Weekend DIY

weekend diyHeb jij wel eens dat je iets wilt hebben, maar dat het nergens te koop is?

Ik heb dat bijvoorbeeld al een paar jaar met kleding. De jersey rokken waarvan ik houd zijn helaas al een paar jaar niet meer in de mode.

Blogger Yvonne Eikenduijn van het blog Yvestown.com heeft een oplossing voor dit probleem. Ze maakt het gewoon zelf! Alles wat niet te koop is, maar wat ze wel graag wil hebben, maken zij en haar man Boris gewoon eventjes zelf. En in haar boek Weekend DIY boek bundelde ze 52 DIY projecten. Voor ieder weekend van het jaar een leuk project.

Over de DIY’s

Yvonne schrijft in Weekend DIY boek dat alles wat er in staat om te maken functioneel, bruikbaar, decoratief en erg makkelijk is om te maken. Ze heeft alle projecten zelf gemaakt en toegepast in haar eigen huis. Ik heb het boek eens doorgekeken, en sommige tutorials zijn inderdaad supermakkelijk. Zoals een sleutelhanger maken van een paar houten kralen. Zelfs ik kan wel een paar kralen aan elkaar rijgen : )

Een iets moeilijker DIY is een bekleding haken voor een kledinghanger. Of een kapstok maken.

Maar over het geheel genomen zijn de tutorials inderdaad laagdrempelig.

Indeling van het boek

Het boek is ingedeeld in 4 thema’s:

 1. Haken en knopen (zie ook granny squares haken en cactussen haken!)
 2. Naald en draad
 3. Knippen en plakken
 4. Kwast en spijker

Van elke thema zijn er 13 tutorials.

Jammer dat er geen tutorial in staat voor het maken van een minibieb!

Over de vormgeving van Weekend DIY

Het leukste aan Weekend DIY boek vind ik de vormgeving. Het heeft mooie, zachte pasteltinten en de voorbeelden van de DIY’s zijn een lust voor het oog om te bekijken. Ik heb dan ook heerlijk in dit boek zitten bladeren. Een beetje net zoals ik graag in kookboeken kijk en blader en recepten lees. Vaak met geen enkele intentie om het te gaan maken, maar wel leuk om te lezen.

Conclusie over Weekend DIY boek

Weekend DIY boek doet precies wat de titel belooft: het geeft je 52 tutorials om iets te maken in het weekend. En Yvonne Eikenduijn heeft niet gelogen: de meeste tutorials zijn inderdaad goed haalbaar. Voor doorgewinterde doe-het-zelvers biedt dit boek misschien zelfs wel te weinig uitdaging. Maar dan is het altijd nog leuk om te bekijken.

In die zin vind ik het ook een prima cadeautje voor iemand die graag met haar handen bezig is.

Praktische informatie over Weekend DIY boek

Weekend DIY boek is voor 16,99 te koop bij bol.com.

Zie ook mijn post over Cactussen haken en Club Geluk voor leuke haakideeën.

Ben jij iemand die veel zelf maakt?

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik ben zeker iemand die veel zelf maakt maar eigenlijk nooit met hulp van een boekje. Ik probeer het meestal zelf “uit te vogelen”.
  Zo zag ik ooit een poefje gemaakt van oude dekens in een woonwinkel en ben toen op internet gaan zoeken naar hoe ik zoiets kan maken. Daarnaast ben ik zelf nogal vindingrijk dus met een beetje van een ander en een hoop van mezelf lukt het vaak wel. Maar ook weleens niet.

  lots ideas of Marion

 2. Al zullen sommige diy tutorials te weinig uitdagend zijn voor de ervaren diy’er, toch blijft zo’n boek dan altijd nog een bron van inspiratie vanwege de ideeën die erin staan.

  1. Ik moest ook zeker aan jou denken bij het lezen van dit boek Els. Wat ik vind jou echt een heel creatief iemand, met elke week nieuwe creaties op je blog!

 3. Dat heb ik idd zo vaak en dan komt het twee seizoenen later in de mode. Helaas ben ik niet handig, ik knip als ik baai en ik naai als ik knip zeg maar, dus om het zelf te maken gaat m niet worden. Gelukkig heb ik nog heel veel leuke tijdloze kleding die ik kan dragen.

 4. Knippen en plakken is te doen, maar anders had ik geprobeerd. Ik heb er het talent niet voor. Voor iemand met talent lijkt mij dit boek erg handig.

 5. Oh, lijkt me een superleuk boek! Ik heb alleen vaak niet zo’n geduld als het gaat om zelf dingen maken en knutselen ha ha.

 6. Ha, ja ik! Ik vind het super leuk om veel zelf te maken. Ik word dan ook helemaal enthousiast van dit boek: het ziet er alleen al geweldig uit!! En ook een leuk blog trouwens, weer eentje die ik kan toevoegen aan mijn favorieten :-) Waarvoor dank natuurlijk.

 7. Wat leuk!!

  Jersey rokjes, heb ik voor mijn meiden ook… of het is niet te koop of belachelijk duur! Mijn trouwjurk, wat ik wilde was niet te koop, dan maar zelf maken.

  Het is altijd even flink doorpakken maar het resultaat mag er dan ook wel zijn uiteindelijk!

 8. Ik probeer zelf alles wat stuk is te maken en zo word een mens inventief en handig.

  In de biblootheek en om me heen zie ik veel ideeen.
  Ook uit gesprekken met mensen

  En sla dat op .als ik wat nodig heb ,vind ik het ,of in mezelf of om me heen .
  Of verander dingen in andere dingen.

  Het spreekwoord zegt aldoende leert men

  Jij bent een handige blogger

  Jij bent een handige Blogger

 9. Ik vind het wel altijd leuk om creatief bezig te zijn. Soms weken achter elkaar en soms ook weken niet.

  Via Pinterest staan vaak leuke ideetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.