Reacties

5 Alternatieven voor gas: mensen kopen nog gaskachels — 14 reacties

 1. Met een hrpluscvketel.

  (Zolder isoleren, spouwmuren gemaakt en geïsoleerd, kruipruimte geïsoleerd, nieuwe kozijnen(geen cm ruimte naast de deur) en HR triple. Zonnepanelen, thuisaccu, zonnecollector.) Er valt hier niks meer te winnen.. maar nog altijd niet geschikt voor wtw. Dus gas. Bezig met een houtstookcv.
  We hebben inmiddels 9 km² bosperceel gekocht.
  Als het gas echt weggaat word het houtstook.

  Ik denk dat het hoog tijd is dat de konten op het pluche een paar weken hier in huis komen vergaderen. Bij 17 graden.

 2. Wij hebben vorig jaar een nieuwe cv-ketel gekocht. Daar baalde ik wel van. Er was sprake van een aardwarmteproject maar dat ging niet door. Ik vind het niet handig dat iedereen zelf een oplossing moet zien te vinden. Wel mijn gezin overtuigd zuiniger te doen nadat ons energiebedrijf failliet was 🥶. Opluchting dus dat het nu warmer is.

 3. Dat van die gaskachel had ik ook echt niet verwacht. Ik heb zelf centrale verwarming en jawel... dat kost gas. Ik kook overigens ook op gas, in een vrij nieuw (10 jaar oud) huis. Zo werd het aangeleverd. Elektrisch koken kon ik nog wel kiezen, maar dat ging een hoop meer geld en gedoe kosten qua extra groep die dan aangelegd moest worden enz.

  • Dank voor je reactie Monique. Wij wonen op het platteland dat scheelt natuurlijk qua buren. Ik zou het naar vinden als andere mensen last zouden hebben van onze houtkachel. Mede daarom hebben we geïnvesteerd in een betere houtkachel en stoken we zorgvuldig.

 4. Nee. Om niet in een te koud en te vochtig huis te hoeven zitten als het gas eraf is. Want de huidige alternatieven krijgen het hier maar 14 graden op een dag als vandaag.. En dat trekken mijn spieren niet.

  Die longen van de buren. Ze stoken zelf 100% op hout. Oude kozijnen met de verf er nog op.

  Overigens is houtstook thuis niet slechter dan kolen in een centrale. Of houtsnippers uit Canada die de ze overvaren om hier in een biocentrale weg te fikken.
  1 blok eikenhout levert ons 8 uur lang 10 graden warmer dan buiten op. Dus met 2 blokken eikenhout kunnen wij een hele dag de CV uitlaten. Wij gaan pas echt hout stoken als er geen gas meer is en als er geen betere alternatieven komen.

  • en ik vind de longaanvallen en pijn op de borst door houtrook "best vermoeiend", Nicky.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder