Van kopjesrek wand, tot vitrinekast: opbergideeën!

kopjesrek
Dit vitrinekastje is van mijn jongste zus!

In 2010 schreef ik enthousiast over mijn life hack voor een goedkoop kopjesrek aan de muur! Ik was ook toen al dol op van die ouderwetse, kitscherige bloemenkopjes, en stalde ze trots uit aan mijn zelfgemaakte kopjesrek.

Inmiddels pronk ik op een andere manier met mijn mooie kopjes : )

In deze post heb ik manieren verzameld waarop je een mooi servies, of leuke kopjes kunt organiseren en laten zien!

Maar eerst dus even terug in de tijd, naar 2010!

Kopjesrek hack – 2010

Ik ben dol op kringloopwinkels, en kitscherige kopjes-en-schoteltjes. In de loop der tijd is mijn verzameling gegroeid, en deed zich het vraagstuk voor waar ik ze allemaal moest laten. Ik vind ze zo leuk dat ik het zonde vind ze achter een kastdeurtje te zetten.

Maar nu heb ik de oplossing: een kopjesrek. Bij de Gamma heb ik voor tien euro een draadjesrek gekocht, en dat opgehangen. En daaraan hangen nu trots mijn prachtige kopjes!

kopjesrek wand

Hm, anno 2021 vind ik de totale look een beetje slordig…. Maar ik kon er zeker veel kopjes op kwijt! En dan nu door naar het overzicht van ideeën om kopjes op te bergen en te organiseren.

Kopjesrek en andere manieren om kopjes op te bergen en tentoon te spreiden

De vitrinekast

Om te beginnen de vitrinekast! Een vitrinekast is een ‘uitstalkast’: je kunt de inhoud van zo’n kast aan alle kanten zien omdat de wanden van glas zijn. Er zijn officiële vitrinekasten te koop, maar ik beschouw mijn tweedehands keukenkast ook wel een beetje als een vitrinekast.

Weliswaar kun je er niet aan alle kanten inkijken, maar aan de voorkant zit wel degelijk glas. Dat is dan ook de plek waar ik nu mijn mooie kopjes heb staan. Ik vind het een perfecte combinatie van praktisch en mooi. Je kunt de mooie kopjes zien staan, en je kunt ze ook makkelijk pakken.

Kopjesrek

Behalve mijn zelfbedachte kopjesrek, zijn er ook allerlei officiële kopjesrekken te koop. Sommige zet je op het aanrecht, wat ik meteen wat minder handig vind. Ik vind het jammer om kostbare ruimte op het aanrecht in te leveren voor dat soort spullen, en hang het liefst alles op.

kopjesrek
23,99 bij bol.com
standaard
39,40 bij bol.com
kopjes
14,76 bij amazon.nl

kopjesrek

Bakkersrek om kopjes in te zetten

Ook een goede kandidaat voor kopjes opbergen vind ik het bakkersrek! Ik ben tenminste nog elke dag blij met de mijne, die ik ooit bij Xenos kocht. Kijk dit is ‘m:

bakkerskastje xenos

Zoals je ziet gebruik ik hem nu niet voor mijn mooie kopjes, want daar heb ik mijn opgeknapte keukenkast voor. Maar je kunt een bakkerskastje daar zeker wel heel mooi voor gebruiken vind ik.

Kopjesrek Ikea : wandplank met haken

Je kunt ook kopjes uitstallen en ophangen aan een wandplank met haken/ Zoals dit kopjesrek van Ikea:

kopjesrek ikea

Kastwand met vakjes

Toen ik nog de serie Gilmore Girls keek vergaapte ik me altijd aan de leuke manier waarop Luke van Luke’s Diner zijn kopjes uitstalde. Ik heb nog een hele tijd naar een dergelijke kast gezocht voor mijn kopjes! Kijk, hieronder een afbeelding van Luke’s kopjeskast aan de muur:

Hoe heb jij jouw kopjes opgeborgen?

Zie ook mijn post Keuken interieur ideeën.

Similar Posts

48 Comments

 1. met zo’n geplakt plastic haakje aan het gammarek vrees ik dat je erop kunt wachten totdat alles een keer naar beneden dondert. Dan is het probleem ook opgelost en heb je geen kopjes meer.

 2. ha Nicole,

  het is allemaal even leuk!
  Ik heb wel wat haken in een plank gemonteerd. Is ook goed.
  Maar het kan mooier!
  Misschien doe ik dat eens een keertje…

  groetjes!
  Marlou

  1. Mee eens, vind het ook niet fris kopjes zo buiten de kast ophangen, wordt toch stoffig.

 3. Helemaal eens met Hans en Mar!
  Kopjes staan hier op z’n kop in de kast op keukenpapier.
  Het keukenpapier verschoon ik regelmatig.
  Ik koop altijd kopjes die op zijn kop te stapelen zijn.
  Scheelt enorm in ruimte.

 4. ik heb geen fraaie kopjes….maar degelijke witte mokken. Maar ik ben wel dol op opbersystemen en zelf opzoek naar de manier om efficient pannendeksels op te bergen. Als je daar nog eens een ideetje voor hebt?

 5. Ik zet gewoon in de kast. Moeder had toen kleiner vitrine kast. Zat ook kopjes en schotel erin. Het is wel mooi gezicht. Tegenwoordig is niet zo meer in. Vaak staat gewoon in de kast of aanrecht….

 6. Nooit eerder gezien, die kopjesrekken, maar wat zijn ze leuk! Die van mij staan deels in een vitrinekast en deels in een dicht keukenkastje. Ach ja, heel veel ruimte om te ‘showen’ is er in mijn huis ook niet.

 7. Nooit over nagedacht om de kopjes zo uit te stallen, alhoewel hier staan de mooie kopjes naast het koffieset apparaat en de thee mokken in de kast.

 8. dat Ikea-rekje voor kopjes, daar heb ik ook likkebaardend naar gekeken, maarrrrr: er kan wel weinig op. Dus ik heb het – tot nu toe- in de winkel laten hangen

 9. onze kopjes staan eigenlijk gewoon in de kast. sommige systemen zien er heel leuk uit maar ik heb schrik dat er snel stof op gaat liggen

 10. Grinnik. Mijn kopjes zijn saai wit. Die staan gewoon in de kast, achter een deurtje. Ik vind trouwens dat rekje van Ikea wel heel leuk.

 11. Mijn kopjes staan in de kast, uit het zicht. Ik houd ervan om zo min mogelijk in het zicht te hebben op mijn aanrecht/in de keuken.

  1. Toen wij onze keuken kochten raadde de keukenmeneer mij inderdaad dichte deurtjes aan. Hij zei dat de keuken dan veel netter zou ogen. Dus ik snap je verlangen naar een rustig uitzicht goed.

 12. Ik vind het erg leuk altijd wanneer je zulke leuke kopjes ook daadwerkelijk ziet. Veel leuker dan achter gesloten deuren!

 13. Aaah Gilmore Girls <3

  Heb geen speciale kopjes, alles staat gewoon in de kast. Mn oma en tante hebben beide wel een kast voor speciaal servies.

 14. Wat handig! Wij hebben in de keuken geen bovenkastjes en hebben vooral heel veel lades. Ook heel praktisch, want je trekt ze open en hebt meteen zicht op alles wat erin staat. ☺️ Onze kopjes en mokken staan in een uittrekbare hoekkast.

 15. Mijn kopjes staan gewoon in een keukenkastje, ik heb echter ook niet heel bijzonder servies wat ik graag in beeld zou willen hebben. ;) Als ik dat wel zou hebben, zou ik het graag in een kast willen hebben staan i.v.m. het stof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.