Reacties

Pannen ophangen en andere opbergsystemen voor potten en pannen — 32 reacties

 1. Oh,wel leuk ja, zo aan een rek of stang. En scheelt veel kastruimte dan.
  Wij hebben ze ook in de kast staan maar ik vind dit wel een mooie oplossing om meer kastruimte te hebben in de keuken.

 2. Pannen ophangen vind ik eigenlijk alleen mooi als het nieuwe, glanzende pannen zijn. Die van mij zien er aardig gebruikt uit en ik gebruik vooral grote pannen die je niet gezellig aan de muur hangt. Verder lijkt het me ook meer poetswerk.
  Bij mij staan de meeste pannen in twee hoekkasten met draaiplateau. Luxe, twee hoekkasten :-)
  Op het fornuis heb ik altijd een koekenpan en een fluitketel staan. En onder het fornuis heb ik nog drie koekenpannen staan. Ik zit nogal goed in de pannen. Ik heb van mijn ouders het eea gekregen toen zij overschakelden naar inductie. Verder vind ik het fijn om veel pannen te hebben. Ze worden ook allemaal gebruikt.

 3. Ik heb twee lades voor mijn pannen. Ik houd niet zo van open schappen en rekken in de keuken, heb dat vroeger wel gehad maar regelmatig moest ik een pan, bord of schaal voor gebruik eerst afwassen omdat het stof had staan vergaren.

 4. Bij mij staan de pannen in het aanrechtkastje. Ik vind het bij een ander heel leuk hoor, aan een rekje boven het aanrecht. Mooi landelijk sfeertje... Maar ik vind het voor mij veel te rommelig staan. En bovendien zijn het ook stofvangers. Ik heb een mooie pot op het aanrecht staan met daarin de pollepels en dergelijken maar als ik er een lepel van nodig heb moet ik hem vaak eerst even afspoelen onder de kraan omdat er stof op ligt. Dus laat ik mijn pannen maar fijn in het kastje staan!

 5. Wij hebben in de hoek kast van de keuken zo'n molen zitten voor de pannen. Zelf vind ik dat heel onpraktisch, maar het kan bij ons niet anders. Zelf zou ik graag planken willen, maar ja, geen ruimte. Heb je met kasten toch net meer vertrouwen in genoeg ruimte.

 6. Ik heb wel zo'draaiplateau in een hoekkastje. Daar staat de hele handel in.
  Wat een prachtige,sfeervolle foto, die bovenste!!!!
  En....snik.....Downton Abbey afgelopen en komt nooit meer terug :-(

 7. Mijn pannen staan ook in een hoekkast op een draaiplateau. Eerst nog keurig maar ik moet daar nodig eens opruimen zodat de steelpannen weer netjes in elkaar staan en de deksels op de juiste pannen.
  Ik vind een paar mooie pannen op een rek wel heel leuk staan en dan vooral van die koperen steelpannen !

  • Ja, toen ik nog een draaiplateau had in het oude huis was het ook altijd rommelig. Heel raar. Nu trouwens ook weer met de planken. Net als jij moet ik de boel eens even weer ordenen.

 8. Bij ons staat de de pannen op een draaiplateau in een hoekkast. Heel handig en je kunt er altijd goed bij. Op de bodem van het kastje heb ik dan nog snijplanken en schalen staan. Het lijkt mij ook handig om pannen in een la te hebben maar daar is onze keuken te klein voor.

 9. Een draaiplateau is wel heel erg handig. Dat was één van de eerste dingen die we wilden, en die van Ikea zijn handig en niet zo duur. Je kunt het draaiplateau ook gewoon inbouwen in een ander kastje, maar wij hebben de ikea kast ingebouwd in de handgemaakte keuken. Het is nog steeds één van de dingen waar ik in de keuken het meeste plezier van heb.
  Hangende pannen vind ik niet zo'n succes. Krassen op de muur, of op de pannen, en het risico dat iemand ze nét niet goed ophangt en boem: zo op je granieten blad. Balen.
  Verder hebben we alleen maar lades. Dar vond ik ook handiger dan planken. Maar ... je hebt dan wel nét iets minder ruimte dan in een kastje met een plank.

  • Dat klinkt interessant Daenelia, dat draaiplateau van de Ikea. Ik merk dat het me toch wel aantrekt. Ik moet nu soms best graven om helemaal achterin een pan te pakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder