Opbergsystemen voor potten en pannen

opbergsystemen
Afgelopen week keek ik het zesde en laatste seizoen van de serie Downton Abbey. In seizoen 6 speelt de serie zich af in de twintiger jaren van de vorige eeuw.

Pannen op een plateau onder de keukentafel

En wat me opviel in de keuken van Downton Abbey was de grote keukentafel, met een soort verdieping er onder! En daarop stonden allerlei pannen en dergelijke. Tegelijkertijd werd de tafel ook gebruikt om aan te eten en te drinken en bij elkaar te zitten. Wat een slim idee om ónder de tafel opslagruimte te creëren!

Het zette me aan het denken over hoe ik zelf mijn potten en pannen  bewaar.

Mijn pannen staan in een hoekkastje

Niet onder de keukentafel kan ik je zeggen. Mijn potten en pannen staan in een hoekkast van mijn aanrecht. Vaak hebben dergelijke hoekkastjes een handig draaiplateau. Zo kun je pannen die achteraan staan naar je toe draaien. Maar zo’n plateau hebben wij wegbezuinigd. Mijn pannen verblijven dus simpelweg op een witte plank in een hoekkastje.

Het voordeel van een kastje is dat ze goed beschermd staan voor stof en vuil.

Er zijn nog veel meer manieren om potten en pannen op te slaan in de keuken. Ik zet ze voor je op een rijtje!

Aan een rek boven de tafel

Sommige mensen hangen een rek aan het plafond boven de keukentafel en hangen daar vervolgens alle pannen aan. Zo’n rek hangt in de regel horizontaal. (Onderaan deze post vind je een slideshow, waar je dit op een foto kunt zien.)

Aan een rek boven het aanrecht

Een rek boven het aanrecht hangt verticaal: dus recht tegen de keukenmuur. Met slagershaken kun je er vervolgens pannen aanhangen.

Aan een stang

Als je een rek niet mooi vindt, kun je ook kiezen voor een simpele stang. Met behulp van slagershaken kun je er vervolgens pannen aanhangen.

Onder een kookeiland

Als je een kookeiland hebt met ruimte er onder, dan kun je potten en pannen ook onder het kookeiland hangen. Of ze, net als bij Downton Abbey, op een verdieping van het kookeiland neerzetten.

Op het aanrecht

Je kunt pannen natuurlijk ook gewoon op het aanrecht neerzetten. Zelf lijkt me dit vrij rommelig staan.

Speciale kasten voor pannen

Je hebt tegenwoordig speciale kastjes met rekken erin voor pannen.

Meer ideeën voor potten en pannen opbergen?

Hoe berg jij jouw potten en pannen op?

Lees ook mijn post over Pannendeksels opbergen en mijn post Keuken interieur ideeën.

32 Comments

  1. Carolien
  2. VeggieMo
  3. Polly
  4. Jet
  5. Wilma
  6. Louloudi
  7. Anke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh