Keukenspullen ophangen

action

Onze pannen staan in een hoekkastje.

We hebben destijds bezuinigd en daarom niet gekozen voor zo’n draaiplateau, waarmee je de pannen naar voren kunt halen. Dat heeft voor- en nadelen. Het was goedkoper en het voorkomt dat ik teveel pannen aanschaf.

Het nadeel is dat ik soms lastig bij bepaalde pannen kan.

Pannen aan de muur

Daarom was ik al een tijdje aan het zinnen op een manier om veelgebruikte pannen makkelijker binnen handbereik te brengen. En waar anders dan de Action vond ik de oplossing : ) Ik kocht daar een wit kapstokje met 3 knopjes. Dat heb ik aan de muur gehangen, en daar kan ik nu koekenpannen en een paar vergieten aan kwijt.

Het nadeel van keukenspullen aan de muur is dat ze eerder stoffig en vettig worden. Maar omdat ik deze zo vaak gebruik, geldt dit nadeel niet. Ze krijgen de kans niet om stoffig en vettig te worden.

Ik ben heel blij mee met deze goedkope oplossing voor mijn pannen/ruimte probleem.

Lees ook mijn posts over mijn bakkersrek en pannendeksels opbergen.

Hoe bewaar jij potten en pannen in de keuken?

 

Similar Posts

39 Comments

 1. Ik bewaar in twee uittreklades onder het gasvuur ,ik had graat een kookeiland gehad met daarboven zo’n pannen ding om alles op te hangen maat dat was niet mogelijk op die plaats staat nu een afwaseiland ,ook handig.

 2. Wij hebben eigenlijk helemaal niks hangen, dit hebben we in de kastjes staan. In onze nieuwe keuken hebben we zo’n mooi draai-ding, waardoor je pannen naar buiten komen draaien als je het kastje open doet. Ideaal, hoewel ik de hoeveelheid ruimte in de oude appartement keuken wel mis. Daar hadden we hele diepe boven en onderkastjes. Nu heb ik alleen nog maar onderkastjes, waarvan een deel al vaatwasser, koelkast/vriezer is.

  1. Ik kan me goed voorstellen dat je dan wel even moet woekeren met de ruimte Saskia. Het voordeel van géén bovenkastjes vind ik wel dat de keuken veel ruimtelijker lijkt.

   Zo’n draaiding waarbij de pannen naar buiten komen lijkt me superhandig! Ik moet soms zo wat in mijn keukenkastje kruipen om een pan te pakken.

 3. Ik heb enkel een mooi messenset aan de muur hangen (het ziet er eigenlijk best eng uit ;-) ) de messen hangen door middel van een magneet. Verder niks eigenlijk.

 4. De eenvoud zoals op de foto siert de keuken. Het heeft wel wat. Duidelijk dat hier geleefd wordt. Dit in tegenstelling tot moderne en strakke keukens waar alles opgeborgen is.
  Momenteel behelp ik me in de bijkeuken en heb overal wat staan. Te zijner tijd moet ik de oorspronkelijke keuken die nu als een gezellige kamer fungeert in zijn oorspronkelijke staat terug brengen. Jaren dertig stijl dus. Pannen worden dan ook grotendeels opgehangen. Die zijn zo mooi dat ze ook gezien mogen worden. Toch maar een keer zin maken want overal staat wat en daar wen je ook weer aan.

 5. Het hoekkastje in mijn keuken bevat een mobiel, daar staan alle potten en pannen op. Doordat het draait verschuift er wel veel en is het regelmatig een rommeltje of een hel er de juiste pan uit te vissen. Op hangen is in mijn keuken echter geen optie, daar is hij veelte klein voor.

 6. Ik heb twee hoekkastjes met draaiplateau en onder de kookplaat bewaar ik de koekenpannen. Ik heb nogal veel pannen. Ik vind dat makkelijk en ik gebruik ze ook allemaal. Met de kastruimte heb ik mazzel. Dank voor een vorige bewoner :-)

  1. Heerlijk inderdaad als een vorige eigenaar de boel goed heeft aangepakt : )

   Ik was altijd blij met voormalige bewoners die planken achterlieten en spijkers. Want ik hang dus graag dingen op.

 7. Ik heb drie keukenkastjes waaronder het beroemde kastje onder de wasbak. En een heel kleine keuken. Dus mijn oplossing is al het plastic spul, en alle minder gebruikte spullen in twee dekenkisten in de kamer en trapkast. Mijn weckspullen, die ik het minst gebruik maar het meest ruimte innemen taan boven in een slaapkamer.

  1. Dat is echt niet veel Greet. Hoeveel pannen heb je dan?

   Ik vind dat je het heel creatief hebt opgelost. En ik stel me zo voor dat dit wel voorkomt dat je teveel spullen aanschaft.

 8. Wij hebben een grote keuken met veel kasten dus opbergruimte genoeg. Hier hangt enkel ene rekje op met aluminiumfolie en plasticfolie (gebruik ik alletwee zelden)

 9. In 1 la, in 3 stapeltjes. Meer hebben we niet nodig. De rest van mijn pannen heb ik weg gedaan.
  Er staan wel meerdere laden en kastjes leeg in mijn keuken. Op het aanrecht staat 1 pot met keukengerei dat je snel bij de hand wil hebben. Nadeel je moet het alsnog bijna dagelijks afwassen. Die wil ik dus ook nog in een la kwijt zodat alleen de fruitschaal nog op het aanrecht staat.

  1. Ik houd ook van een leeg aanrecht Lisanne. Bij mij staan er een snelkoker en koffiezetapparaat. En vanwege de kinderen een tosti ijzer. Verder niks.

   Wat goed dat je zelfs lege kastjes hebt! Dat hoor je niet vaak.

 10. Ziet er gezellig uit! Ik houd daar ook wel van maar vind toch ook wel dat het snel vies wordt. Hier staat alles in één grote la. Kookpannen netjes gestapeld maar wok en koekenpannen maken het wat rommelig. Goede reden om niks nieuw te kopen ;)

  1. Als ik mijn kastjes schoonmaak stapel ik de pannen ook altijd netjes. Maar in de loop van de weken wordt het bij mij steeds slordiger. Want ik heb dan niet elke keer zin om ze weer allemaal netjes in elkaar te zetten.

 11. Bij mij zou het toch vooral snel stoffig en vettig worden, denk ik. Ik vind dat vaak wel mooi als alles ophangt, maar bij mij oogt dat dan snel zo rommelig. Goed dat het werkt voor jou!

  1. Ja, dat vind ik ook Saar. Potten en pannen in een keukenkastje is natuurlijk ook prima en heeft als voordeel dat ze niet viezig en vettig worden. Maar mijn kastje staat vrij vol, vandaar deze aanvulling.

 12. Wij hebben niet zoveel pannen dus ze zitten allemaal in een grote diepe lade in de keuken, makkelijk onder het gasstel. Ik heb het liefst zo veel mogelijk in kasten anders vind ik het al snel rommelig worden. Zo’n kapstokje is dus niks voor mij. Wel hebben we net een kruidenkastje opgehangen…. Daar gaat mijn lege muur, haha.

 13. Wij hebben ook aardig wat spulletjes aan de muur hangen in de keuken. Ikea heeft veel handige opberg/ophang rekken en daar hebben we toen goed gebruik van gemaakt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.