8 Handige tips voor een budgetproof keuken make-over

keuken make-over

Ik ben dol op make-overs! Of dat nou is van een kapsel of van keukens. Onderstaand artikel kreeg ik binnen, en gaat over tips voor een budgetvriendelijke keuken make-over!

Handige tips voor een budgetproof keuken make-over

Een keuken make-over kan duur en tijdrovend zijn, maar dat hoeft niet! Met een beetje creativiteit en slim winkelen kun je je hele keuken een budgetvriendelijke make-over geven. Om je hiermee te kunnen helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Begin met de basis

Er is geen betere manier om het uiterlijk van je keuken te veranderen dan door de muren, werkbladen en kastjes opnieuw te schilderen. Je kunt je keuken een nieuwe uitstraling geven door een andere kleur (of kleuren) voor de muren te kiezen. Afhankelijk van de kleur die je kiest, kan een frisse verflaag licht en helderheid toevoegen, of zelfs een gevoel van warmte.

Verf is niet de enige manier om het uiterlijk van je muren te veranderen. Je kunt ook kiezen voor behang met een leuke print of decoratieve stickers om jouw keuken een unieke uitstraling te geven. Hetzelfde kan worden gezegd voor het veranderen van het aanrecht. Je kunt de werkbladen namelijk gewoon opnieuw schilderen.

2. Accessoires en decoraties toevoegen

Je hoeft de indeling van je keuken niet perse te veranderen om hem een frisse nieuwe look te geven. Er zijn tal van manieren waarop je accessoires en decoraties kunt toevoegen om een keuken een unieke uitstraling te geven. Probeer eens nieuwe wanddecoratie toe te voegen voor een vleugje kleur of om bij je nieuwe kleurenschema te passen. Je kunt ook decoratieve accenten toevoegen zoals kandelaars, spiegels, wandhaken of zelfs kunstwerken die passen bij het nieuwe thema of kleurenschema.

3. Kijk in tweedehands winkels of online

Als je op zoek bent naar iets specifieks voor je keuken, maar niet veel geld wilt uitgeven, kun je kijken in tweedehandswinkels. Dit is een geweldige manier om spullen van hoge kwaliteit te bemachtigen voor een fractie van de prijs. Gebruik de bijna nieuwe badkamer spotjes die je hebt gevonden als verlichting in de keuken, schaf een unieke kraan aan of investeer in een authentiek servies. Je kunt ook eens een kijkje nemen op websites waarop gloednieuwe apparaten worden aangeboden, tegen gereduceerde prijzen. Denk aan ebay of marktplaats!

4. Kies de juiste verlichting voor je keuken make-over

Als het gaat om verlichting in de keuken, zijn er zoveel leuke ideeën om te onderzoeken! Verlichting kan een grote rol spelen bij het creëren van een uitnodigende, stijlvolle en goed verlichte keuken. Een leuke manier om uw keuken te verlichten is het installeren van een aantal unieke hanglampen.

Een andere manier om interessante verlichting toe te voegen aan uw keuken is het installeren van een paar verschillende soorten spots. Met inbouwspots keuken kun je de focus op bepaalde gebieden van de keuken richten. Als je creatief wilt zijn, kun je zelfs spots in verschillende kleuren installeren om de keuken een unieke en spannende uitstraling te geven.

Keuken make-over: de tips die ik ken!

Door de woonprogramma’s die ik kijk heb ik ook een aantal budgetvriendelijke opties geleerd voor een keuken make-over. Hieronder mijn lijstje:

 1. Andere deurknopjes! Dat maakt meteen een wereld van verschil. Bij Xenos en de Action verkopen ze hele leuke deurknopjes.
 2. Je kunt speciale folie kopen om je aanrechtblad een nieuwe look te geven. Ik vind het briljant!
 3. Wist je dat je keukendeurtjes in een andere kleur kunt laten spuiten? Goedkoper is het natuurlijk om ze zelf te verven, maar voor wie niet handig is kan dit een leuk idee zijn. En het is nog steeds goedkoper dan compleet nieuwe keukendeuren kopen.
 4. In van die knusse landelijke keukens zie je vaak dat mensen in plaats van een keukendeurtje een leuk gordijntje hebben! Dat is ook een heel budgetvriendelijke manier om een verhabbezakt keukendeurtje te vervangen.
 5. Kies voor restpartijen, die zijn vaak veel goedkoper. In het programma Ik Vertrek zag ik dat recent nog. De Nederlandse emigranten gingen naar een winkel waar ze restpartijen tegels verkochten en waren daardoor veel goedkoper uit.
 6. Tot slot, misschien wel de belangrijkste tip: de beste keuken make-over is de versie waarbij je je ontdoet van alle overbodige meuk! Denk aan zogenoemde keukenlijken en andere spulletjes die eigenlijk alleen maar voor een rommelige look zorgen.

 

29 Comments

 1. John
 2. Linda schrijft 't op
 3. Heidi
 4. Claire
 5. Josephine
 6. Frederique
 7. Cynthia - Cynspirerend

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh