In het geval van mijn staafmixer had ik daar niks aan. Want dan had ik net zo makkelijk zelf even naar de Expert kunnen rijden.

Maar ik vind het verder wel een aardig aanbod van bol.com.

zelfde dag bezorgd

N.B. Over de tomatensoep

Ik gebruikte het recept van de Albert Heijn voor de tomatensoep. Ik moest een blikje tomatenpuree toevoegen en uien. De soep is best aardig gelukt tot mijn verbazing. Ik was bang dat het een heel waterig soepje zou worden, maar hij was best mooi dik. Alleen smaakte hij een beetje zurig. Dus het kan nog wel beter. Maar het is dus wel voor herhaling vatbaar.

Goed dat ik een staafmixer heb ; )

 

k heb onlangs vandaagbesteldmorgeninhuis.nl helemaal herbouwd en daar vind je zo’n 90 webwinkels en informatie die naar eer en geweten ingevuld is. Ik probeer ook zo goed mogelijk de informatie juist te houden.

Wat vind jij van ‘zelfde dag bezorgd’?

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik heb het weleens gedaan dat je het dezelfde dag bezorgd krijgt, maar toen kwam het pas om 22.00uur of ze waren zo laat dat ik een berichtje kreeg dat ze het niet meer gingen redden dus ik vind het tegenvallen. Was anders wel handig geweest, als je iets per se die dag nodig hebt.
  Ophalen bij AH heb ik ook weleens gedaan. Is ook wel handig.

 2. Een beetje honing toevoegen helpt tegen zurig :)

  Ik vind het wel handig hoor, dat snelle bezorgen. Hoewel ik de volgende dag best vroeg genoeg vind is het logisch dat webwinkels, om te kunnen concurreren met stenen winkels, zo snel mogelijk bezorgen.

  Wel zie ik met lede ogen aan dat steeds meer mensen in stenen winkels gaan shoppen en niet kopen en dan op het net de goedkoopste versie zoeken. Het is oneerlijk want een stenen winkel kan niet op die manier concurreren met een webwinkel met minder overhead. En zo verdwijnen de stenen winkels. Ik ben benieuwd hoe over 10 jaar de winkelstraten eruit zien!

  1. Bedankt voor de tip van de honing Anke!

   Het verschijnsel dat mensen zich in winkels laten voorlichten en vervolgens online kopen wordt showrooming genoemd. Ik vind het ook niet zo sympathiek.

 3. De roerzeef is kennelijk afgedaan. Nee, je moet de tomaten van het velletje ontdoen en dan de staafmixer. Bepaald geen arbeidsbesparing. In het hoogseizoen, als de Nederlandse tomaat het lekkerst is, maak ik tomatensoep. Zes kilo voor drie euro. In kleine verpakkingen in de diepvries. Lekker. Ik maak meer dan zes kilo, ik ben dol op tomatensoep.
  Ik ben groot gegroeid van tomaten. Mijn vader was een tomatenkweker.

  1. Ik heb de velletjes er niet af hoeven doen gelukkig. Ik hoefde ze alleen in vier stukken te snijden en het harde stuk te verwijderen. En tot mijn verrassing zag ik ook echt niks terug van pitjes of velletjes.

  2. Ja, ik had van te voren ook echt gedacht dat ik allemaal pitjes en velletjes zou tegenkomen. Ik vond het al raar dat in het recept niet stond dat ik het velletje er eerst moet afhalen en zo.

   Wat leuk dat je wat aan mijn antwoord hebt : )

 4. Het zurige van de tomaten kun je voorkomen door de tomaten(puree) even ‘mee’ te bakken op een hoge temperatuur. Dit heet ontzuren.

 5. Van de ene kant handig idd wanneer je direct iets nodig hebt.
  Denk voor veel mensen ideaal.

  Zelf heb ik het nooit iets besteld dat dezelfde dag binnenkomt maar ik kijk geregeld ook wel naar de snelste bezorgdag.

 6. Ik zit er niet mee dat ik moet wachten op een bestelling ,want ik denk dat er lange dagen en hard werken nodig is om dat te verwezenlijken zeker met de feestdagen.

 7. Zelfde dag bezorgd zal zeker handig zijn, maar ik zal er niet zo snel gebruik van maken. Het heeft vaak te maken met eigen planning en zin of geen zin om ‘in de benen te komen’. Precies wat ik in jouw verhaal ook lees :-). In de tijd dat ik op internet zoek om eindelijk de juiste aanbieder te vinden, had ik ook naar de stenen winkel kunnen gaan. Benzinekosten sparen? Tuurlijk! Ik pak sowieso niet voor één boodschap de auto. Dus vooruit denken, briefjes maken en combineren.

  1. Het was inderdaad mijn eigen fout dat ik te lang had gewacht met bestellen. Dat had ik gewoon op maandag moeten doen, en dan was er geen probleem geweest.

   Een goede planning doet inderdaad wonderen!

 8. Ik vind thuis laten bezorgen heel handig maar van mij hoeft het niet dezelfde dag. Als je goed plant is dat ook niet nodig. ;)

  Ik vind tomatensoep trouwens lekkerder als het grof is. Dus ik snij de tomaten in vrij kleine stukken en kook het gewoon tot ze zacht zijn. De stukjes erin geven nog wat te kauwen. Ook nog beter voor je omdat gepureerd voedsel, net al smoothies, toch minder goed is. Je lichaam bereidt zich beter voor op het voedsel als er niet opeens zo’n ongekauwde plons in je maag komt. Maar dit terzijde. :)

 9. 3 euro extra betalen omdat je iets maandag vergeten was? Toen je het recept las, heb je toen niet gezien dat je een staafmixer nodig had? De tomaten had je al gekocht zei je. Misschien beter plannen, dan kost het minder geld en ergernis.
  ( Of de staafmixer even lenen van een buurvrouw? )

 10. Nou daar kan ik heel duidelijk in zijn: ik doe daar echt niet aan mee. Het moet niet gekker worden. Ik probeer al mijn aankopen in mijn woonplaats te doen. Soms scheelt het online zo veel dat ik toch zwicht voor de besparing … maar niet vaak.
  Als we met z’n allen wennen aan zulke zaken, heeft straks niemand meer geduld en moeten we onze kleinkinderen uitleggen wat het woord “wachten” ok al weer betekende.
  Ik leer het mijn zonen ook: niet alles hoeft meteen en bij een grote aankoop eerst rondkijken in de stad wat het daar kost. De middenstanders moeten ook eten!
  En in het specifieke geval van jouw staafmixer … ik had er dan eentje geleend bij de buurvrouw of gewoon mijn pureestamper gebruikt.

  1. Als ik een nieuw recept probeer, dan doe ik graag letterlijk wat er staat, want ik ben niet zo’n goede gok. Dus als er staafmixer staat, dan gebruik ik die ook : )

   Geduld is een schone zaak overigens, en wachten ook. Dat ben ik met je eens.

 11. Ik vind dat het imlulsaankopen jn de hand werkt.eEen maatschappij van “hebben hebben en wel nu!”
  Nee het is niet mijn ding. Zeker iets als een staafmixer zou ik niet overhaast aanschaffen.
  Dan had ik mijn soepje wel door een zeef gewreven deze ene keer :-)

  1. Ja, maar dat stond niet in het recept ; )

   En ik heb mijn research wel gedaan natuurlijk. De staafmixer die ik kocht was als beste getest bij de Consumentenbond.

 12. Ik koop veel in webwinkels. Ik zoek echter wel zo lang door tot ik de goedkoopste leverancier gevonden heb. Wachten vind ik dan niet erg want de prijs maakt dat weer goed.

 13. Zelf heb ik er een aantal maal gebruik van willen maken, maar dan was precies dat artikel niet geschikt voor dit bezorgsysteem. Het is begrijpelijk, maar toch ook wel weer jammer dat niet alles er onder valt. Het ligt natuurlijk ook erg aan de noodzaak van het moment, de prijs, etc of het handig is of niet.

  1. Als ik online koop, zoek ik ook de goedkoopste leverancier. Vervolgens kijk ik dan ook nog wel naar de beoordelingen van zo’n bedrijf. En als die goed zijn, koop ik het daar.

 14. Ja dezelfde dag bezorgen is zeker handig. Als je nodig hebt. Vaak als je besteld dan komt het volgende dag eraan. Of later. Wachten op die dag vind ik persoonlijk wel vervelend. Je krijgt ook de tijd te zien. Vaak komen dan later bezorgd. Wij kopen ook wel vaak via webwinkels. Omdat niet vaak in de winkel hebben. Groetjes,

  1. Als je overdag buitenshuis werkt kan het inderdaad best lastig zijn als er iets bezorgd wordt. In zo’n geval is zo’n afhaalpunt als de Albert Heijn dan weer handig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.