Reacties

Waarom ik spijt heb van onze keuken + 5 lessen! — 75 reacties

 1. Balen zeg van die deurtjes. Is je blad nog wel goed?

  Wij hebben eerlijk gezegd nog nooit een nieuwe keuken gekocht. We doen hier al tien jaar met de best mooie seventies keuken (in crème kleuren hoor ????). Toen maakten ze pas kwaliteit, want hij begint nu pas in te storten.

  Wat een leuk woord trouwens ‘verhabbezakt’, waar komt dat vandaan?

  • Nee, het blad is ook beschadigd Huiselijk Genoegen.

   Ik weet eigenlijk niet waar het woord verhabbezakt vandaan komt. Ik dacht dat het een gangbaar woord was : )

 2. Wij kochten een keuken in ons vorige huis. Daar hoorde Zanussi apperatuur bij en dat was verrassend goed van kwaliteit. De greepjes hebben we in de loop der jaren vervangen en het aanrechtblad was na vijftien jaar een stuk slechter geworden qua print.
  In het huis waar we nu wonen zit een keuken van bijna dertig jaar. Het heeft wat slijtageplekken. Helaas op het aanrechtblad en er is lekkage geweest bij de vaatwasser. Dat kun je in het kastje zien. Verder is de keuken nog van prima kwaliteit. Idd werden spullen vroeger veel degelijker gemaakt.
  Wij laten de keuken voorlopig zitten. Mogelijk gaan we het eea renoveren. Ik houd zelf meer van een landelijke keuken. Deze keuken is wat moderner, en verder heel neutraal. En ik heb heel veel aanrechtblad en opbergruimte. Als we de keuken gaan renoveren moet er waarschijnlijk een andere kookplaat in. En ik ben juist zo blij met die van mij. Het is een zespitter. Het voelt als professioneel koken ;-) Heerlijk dat ik mijn grote pannen makkelijk kwijt kan en het gebeurt idd dat ik alle pitten nodig heb.
  Leuke keuken heb je Nicole! Jammer van de kwaliteit.

 3. Onze keuken is nu 20jaar en die ziet er nog gelijk nieuw uit alleen heb ik een nieuwe oven sinds twee jaar ,wij hebben die op maat laten maken door een lokaal bedrijf hier in de buurt voor zo'n 5500 euro en die is redelijk groot witte deuren en een kunststof houten werkblad en ik ben daar nog altijd tevreden mee.

  • Wauw, een keuken van twintig jaar oud die er nog als nieuw uitziet! De keuken van 1 van mijn koffievriendinnen is net zo oud en die ziet er ook nog perfect uit.

 4. Neem er de tijd voor, koop niet in een opwelling. Wij hebben zo'n tien jaar tegen een steeds verder ontmantelde keuken aangekeken, en hebben uiteindelijk een hele fijne gekocht die bijzonder praktisch is en nog altijd goed bevalt. Noot: vaatwasser en oven zijn na 7 jaar af, dat schijnt helaas tegenwoordig de standaardtermijn voor een elektrisch apparaat te zijn :-( We hebben meerdere opties uit laten tekenen en daarin ook rekening laten houden met het aanzicht - de lijnen van de bovenkanten en zijkanten van kastdeurtjes lopen mooi gelijk met de bovenkant van verwarmingselement elders in de keuken - dat soort dingen. Onze keuken was wel aanzienlijk duurder dan die van jullie, we hadden ook een dure apothekerskast bijvoorbeeld. Maar wat een plezier hebben we er iedere dag van!

 5. Wat zonde van jullie keuken en apparaten. Je gaat er toch van uit dat alles langer meegaat, mooi blijft!
  Wij hebben een keuken op maat laten maken (in 2006) omdat ons huis geen hoeken van 90 graden heeft en ook de vloer niet waterpas is (huis is van 1856). De keuken is van duurzaam hout gemaakt en geverfd in ongeveer dezelfde kleur als jouw buffetkast. De afzuigkap heeft het 2 maanden geleden begeven en hebben we vervangen. Het blad is 4 cm dik, geolied massief hout.
  De verf begint her en der te slijten maar dat vinden we (nog) niet storend genoeg om er iets aan te doen. Achteraf had ik graag een grotere kookplaat gehad maar zelfs net 10 mee-eters heb ik het gered dus we laten het maar zo!

 6. Wij hebben onze keuken nu 6 jaar. Voor alle apparatuur kozen we voor goede merken, behalve voor de vaatwasser en de koelkast. Want volgens de verkoper was het van dezelfde fabriek als het grote merk en net zo goed. En omdat het niet zichtbaar is (alles zit tenslotte achter deeurtjes, zou het ook niet uitmaken. Want er komt geen merknaam in beeld. Het zag er inderdaad exact hetzelfde uit, maar toch zijn wij met de koelkast en de vaatwasser niet blij. Je merkt toch dat het mindere kwaliteit is. Daar hebben wij in ieder geval ook van geleerd dat als je voor de rest van je keuken voor kwaliteit iest, je dat voor die paar andere apparaten dat ook maar beter kunt doen, Want op de gehele keuken had het ook niet veel meer extra uitgemaakt. Lesson learned...

  • Dat is zeker een goede les! Wel balen dat die apparatuur dan toch van een slechtere kwaliteit was. Je zou inderdaad denken dat als het in dezelfde fabriek is gemaakt het niet uitmaakt!

 7. o wat erg! Ik heb 2 jaar geleden na 17 jaar trouwe dienst mijn Ikea keuken vervangen omdat er hier en daar beschadigingen waren. Maar het was lang niet zo erg als bij jou! Ik kan mij voorstellen dat je hier behoorlijk van baalt! Nu moet ik wel zeggen dat je met apparatuur ook met grote merken pech kan hebben. Bij mij gaan de meeste dingen net na de garantie kapot.;;

 8. Het schots en scheef hangen van de deurtjes kun je simpel oplossen. In het scharnier waar de deurtjes aan hangen zitten 2 schroefjes, eentje voor het horizontaal goed hangen, en de andere voor het verticaal goed hangen.
  Dat is dus snel opgelost.
  Toen wij 25 jaar geleden ons huis kochten, zat er een goede keuken in met vreselijke deurtjes. We hebben bij Ikea andere deurtjes gekocht, en die zijn later mee verhuisd naar de bijkeuken in ons nieuwe huis.

 9. Wij hebben een nieuwe keuken in ons huurhuis zitten, die zat er een jaar in toen we er in kwamen.. maar we staan op de slooplijst dus gaan er zeker in een volgend huis op deze 4 aandachtspunten letten als we een nieuwe keuken mogen uitzoeken..

  Wat balen dat het materiaal tegen viel! En dat het zo snel al beschadigde.. Naar mijn mening moet een keuken best wel tegen een stootje kunnen.

  Fijn dat jullie het zo hebben kunnen oplossen :)

 10. Zo te zien heb je deurtjes met folie... hebben wij ook. Noooooit meer. Er komen in barsten in, luchtbellen en op de hoeken scheurtjes en bladdert het af. Als je op zoek gaat naar een keuken nooit folie nemen, krijg je spijt van.

 11. Wij hebben anderhalf jaar geleden een dure keuken gekocht. Bijna alle apparatuur apart gekocht (via internet is het veel goedkoper) en dat is wel een slimme keuze o te lezen. We hebben vooral geleg op kidsproef, met de deurtjes waarop je bijna geen vlekken ziet (houtlook in het grijs met houtnerf) en niet geveel poespas. We kwamen wel iets duurder uit dan gepland, maar ben er nog steeds erg blij mee.

 12. Oh, jammer van je keuken! Was idd niet zo goedkoop.
  Ik ben pas verhuisd en wacht nog vol ongeduld op de nieuwe keuken die volgende week of de week erna geleverd zou moeten worden. In het ontwerp vond ik een duidelijke horizontale lijn ook erg belangrijk, iets waar de ontwerper aanvankelijk niet aan dacht (vond ik nogal bizar).
  Ik heb er gelukkig voor de rest wel vertrouwen in. 9 jaar geleden hadden ze ook de keuken voor mijn vroeger appartement geleverd en dat was perfect.

 13. Wat ik nooit meer zal doen is deurtjes met richeltjes kopen. Ik vergeet gewoon om die regelmatig schoon te maken. Ook zou ik een beter aanrechtblad kopen , na zeven jaar is dat blad hoognodig aan vervanging toe. Verder ben ik wel tevreden met mijn keuken, wit glas gecombineerd met hout van Ikea. De apparatuur had ik al een paar jaar langer en is nog redelijk. Van Miele, de afwasmachine was toen al een oud model een we kregen behoorlijk korting.

 14. Wat zonde van je keuken!
  Ik denk wel dat er met nieuwe deurtjes nog iets van te maken is.
  Zit er geen garantie meer op?

  Wij hebben bij iedere verhuizing een nieuwe keuken van Bruynzeel aangeschaft en deze bleven er als nieuw uit zien.

  Hoewel ik dat hoogglanzend van tegenwoordig heel mooi vind, heb ik onze laatste keuken toch mat gehouden zodat je er weinig vlekken op ziet.

 15. Dit maakt mij nog meer geneigd om het nog een poosje met de onze te doen...
  De onze is van Bruynzeel en ik denk uit 1982. De deurtjes waren blauw. Die hebben wij geschuurd en geverfd. Verder hebben we de koelkastkast eruit gesloopt en een losse koelkast gekocht en het aanrechtblad vervangen voor geolied hout.
  En de achterwand betegeld met natuursteen.
  Zo doen we het er voorlopig wel mee, en al helemaal nu ik dit allemaal lees over de wat betaalbaardere keukens!

 16. Keukenverkopers willen met minimale kosten een zo hoog mogelijk winst behalen. Ze zitten er dus in de eerste plaats voor zichzelf en niet voor u als consument. Dat geldt overigens niet alleen voor keukenverkopers. Oerdegelijk en gemaakt van eigentijdse materialen vertaal ik per direct met geperste deurtjes van een dubieuze kwaliteit. Veelal gaat het om een mix van geperst karton en afval uit timmerwerkplaatsen, zaagsel dus. Lijm en een plastic folie houden de boel bij elkaar. In het gunstigste geval maar liefst tot even na de garantieperiode.

  Kwalitatief van iets betere kwaliteit betaal je al gauw een prijs waar je ook een nieuwe gezinsauto voor koop uit de duurdere middenklasse.

  In jouw situatie zou ik inderdaad de deurtjes vervangen. Kwalitatief de beste en tevens de goedkoopste oplossing is om marktplaats in de gaten te houden. Zoek dan op keukens uit de jaren zeventig en dan heel specifiek die met die massief eiken deurtjes. Deurtjes zijn veelal standaardmaten. Na het plaatsen het geheel schilderen in de gewenste kleur. En de firma Boonstoppel is de fabrikant met de mooiste nostalgische oud Hollandse kleuren.

 17. Ooh wat jammer zeg :(
  Wij hebben ook een nieuwe keuken nodig en ik neem je tips zeker mee bij de aankoop!
  Ik vind het inderdaad ook heel overweldigend om eentje uit te kiezen...
  Alle tips zijn dus meer dan welkom :)

  Xx

 18. Wij willen graag onze keuken laten opknappen, denk de kastje laten spuiten... we hebben nu even geen geld voor een nieuw keuken, dus dit lijkt ons een goede optie. Nu aan het inlezen... maar vind het lastig wat een goede optie is....

 19. 7 jaar is echt schandalig kort! onze keuken gaf de geest na 23 jaar , al hadden we wel al een keer de afwasmachine moeten vervangen. De nieuwe keuken hebben we aangeschaft via een "keukenboer" uit het netwerk van mijn echtgenoot.

 20. Dat is inderdaad wel zonde dat het al zo snel begeven heeft, wij gaan onze keuken in Duitsland halen hebben mijn ouders ook gedaan en die is al meer dan 10 jaar oud en nog steeds prachtig.

 21. Oei wat ontzettend balen zeg! Ik heb altijd in huurwoningen gezeten dus ik ben dan afhankelijk van wat er in het huis zit (en dat was ook he-le-maal niets) maar mocht ik ooit gaan kopen dan denk ik dat het uitzoeken van de keuken me serieuze stress gaat opleveren ^_^

 22. Wat ontzettend zonde zeg! Je zou zeggen dat een keuken wel langer dan 7 jaar mee moet gaan en dat je er blij mee bent. Het kost veel geld dus ik snap dat je er meer van verwachtte ...

 23. Wat jammer.......
  Een keuken is een grote investering en wij laten onze volgende keuken maken door een keukenbouweer, niets ertussen, goede service en kan overgeschilderd worden, mocht dat ooit nodig zijn.
  Mijn ervaring is een keuken kopen bij een kleine ondernemer dat ik uiteindelijk goedkoper uit ben, misschien iets minder keus, doch ik heb me voorbereid en minder ergernis heb. Voor mij is service het allerbelangrijkste.
  Tip, vooral praktisch, dwz een matte keuken, makkelijk schoon te houden en lades.

 24. Ik heb nog nooit zelf een keuken gekocht eigenlijk. Heb nu een lelijke keuken van de woningbouw maar heb de deurtjes geheel beplakt met marmer plak plastic, nu ziet het er wel oke uit haha. Goede tips, ik ga ze onthouden mocht ik ooit een keuken gaan kopen.

 25. Ai wat naar Nicole. Mijn tip? We hebben heeeeeel lang gekeken en gezocht. Zijn twee of zelfs drie keer terug gegaan naar bepaalde zaken, ook die net over de grens bij Arnhem waar we 'm uiteindelijk hebben gekocht. Bij een keukenzaak in Nederland waren ze ons zo aan het dwingen dat ik een driftbui kreeg. Uiteindelijk was dat de druppel om door te gaan met het bedrijf in Duitsland. We hebben een keuken die een kloon van een Siematic had kunnen zijn. Materiaal wat hout lijkt maar het niet is. Het merk apparatuur hebben we zelf uitgezocht (destijds alles van Siemens gekocht). Na 16 jaar zijn achter elkaar de koelvries combinatie en een paar maanden terug de bakoven stuk gegaan. maar dat is niet zo gek. Mensen die onze keuken nu zien kunnen niet geloven dat die 16 jaar oud is. Zo mooi ziet het er nog uit.

 26. Hi,weet jij heel toevallig de naam van jouw keuken (als het dezelfde is als ik de foto). Wij hebben dezelfde, zelfde problemen en ik zoek de keukennaam zodat ik bij ikea op zoek kan naar vervangende deurtjes en laden in dezelfde maten maar ik weet de naam niet meer 🤷

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder