Reacties

Zolderkamer verwarmen zonder cv — 22 reacties

 1. Ik zou het willen, maar heb nog niets kunnen vinden. Wij hebben op het moment én op de bovenverdieping (1 grote kamer) en op de zolder nog geen centrale verwarming en hebben vorig jaar een elektrisch kacheltje gebruikt. Geen aanrader, gezien de astronomische kosten. Nu moet ik erbij zeggen dat dat nog niet goed geïsoleerd was (is), dus dat werkt ook mee. Ik zou in ieder geval denken: goed isoleren, goede gordijnen, kleed/vloerbedekking op de vloer, om mee te beginnen. Zelf verwarm ik hier ook wel eens ruimtes met kaarsjes (dan zet ik de verwarming wat eerder uit), maar voor een kinderkamer lijkt me dat niet ideaal.

  Ik heb een poosje terug erg goede verhalen gehoord over een petroleumkachel, maar volgens mij is dat ook niet heel goedkoop en ook dat klinkt me niet echt ideaal in de oren voor kinderen.

  Als je gaat voor een elektrisch kacheltje, moet je denk ik vooral het wattage in de gaten houden en er misschien een tijdklok op zetten? Zo'n kacheltje mag ook niet te heet worden, niet overal op gezet worden, er mag niet van alles bovenop/naast/achter staan, enzovoorts, dus scherp toezicht is denk ik wel heel belangrijk.

 2. Wij slapen zelf op de vliering (tijdelijk) en inderdaad isoleren is heel belangrijk...!
  Bij ons is het tot nu toe heel erg behaaglijk boven, zelfs met altijd het raam en het luik open. En ik ben een kouwkleum.
  Ik zou toch in jouw geval voor cv gaan, gewoon een kleine radiator per kamer met thermostaatknop. Ze gaan straks ook huiswerk maken en dan zitten ze misschien wel uren aan hun bureau....

 3. Ik denk dat je met c.v goedkoper uit bent dan met een kacheltje. Tegenwoordige toestellen zijn erg zuinig in gebruik en als het boven verwarmd is bespaar je meer dan dat het boven koud is.

 4. Ik zou zeker toch voor de CV gaan, op lange termijn het voordeligst en voor jonge kinderen ook het veiligst (misschien zijn jouw kinderen super voorzichtig, maar zijn hun vriendjes dat ook? En hoe gaat dat als ze in hun spel op gaan of erge ruzie krijgen?). En inderdaad, straks huiswerk maken.
  Alternatief: de kinderen consequent beneden in een verwarmde ruimte laten spelen en huiswerk maken.
  (Wij hadden thuis enkel glas en onverwarmde slaapkamers. Heel schilderachtig, de herinnering aan bloemen op de ramen. Maar in mijn examenjaar hebben mijn ouders alsnog een kachel laten plaatsen. De anderen wilden ook nog wel eens muziek kunnen luisteren of tv kijken terwijl ik zat te blokken)
  Groet, LM

 5. Een elektrisch kacheltje is best duur in het gebruik vind ik. Wij hadden boven geen cv en gebruikten tijdens kraamperiodes dan zo'n kacheltje...maar...Zet 'm aan en ga dan eens naar de meterkast...Ik ben blij dat we nu cv boven hebben, meestal staat hij uit, maar spelen ze veel boven of is er iemand ziek ofzo dan heb je snel warmte.

 6. Dat valt reuze mee hoor - mijn stadsventje en ik hebben het destijds (2005) ook gekund - er bestaan zelfs winkels waar ze de spullen + handleiding verkopen, speciaal voor degene die het zelf wil doen (in België zeker weten, maar vast ook wel in Nederland) - succes xxx

 7. Inderdaad toch cv aanleggen. Een cv leiding leggen en daar een radiator aan maken is niet het het meest ingewikkelde klusje dat bestaat.

  Een installateur is trouwens niet in alle gevallen heel duur en dan heb je ook nog garantie.

  M'n moeder heeft eens uitgerekend dat het een paar jaar geleden het 50 cent per uur kost om zo'n elektrisch kacheltje op half vermogen te laten draaien. Dus reken maar uit...

 8. Ik zou cv aanleggen, wij hebben het toen niet gedaan en zouden het voor onze 15e jarige dochter ook wel regelen met zo'n kacheltje..zolder is echt goed geïsoleerd maar het is er toch steenkoud, en dat kacheltje vreeeet stroom!

 9. Ik zou ook voor de cv gaan. Je kunt zelf bepalen of je hem aanzet. Wij hebben in het hele huis cv, maar er brandt er maar eentje. In de kamer. Zelfs in de badkamer hebben wij hem niet aan. En zeker niet in de slaapkamer.

  Ik ben ook een voorstander van en koude kamer. Maar als het nodig is, kun je hem wel aanzetten. Aangezien je kinderen ook boven slapen, kan een elektrisch kacheltje behoorlijk in de papieren lopen.

  Liefs Frederique

 10. ik sluit me aan bij de eerdere reacties; hier hebben we de zolder puur als speelzolder/hobbyzolder. mijn ervaring is; in de zomer te heet , in de winter te koud. dus geinvesteerd in goede screens voor de zomer, maar gelukkig cv voor in de winter. hoeft natuurlijk niet vaak aan, maar het is fijn dat het kan. slapen met een extra deken is geen probleem, spelen, knutselen, of huiswerk maken met koude handen is echt vervelend.

 11. Hoi Nicole,
  Je kunt natuurlijk gewoon vooraf offertes aanvragen via werkspot. Ze kunnen heel eenvoudig met fexibele leidingen ( net zo duur als gewone) veel makkelijker en goedkoper cv aanleggen op zolder.Als de verdieping eronder wel cv heeft is het zo gepiept en het kost waarschijnlijk veel minder dan je nu denkt!

 12. Wij hebben er ooit ook zo een op de kinderkamers gehad in ons oude huis als op het plaatje van jou, weet niet of ze in de tijd zuiniger zijn geworden kwa gebruik maar die van ons waren echt mega verbruikers kwa stroom en de kamers werden er niet erg warm van.. de kou was er uit maar warm........nee

 13. ik heb ook een anvullende bijverwarming op de gastenkamer. 700 euro koste eeen convector bevestigen en ophangen. Paar jaar terug ook een offerte gekregen voor een nieuwe radiator inclusief bevestigen 700 euro.
  Ik heb een elektrische olie gevulde radiator
  In het vorige blad van Kassa stond een artikel gewijd aan alle mogelijke bijverwarmingen. Ondanks bijverwarming en vaak Duitse koukleumen (in Duitsland is de energie ook voordeliger) is mijn energieverbruik 2100 kWh per jaar.

  • Hoi Sam,
   we hebben inmiddels de koude maanden januari en februari achter de rug, op het platteland, en zonder verwarming op zolder en het ging eigenlijk prima! Warmte stijgt inderdaad omhoog, dus de temperaturen boven waren nog best goed.

   Voorlopig dus geen cv.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder