Reacties

Dingen die ik liever niet weggooi — 44 reacties

 1. Ik hecht niet erg aan spullen, maar foto's en sommige kledingstukken van zoon (en mezelf) vind ik moeilijk om weg te doen.

  Overigens vond ik je lijstje wel meevallen: het meeste gebruik je ook gewoon.

 2. Stof uit de droger zou ik nooit bewaren. Maak je daar je kachelruitjes mee schoon? Dat kun je ook doen met oude theezakjes.
  Wat ik altijd wel bewaar zijn oude jampotten en (kleine) lege flesjes omdat je daar leuke creatieve projecten mee kunt doen. En natuurlijk de oude kranten voor de kattenbak,

 3. Leuk om te lezen hoe je bepaalde spullen, die je normaal gesproken weg zou doen, toch weer een nieuwe functie kan geven. Alleen maar goed dat je het niet weggooit, zou ik zeggen. Ik kan spullen van vroeger maar moeilijk loslaten. Spullen waar ik in geen jaren naar om heb gekeken. Die staan nog op zolder in dozen te verstoffen.

 4. Ik heb spijt van bijna alle boeken die ik weggedaan heb. Niet van de romans, wel van de rest en dan vooral van kookboeken.
  Ik bewaar allerlei spullen waarvan ik denk dat ze handig zijn voor de moestuin die we willen maken. We willen ook wat in potten verbouwen. Mijn jongste zoon leert van alles over verticaal tuinieren, dus bewaar ik nu ook alle plastic flessen.
  Dat stof uit de wasdroger kun je gebruiken als mulch in de tuin.
  Ik bewaar glazen potjes met deksel voor jam, saus, stoofpeertjes etc.
  Kapotte handdoeken en hoeslakens om er andere doekjes van te maken. Overhemden die niet mooi meer om naar het werk aan te doen worden in de vrije tijd gedragen onder een trui of ik maak er zakdoeken van.
  De plastic zakken die ik pak op de groente afdeling van de suoermarkt zijn na gebruik geschikt om plastic afval in te verzamelen in de keuken en dan gaat 's avonds de hele zak bij het plastic afval. Anders blijf ik lopen want dat losse spul vind ik zo rommelig.
  Ik bewaar vast nog meer, maar ik kom er nu even niet op ;-)

  • De plastic zakjes van de groenteafdeling recyclen vind ik een goede VeggieMo. Daar had ik nog niet aan gedacht, maar dat ga ik zeker van je overnemen.

   Alle spullen die je bewaart voor later gebruik: heb je daar een speciale opbergplek voor?

 5. Wat 'n Benco pot is weet ik niet, goedkooe macaroni koop ik niet en een kachel heb ik niet. 3/4 van mijn boeken heb ik al weggegeven, oude sportschoenen gaan naar de recycling en jampotten zet ik op een schoteltje, passend bij het andere serviesgoed. Foto's zal ik nooit wegdoen!

 6. Macaroni, gedroogde appelringen e.d. bewaar ik in weckpotten met franse sluiting die ik kocht op rommelmarkten. Staat erg leuk, als je de kast opendoet.
  Ik bewaar veel potten die ik gebruik om zomers jam e.d. te maken.
  Ik bewaar wel veel maar minder dan eerst. Toch kun je ook teveel wegdoen. Niets zo handig als een knopendoos waaruit je een geschikt knoopje kunt zoeken..
  Boeken vind ik ook jammer om weg te doen, maar als ik ze tweedehands heb gekocht, en gelezen en ik weet dat ik dat niet meer opnieuw zal lezen kan ik ze wel weer wegdoen. Kast wordt anders echt te vol..

 7. Grappig die stof van de droogtrommel, nooit geweten. WIj hebben zelf geen kachel, maar mss een tip voor mijn schoonmoeder.

  Foto's gooi ik ook nooit weg. Boeken verkoop ik soms door, maar bepaalde boeken kan ik echt niet weg doen... waar ik bv de hele serie van heb of zoals van Jill Mansell.

  Ik bewaar verder altijd de boterbakjes, ijsbakjes enz... handig voor restjes eten in te bewaren (invriezen)
  Eierdozen gooi ik nooit weg, handig voor de verf van de kinderen

 8. Boeken kan ik ook maar moeilijk weg doen! Ik snap helemaal wat je bedoelt :) Foto's doe ik ook nooit weg, die moeten voor altijd bewaard blijven in een doos met een laag stof ;) Leuk voor later..

 9. Foto's doe ik zelden weg, zoveel plaats nemen die ook niet in. Potjes bewaar ik voor als ik 's zomers jam maak. Grotere glazen potten gebruik ik als voorraadpo., Losse sokken bewaar ik ook, in een grote plastic tas, Vaak komt de andere sok wel weer tevoorschijn ! Kleren en schoenen van zoon die te klein zijn maar nog goed, gaan naar een goed doel.
  Ik heb weleens een boek weggegooid. Ik ergerde me zo aan dat boek dat ik 'm in de vuilnis heb gekieperd !
  Maar spullen en kleren die echt kapot zijn doe ik makkelijk weg. Sommige babykleertjes heb ik wel bewaard.

  • Dat boek was van Elisabeth Gilbert - eten, lezen, beminnen. Omdat het onderwerp me wel aansprak en de recensies goed waren kocht ik het. Maar ik vond het zo oppervlakkig, de ik-figuur zo egocentrisch. Het boek is ook verfilmd.

 10. Boeken vind ik ook lastig inderdaad. En foto's gaan echt nooit weg hoor! Ik heb er ook enorm veel moeite mee om kleertjes van mijn dochter weg te doen - dit ligt dus ook allemaal nog op zolder.. Ze is nu bijna twee, maar het lukt me nog niet :) Dat van de stofjes ga ik onthouden, goeie tip!

 11. ik vind dat je een hilarisch lijstje hebt haha, kaas zit bij mij niet in een bakje, potjes lekker gelukkig ook nooit. alleen de foto's begrijp ik. Boeken hebben we wel, maar kopen we niet nieuw. En alleen kinderboeken wil ik wel bewaren, de rest gaat naar de kringloop.. Anders krijg je van die vieze zilvervisjes bleh!
  Maar verder ben ik erg makkelijk in weg doen.

 12. Ik sluit erbij aan ik kan boeken ook niet weggooien. Al doe ik wel soms met tijdschriften, omdat het anders te veel ruimte kost in huis. En de plastics zak bewaar ik ook graag, mijn moeders gedrag naleven. ;-)

  • Tijdschriften gaat bij mij wel goed. Ik leen ze uit de bieb, en koop ze eigenlijk nooit meer. En als ik er eentje heb, dan geef ik die door aan een van mijn maandagochtendvriendinnen.

 13. Ik heb inderdaad moeite om sommige boeken weg te doen. Andere boeken verkoop ik of geef ik weg. Tijdschriften geef ik altijd weg. Verder heb ik niet zoveel moeite om dingen weg te gooien.

 14. Stof uit de deur van de droogtrommel ? dat wist ik niet dat je daar een kachel mee aan kon maken. Grappig! ja ik zie wel herkenbare dingen die je schrijft. Boeken kan ik ook bijna nooit weg doen. Benco dat heb ik al lang niet meer op . Dat is toch die instant chocoladepoeder? krijg er spontaan zin in ;) Ik ben helaas meer een bewaar spaar dan een weggooitype. Maar soms moet je.

 15. De stof uit de droger goed als kachelaanmaker! Geweldig, zou ik niet snel opgekomen zijn. Nu maar een plastic zakje bij de droger hangen en daar ook de stofnesten in bewaren, de vuurkorf zal er in de zomer net zo goed van branden als jou kachel :)

 16. phoeh ik heb het moeilijk met zoveel haha
  al is dat wel al veeeeel beter :) ik heb 2 zomers terug al super veel weggedaan en moet eigenlijk nog eens een tweede rondje door het huis maken, vooral speelgoed moet nog eens extra bekeken worden ...

 17. Sinds ik opmezelf woon, heb ik al heel veel spullen weggegooid of weggeven. Ik kan van de meeste dingen wel makkelijk afscheid nemen. Zeker als ik het weg kan geven en het dus ergens goed terecht komt.

 18. Hahahaha, nummer 8 bewaar ik nou nooit! Ik kan eigenlijk alles wel goed wegdoen. Boeken heb ik amper meer in huis. Plastic ook niet. Al is dat idee van het kaasbakje wel erg handig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>