Pannendeksels opbergen: briljante tips en tricks!

pannendeksels opbergen

Pannendeksels opbergen.

Hoe doe je dat handig en efficiënt?

Dat vroeg Felice mij in de comments van mijn post over kopjes opbergen.

‘Ik ben dol op opbergsystemen en op zoek naar de manier om efficiënt pannendeksels op te bergen. Als je daar nog eens een ideetje voor hebt?’

Een goede vraag van Felice.

Want inderdaad, waar laat je de pannendeksels? Je kunt ze natuurlijk simpelweg op de bijbehorende pan doen, maar dan kun je de pannen niet in elkaar zetten en nemen ze meer plek in. De pannendeksels dan maar opstapelen? Dat kan alleen als ze geen hoog handvat hebben. En als je ze kunt stapelen, dan zul je zien dat je net de onderste pannendeksel nodig hebt, en valt de rest je om de oren.

Pannen opbergen 1.0

Een paar jaar geleden schreef ik al eens een post over pannen opbergen, waarin ik ook pannendeksels opbergen behandelde. Maar het leek me toch goed om het probleem van de pannendeksels apart uit te diepen.

Dus ging ik op zoek naar handige oplossingen voor pannendeksels organiseren. Hieronder het resultaat!

1. Pannendeksels opbergen in kast: aan de binnenkant van je keukenkastje

Hang je pannendeksels aan de binnenkant van je keukenkast deurtjes.

Met behulp van command haakjes

Dat kan op verschillende manieren. Een snelle en simpele manier is met stevige plakhaken. Bijvoorbeeld met zogenoemde ‘command haakjes’. Je plakt die haakjes strategisch op 3 plekken aan de binnenkant van je keukendeurtje. Pannendeksels opbergen is dan simpel: je hangt het deksel tussen de haakjes.

Deze haakjes zijn onder andere te koop op amazon.nl:

command haakjes

Pannendeksels opbergen in kast met behulp van een handdoek rail

Een tweede manier van pannendeksels opbergen aan de binnenkant van je keukenkastjes is met een simpele handdoek rail. Die zet je aan de binnenkant van je keukenkastje, en in plaats van handdoeken, hang je er je pannendeksels in. Daarbij is het belangrijk om er op te letten dat de handdoek rail niet teveel ruimte heeft: je pannendeksel moet er tussen blijven hangen.

Pannendeksels opbergen in kast met speciale dekselhouders

Vind je bovenstaande oplossingen voor pannendeksels opbergen te ingewikkeld? Dan kun je ook kant en klare dekselhouders kopen. Bijvoorbeeld deze op bol.com:

pannendeksels opbergen

Of deze:

pannendeksels opbergen

Of deze:

houder binnenkant keukenkastje

En tot slot:

pannendeksels opbergen

Zo’n dekselhouder bevestig je bijvoorbeeld aan de binnenkant van je keukenkastje en voila! Maar je kunt hem natuurlijk ook op een andere plek in je keuken plaatsen. Net wat jij wilt.

2. Pannendeksels opbergen: andere manieren

Misschien heb je een geen plek aan de binnenkant van je keukenkastjes, of kunnen ze niet meer dicht als je er pannendeksels aan ophangt. In dat geval volgen hieronder andere manieren van pannendeksels opbergen.

Je kunt bijvoorbeeld een speciaal pannendeksel opbergrek kopen. Dit kun je in je keukenkastje zetten, of op het aanrecht. Zoals deze:

pannen deksel houder

Zelf ben ik wat minder gecharmeerd van deze methode omdat je er ruimte mee verliest. En ik zou zo’n ding ook eigenlijk liever niet op mijn aanrecht hebben. Dan vind ik onderstaande methode leuker:

pannendeksels opbergen

Deze neemt weliswaar ook plek in, maar is multifunctioneel en oogt gezellig. Overigens kun je het eerste rek natuurlijk ook ín je keukenkastje zetten bij de pannen. Maar ja, dan verlies je dus weer ruimte voor je pannen.

Ikea pannendeksel houder

In een post over dingen opbergen, mag Ikea natuurlijk niet ontbreken, want zij zijn bekend om hun slimme opbergideeën. Op het gebied van pannendeksels opbergen biedt Ikea dit:

Ikea pannendeksel houder

Pannendeksels opbergen: out of the box ideeën

En zijn er nog de zogenoemde ‘out of the box’ methodes van pannen opbergen. Dat wil zeggen, dat je pannendeksels opbergt op originele en nieuwe manieren. Zo heb ik bijvoorbeeld een keukenstang met vleeshaken waaraan ik graag van alles en nog wat aan ophang. Deze leent zich ook voor pannendeksels opbergen. Kijk maar:

pannendeksels opbergen

Een heel bijzondere hack vind ik pannendeksels opbergen met behulp van een kledinghanger! Kijk maar:

Een andere slimme methode van pannendeksels opbergen is met een simpel stokje in een lade. Hieronder zie je wat ik bedoel:

Hoe heb jij jouw pannendeksels georganiseerd?

Leestips

Similar Posts

13 Comments

  1. Dit is zeker heel handig idee van jou. Zijn wel zoveel mogelijkheden. Ik zit ook altijd te tobben met deksel. Aan de keukenkastje van binnenkant mogen wij niet doen. Fijne dag.

  2. Ik heb m’n pannen gewoon naast elkaar staan in een grote lade, met hun deksel erop. Ik ben heel voorzichtig met m’n pannen. Het was een dure, maar superfijne set, dus ik behandel ze met zorg.

  3. Aan de binnenkant van de keukenkastjes vind ik wel een mooie manier. Bij mij liggen de deksels op de pan. Ik heb maar weinig pannen, dus het past allemaal prima.

  4. Poe, ik geloof niet dat ik op die plakhaakjes glazen deksels zou durven hangen. Ik denk dat die speciale dekselhouders voor in kastdeurtjes toch het handigst zijn.

  5. Er zitten hele leuke rekjes bij! Maar die heb ik niet nodig. Mijn deksels zitten gewoon op de pannen. En de pannen staan gewoon naast elkaar in het aanrechtkastje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.