Keukenkast metamorfose: met voor en na foto’s

Grenen keukenkast

Toen we verhuisden naar het platteland wilde ik graag een nostalgische keukenkast. Maar ik wilde er niet veel geld aan kwijt. Zo ontstond het idee om zo’n standaard grenen kast uit het Grenen Tijdperk een make-over te geven met verf.

Het verhaal achter mijn groene keukenkastje

Destijds schreef ik daarover:

Om de dictatuur van een grote, vaste inbouwkeuken te vermijden, heb ik in ons nieuwe huis gekozen voor een relatief klein keukenblok. Dit vul ik aan met losse (kringloop)kasten. Voor 75 euro vond ik bij de kringloop een grenen vitrinekast. Het kastje bestaat uit drie onderdelen, die op elkaar gezet worden. Omdat ik niet zo’n fan ben van die Oostenrijkse chalet uitstraling is het kastje geverfd! Dat werd een groot succes!

Het resultaat van de make-over

Ik ben elke dag weer blij met mijn leuke keukenkastje, dat in niets meer te herkennen is als het duffe grenen kastje dat het was.

Keukenkastje make-over

Zo gebruik ik het keukenkastje

 • Achter de deurtjes van deze keukenkast staan alle borden, en bewaar ik brood en beleg.
 • In de lade links zit een bestekbak met daarin o.a. scheplepels, kaasschaaf, dunschiller etc.
 • In de lade rechts staan twee oude koektrommels. In de ene zitten alle theelepeltjes, en in de andere alle kleine vorkjes en schilmesjes.
 • In de vier smalle lades zitten van links naar rechts: de lepels, de messen, de vorken en in het laatje helemaal rechts zit van alles en nog wat. Als ik heel eerlijk ben is dat laatje een soort ‘hot spot ook wel ‘rommelmagneet’ genoemd. (Weet je niet wat een hot spot is? Lees dan mijn post over FlyLady!) Alles waarvan we zo gauw niet weten waar we het zullen laten belandt in die lade. Er zitten o.a. batterijen, pleisters, sleutels en elastieken in. Het voordeel is dat de hot spot onzichtbaar is ; ) Als ik de lade dicht doe ziet niemand er iets van.
 • Op het plateaudeel van de keukenkast staat mijn glazen voorraadpot met beschuit, een glazen pot met de brokjes van Trixie en een glazen pot met koekjes. Of, afhankelijk van het seizoen, pepernoten.
 • In het bovenste deel heeft mijn man een extra plank voor me gemaakt. Daar zet ik al mijn mooie kitscherige koffiekopjes neer. Zo kan ik ze telkens weer bewonderen.

Mijn keukenkast make-over: tot slot

Onze keuken is helaas best een slechte koop gebleken. De kwaliteit blijkt slecht, en er is van alles mee aan de hand. Maar mijn goedkope tweedehands keukenkast is prima!

Voor zo’n 75,- heb ik een bijzonder leuke keukenkast, en ik was nog duurzaam bezig, ook omdat het kastje tweedehands is. Een andere aankoop waar ik dagelijks blij mee ben is mijn bakkersrek van de Xenos.

Similar Posts

57 Comments

 1. Compliment Nicole,

  een mooie kleur en authentiek!
  Ik vond een tafeltje bij het grof vuil en wil het gaan schilderen.
  Waarschijnlijk gaat het deze kleur van jou worden. Erg mooi!

  Groetjes van Marlou

  .

 2. Wat is ie gaaf geworden zo in het groen!

  Wij hebben ook zo een soort kast in de woonkamer staan. Gratis opgehaald, geschuurd en een nieuwe look gegeven door middel van een grey wash kleur van de action :)

  Het hoeft inderdaad niet duur te zijn, plus je bent ook nog eens duurzaam bezig inderdaad.

 3. Het is mooi gelukt al zou ikzelf het niet gedaan hebben, ben veel te veel fan van grenen. De kleur lijkt sterk op de kleur van een paar kasten die bij mijn ouders in de bijkeuken stonden.

 4. Dat is inderdaad wel een metamorfose, echter zou ik zelf voor wit kiezen met deze kast. Ieder zijn ding natuurlijk!

 5. Echt heel mooi geworden, wat een mooie kleur. Ik wil al jaren van die goedkope grenen meubels een upgrade geven maar het komt er nooit van. En als ik dit zie, dan gaat het echt weer kriebelen haha

 6. Wauw hij is echt heel gaaf geworden in het groen! Ziet er ook heel hip uit. Mooi om te lezen dat het ook een duurzame aankoop is, aangezien hij tweedehands is en jij hem weer een tweede leven biedt.

 7. Mooie aan zo’n stevige kast is dat je die makkelijk kunt schuren en verven. Hoef je met die goedkope kasten niet te proberen. Geslaagde metamorfose

 8. Erg mooi geworden. Wat ik nog mis is een foto van het eindresultaat met de dingen die je beschrijft onder het kopje ‘Zo gebruik ik het keukenkastje’, voor het complete plaatje.

 9. Wauw Nicole, dit is wel een heel geslaagde make-over! Ik vind de kleur die je hebt gekozen echt geweldig, dit zou heel mooi staan bij ons in huis. Ik krijg er echt zo’n farmhouse gevoel van!

 10. Wat prachtig zeg! Ik heb hier ergens ook nog zo’n kastje staan. IK wilde het wegdoen, maar je inspireert me nu voor een make-over.

  Ik zal eens moeten opzoeken hoe zoiets in zijn werk gaat, want ik ben geen handige Harry….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.