Reacties

Keukenkasten indelen: 7 simpele tips! — 24 reacties

 1. Ik denk dat mijn indeling vergelijkbaar is met die van jou
  Maar ik heb zo'n hekel aan bovenkastjes. Ben je bezig en komt er een gezinslid die ergens bij moet en breng. Bijna tegen mijn hoofd. Ik zou ze graag weg willen halen.

 2. Leuk onderwerp! Wij hebben het ook redelijk overzichtelijk, denk ik. Al mag ik ze wel weer eens opruimen. Alle glazen bij elkaar, alle mokken en kopjes bij elkaar, kruiden, pasta, rijst e.d. bij elkaar, borden bij elkaar, pannen bij elkaar, schaaltjes bij elkaar, textiel, plastic bakjes. Anders kun je inderdaad niks terug vinden!

 3. Ik blijf het lastig vinden. De kasjes goed indelen. Ik heb best een grote keuken en veel keukenspullen en kruiden. Geen bovenkastjes, dat is fijn. Een apothekerskast voor de voorraad, dat is echt een uitkomst, neemt weinig ruimte in en je kan er heel veel in kwijt. Ik ben nog regelmatig aan het reorganiseren.

 4. In mijn vorige keuken had ik lades en dat is erg handig nooit wat achterin alles van bovenaf te pakken.

  In nieuwe huis geen lades en dat heb ik gedeeltelijk opgelost door bv onderdelen van de keukenmachine en andere kleine apperaatjes in een grote bak te doen, die kan je dan makkelijk op aanrecht zetten.

  Over 3 weken heb ik een keuken met weer lades en bovendien 3 extra keukenhoge kasten, dat wordt weer heel anders indelen.
  Omdat het een grote keuken is en er veel bij komt kijken was het budget niet genoeg om een apothekerskast in te plannen.

  De keuken van 4x6 is nu bijna gestript tot de stenen en ik improviseer in tussenkamer met 10% van wat ik aan spullen heb, is lekker simpel. Ik zie er alleen erg tegenop dat ik ook de aanrecht en vooral watervoorziening dan tijdelijk kwijt ben en dan in de badkamer moet rommelen.

 5. Naar mijn mening heb ik mijn keuken ook handig ingedeeld. Ik heb een vrij grote keuken met inbouwvoorradkast, dus zal het niet opnoemen. In de keukenkastjes is het netjes en geordend. In de voorraad kast iets minder netjes... hahahah

 6. De beste tip is toch: neem LADES ipv kastplankjes. Dan kun je wél met twee rijen werken, want je trekt de la open en je kunt overal makkelijk bij. Bij ons staat het servies ook in de keukenkastjes, de ovenschalen, het bestek, de glazen, de ontbijtspullen én de voorraad. Naast natuurlijk de pannen, de keukenmachines en textiel. ... Ik heb ook absurd veel pannen voor met z'n tweetjes. Maar dat betekent ook dat ik soms wel eens een extra pannetje opzet voor een saus of aanvullend gerechtje :)
  Vanavond trouwens gewoon een opgewarmde stoofpot, in één pan. Dit meer in verband met geen uitgebreide afwas willen doen op zaterdag avond :P

 7. Handig, alleen wat als je zelf niks terug vind in je eigen koken? Dat probleem heb ik dus altijd. Misschien heb ik gewoon een te kleine keuken en te veel rommel. :)

 8. Ik heb onder de kookplaten twee schuiven voor de potten en pannen,links boven staat de koffie thee en de tassen bij elkaar ,rechts staan alle glazen en glazen kommen,rechtse la bestek linkse la aardappelmesjes en kurketrekker en zo daarnaast alu folie ,plastiek zakken onderzetters en ander klein spul ,onder het aanrecht afwasmiddelen en boven op het andere aanrecht de koffiezet broodrooster keukenrol en een pot met alle spul zoals pannelikker spatels houtenlepels en zo voort ,ik vind het heel handig zolang alles op zijn plaats blijft.

 9. Onze indeling lijkt veel op die van jullie. Andere vorm keuken, maar de indeling qua pannen, mokken en plastic bakjes enz hetzelfde.

  Het staat eigenlijk al 6 jaar hetzelfde, zolang als we hier wonen.

  Mijn eigen moeder veranderen de indeling geregeld bij het schoonmaken thuis. Altijd weer gemopper van mijn vader, broer en mij dat we niks konden vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>