Gratis linnen tasjes bij de bieb

gratis linnen tasIk was vanochtend in de bibliotheek en zag tot mijn aangename verrassing dat ze gratis linnen tasjes weggeven bij de bieb. Er staat nog een mooie tekst op ook:

'Was ich noch zu sagen hätte.'

In gedachten maakte ik Reinhard Meys zin af met : 'Dauert eine Zigarette.' Ik heb dat altijd zo'n mooie uitdrukking gevonden!

Gratis linnen tassen ter ere van de Boekenweek

De gratis linnen tassen zijn onderdeel van de activiteiten voor de Boekenweek. Het schijnt dat in andere bibliotheken deze linnen tas gevuld wordt met mooie boeken. Maar bij de bibliotheek in Doetinchem liggen ze gewoon zonder inhoud.

Ik ben erg blij met mijn linnen tasje. Het gaat zeker van pas komen, zeker nu het gratis plastic tasje in de ban is. Ik ga het gebruiken als ik winkel, en ook bij het boodschappen doen in de supermarkt gaat dit tasje van pas komen : )

Hoe vaak kom jij in de bieb? En is dit gratis linnen tasje voor jou een reden om er naar toe te gaan?

Similar Posts

24 Comments

 1. Kom er niet zo vaak.
  Gaer ook niet speciaal een tasje halen

  Ben wel benieuwd naar de boeken die ze mee willen geven

 2. Ik ben gisteren geweest en ik heb geen gratis tasje gezien!Ik ben wel benieuwd waar ze liggen ?
  Wel een leuk tasje, ik moet morgen nog wat in de weggeefkast leggen en misschien kom ik dan zo'n leuk tasje tegen.

 3. ik kom er zeer regelmatig, maar zou voor het tasje niet speciaal gaan.
  Ik heb helemaal niets met duitse taal. (ook niet met linnen tasjes eigenlijk)

  1. Dat lijkt me wel. Ze zijn vast heel blij als er mensen komen die normaal nooit komen. En ze kunnen natuurlijk niet aan je zien of je lid bent of niet.

 4. Zou er niet speciaal voor naartoe gaan. Morgen ga ik sowieso even. Dl eens inschrijven en eigen pasje weer eens verlengen. Al lees ik nog zelden, een (gratis) abbonement is altijd handig.

  1. Een abonnement voor volwassenen is in de regel niet gratis is mijn ervaring. Ik betaal geloof ik 48,- per jaar voor mijn abonnement. Maar dat haal ik er makkelijk uit.

  2. Klopt. In Breda krijg je van de gemeente een pasje (bredapas) als je inkomen op of rond bijstandsniveau is. Daarmee kun je o.a. gratis naar de bieb

 5. Ik ga minstens 2 keer per maand naar de bibliotheek. Tijdschriften lezen en boeken uitzoeken. In bed lees ik op een E-reader maar overal anders lees ik 'van papier' . Morgenavond ga ik weer en zie dan wel of er tasjes zijn. Ik kocht laatst in Maastricht (in een prachtige boekhandel in een voormalig kerkgebouw) een linnen tasje met de teksr "Let's talk about books, babe" Leuk!

 6. Ik heb sinds vorig jaar mijn abonnement opgezet. Omdat ik te weinig tijd had om te lezen. Nu ga ik wel eens naar de bieb, leen dan het pasje van mijn schoonmoeder.
  Dochterlief gaat iedere 2 weken met school even de bieb in. De bieb ligt in de school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.