Reacties

Minimalistische slaapkamer: 10 voordelen — 58 reacties

 1. Leuke slaapkamer zo met dat schuine dak.

  Hier ook een minimalistische slaapkamer: bed, kledingkast, 2 nachtkastjes en een ladenkast. Geen prullaria of stoelen met kleding.

  Ook geen tv (en die komt er wat mij betreft ook nooit in).

  • Het schuine dag heeft inderdaad wel iets gezelligs. Wel zorgt het er voor dat we weliswaar redelijk vloeroppervlak hebben, maar dat je daar niet zo veel aan hebt.

 2. Hier wel een tv op de slaapkamer en dat is ideaal bij ziek zijn.
  Wij gaan nog wel eens vroeg naar boven en dan kijken we daar tv in plaats van in de woonkamer. Maar onze slaapkamer is dan ook gewoon recht. Voor de rest staat er een bed (duh), twee nachtkastjes en een wandkast voor onze kleding in.

  • Als je ziek bent, en aan de betere hand, lijkt een tv op de slaapkamer me inderdaad wel fijn. Maar ik werd altijd zo vervelend zweterig van in bed tv kijken. Daarom heb ik dat afgezworen.

 3. Geen tv op onze slaapkamer, maar wel mijn bureautje en mijn leeshoekje. Onze slaapkamer is best groot en met alleen een bed hebben we een echo, dan wordt het gesnurk écht oorverdovend:p

 4. Onze slaapkamer is een stuk rommeliger. Marie Kondo zou zeker niet trots zijn. Maar nu wij het toch over de opruimgoeroe hebben. Ik ben er wel door geïnspireerd geraakt en heb jouw blog even genoemd in mijn laatste schrijfsel.

 5. Onze slaapkamer is niet minimalistisch. Het begint al met het behang op de muur haha. Geen tv, maar we hebben wel een tablet en vooral ik neem die regelmatig mee naar bed.

 6. Mooi! Maar waar laat je dan je kledingkast? Die staat bij mij ook op de slaapkamer en ik heb helaas geen kamer over waar die dan wel zou kunnen staan.

  • Dat is een goede vraag Hanneke! Er is dus geen plek in onze slaapkamer voor een kledingkast. Daarvoor zijn de wanden te schuin en de ruimte te klein. In de gang zit een inbouwkast waar mijn man zijn kleding heeft. En mijn kleding zit in een ingebouwde kast in mijn kantoortje op de begane grond. Maar aangezien de douche ook op de begane grond is, werkt het eigenlijk best goed.

 7. Bij ons staat er (te?) veel. Bed, 2 nachtkastjes, sidetable achter 't bed, grote linnenkast. Antieke schilderijtjes aan de muur. Vind het bij jou wel erg kaal eerlijk gezegd. Zou ik me niet thuis voelen. Maar dat is dus erg persoonlijk!

  • Afbeelding van een slapend jongetje en op de andere een slapend meisje. (Baby's) Met van die vage kleurtjes van ouderdom. Deze hingen op de logeerkamer bij mijn opa en oma, waar ik vroeger altijd sliep. Deze schilderijtjes waren nog van mijn om's moeder... Dus ook een beetje emotionele waarde!

 8. Wij hebben naast het bed een nachtkastje, aan de andere kant een lage lade kast en we hebben een kledingkast in de kamer. Ook 2 planken boven het bed en we hebben een tv. Ik vind het nog steeds niet heel veel maar wel voldoende. De kleuren zijn heel neutraal dus dat zorgt wel voor rust. Toch wil ik nog een plant op de slaapkamer, een beetje groen en leven en extra zuurstof :)

  • Het idee van een plant voor wat extra zuurstof kan ik erg waarderen. Helaas weet ik nu al dat die plant een snelle dood zou sterven bij mij. Al helemaal omdat ik niet snel water kan pakken op de zolderverdieping.

   Elke ochtend zet ik wel het zolderraam open voor frisse lucht.

 9. ik vind goede verlichting heel belangrijk, leeslampen, grote verlichting aan het plafond en sfeerlampje op een ladekastje.
  rustige kleuren en goede verduisterende gordijnen. Geen tv, als ik ziek ben dan huur ik luisterboeken bij de bieb.

  Jullie slapen onder een dakraam, je kunt bij bouwmarkten een systeemkopen voor aan de binnenkant, omhoog is het verduisteren, omlaag anti insecten, zo kun je wel ventileren en nooit meer muggen op zolder. Wij hebben dat al jaren er ik vind het heerlijk, verduisterend houdt ook meteen veel koeler en kosten minder dan €30,-

 10. Bij ons ook minimalistisch. Een bed en daaromheen een soort nachtmeubel gebouwd tegen het schuine dak. En sinds kort dan een co- sleeper met onze dochter. Ik mis een TV niet op de kamer. Heerlijk rustig zo (behalve dan soms onze dochter haha)

 11. Zo herkenbaar. Wij slapen dan wel niet op zolder. Maar ik hou ook van niet te druk. Zo staat er bij ons alleen een bed, twee nachtkasjes een kast voor het ondergoed en eentje voor de kleding. Het werd anders een beetje te druk.

 12. Een rechte slaapkamer met daarin ook nog een grote kledingkast. Hoe leger hoe schoner, ben ik helemaal met je eens. We hebben ooit wel eens een tv in de slaapkamer gehad, maar die werd (terecht) eigenlijk nooit gebruikt en is hoppetee weer verdwenen. Statisch stofnest.

 13. Ook bij ons een nogal lege slaapkamer. Dat is makkelijker schoonmaken en ik heb geen behoefte aan allemaal decoratie. Betere nachtrust zou wel lekker zijn, daaraan is de behoefte groter :-)
  Bij ons geen tv op de slaapkamer. Die komt er niet in.

 14. Onze slaapkamer is een nest, en ik erger me er dood aan. Buiten het bed, nachtkastjes, grote kleerkast en commode vinden we daar ook een tv, decoder, blue ray en 2 schabben vol films. De clou is dat we er geen gebruik van maken. Er staat ook een naaimachine (zelfs met doos en al), stofjes e.d waar niks mee gedaan wordt (heb er het geduld niet voor) en dan nog alle kleertjes van de kleindochter. De dvd's en kleertjes zijn wel netjes opgeborgen in mooie dozen en bakken. Goed excuus om het tich maar bij te houden allemaal? Neuh...o ja de mobiele airco en zonnehemel niet te vergeten. Worden ook nauwelijks gebruikt.

  • Wauw, dat klinkt best vol. Maar dat biedt dus ook heel veel mogelijkheden om er een oase van rust van te maken.

   Je hebt zeker niet ergens een logeerkamer over of zo, waar bijvoorbeeld de naaimachine naar toe kan? En dat je de films bijvoorbeeld verkoopt op marktplaats?

 15. Wij hebben een bed (jaja), twee nachtkastjes met een lampje, een leesboek met bril, een kledingkast en een tafeltje. Waarom die laatste? Geen idee, want er staat niets op. (eerlijk gezegd staat er een canvasfoto die nog steeds ergens opgehangen moet worden.
  Aan de muur hangt van beide kids een babyfoto, een spiegel en een tv die nooit gebruikt wordt.
  Stofvegen heb ik met één minuut gedaan. De vensterbanken zijn leeg. Heerlijk vind ik het zo.

 16. Onze kamer is af en toe een opslagruimte, maar een tv staat er niet in.
  En ik slaap er heerlijk. Een beetje sfeer vind ik ook wel belangrijk, dus mooi behangetje, bed en gordijnen vind ik wel erg fijn.

 17. Jaaaaaa, hier hetzelfde. Zo min mogelijk en ik vind het heerlijk! Er staat nog wel bovenop de kast een heel erg klein tv-tje. Zo'n campingding, maar die staat nooit aan. Puur laksheid dat hij daar uit zichzelf vintage staat te worden.

 18. Onze kamer is ook heel minimalistisch. Maar dit heeft meer te maken met dat we net verhuisd zijn, hahahaha! Alleen een bed en een kast. Maar onze kamer heeft ook wel een hele rare vorm en allemaal schuine wanden.

  • Ik zie helaas jouw reactie hier niet terug, wel in mijn mail, maar Marie Kondo zou trots op me zijn! Hahaha. Ja, ik red me wel met deze slaapkamer, zou het alleen nog wat meer willen aankleden, en opvullen (ja echt, daar gaat het trotse gevoel van Marie :p)

 19. Je hebt gelijk, een rustige slaapkamer geeft rust. In onze kamer staat wel meer dan ik zou willen. Er staat ook een grote tv en de accu-auto van Marc waar hij zelf in kan zitten. Die kan helaas nergens anders. Verder ben ik wel tevreden.

 20. Sinds onze kinderen elk een eigen kamer hebben, hebben we de kleedkamer moeten afstaan en staat de kledingkast bij ons op de kamer. Ik kleed me er niet om - man wel - kleding geeft zoveel stof en pluis en harentroep.
  Overigens is onze slaapkamer nodig aan een make-over toe. Nieuwe saus op de muren, nieuwe gordijnen. Ja....ik heb er al weer een mooi pinterest bord voor aangemaakt :-)

  • Best balen dat de kledingkast bij jullie in de slaapkamer moest. Maar ik snap het. Het is toch fijn als je kinderen een eigen kamer hebben.

   Ik ben benieuwd naar je make-over!

 21. Minimalistisch is onze slaapkamer niet met de enorme paxkast, foto's aan de muur en stoelen met kleding. Maar een tv komt er niet in! Ook andere elektronica probeer ik te weren. Omdat ik de slaapkamer inderdaad rustig wil houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>