Reacties

Kapstok op deur meterkast en meer — 28 reacties

 1. Wij hebben een grote kledingkast met schuifdeuren in de gang. Hier hangen wij niet alleen onze jassen in, maar bergen wij ook speelgoed en administratie in op. Ideaal onze gang is super netjes, want de kast is het enige wat er staat.

 2. hier hebben we een kast met een schoenenrek onderin en bovenin is een rek om jassen aan een hangertja aan op te hangen en bovenop kun je mutsen dassen en wanten etc leggen. klapdeur dicht en klaar/leeg. Maar, er hangt ook nog een kapstok aan de muur met genoeg haakjes en ook nog eens 4 mandjes in de vakken. Dus geen sleutels,gps ed los! Dus als je binnenkomt, kan het super netjes zijn....Tot
  de kids uit school komen en de schooltassen er staan en soms schoenen. Maar als het niet ogeruimd wordt, zeg ik, zet ik ze net buiten de deur. En dan staan z eineens in de kast, want koude schoenen is niet erg fijn.
  Groet, Wilma

 3. Wij hebben een wandkapstok, is gewoon het handigst en neemt de minste ruimte in. Wij zijn maar met zijn tweetjes dus hebben niet zo heel snel haakjes tekort en aan onze kapstok kunnen we ook hangers kwijt. Simpel ding van Ikea maar hij werkt prima :)

 4. We hebben aan het eind van de gang (oud huis dus een gang i.p.v. een hal) een roede met daarboven een grote plank. Van muur tot muur. Nadeel van een roede is dat alles op hangertjes moet maar het ziet er dan altijd wel netjes uit. Als iedereen zijn jas op een hangertje hangt dan.

  • Als je dan allemaal dezelfde hangers hebt, en iedereen hangt de jas er ook netjes op dan lijkt dit inderdaad keurig. Bij ons zou dit daarom helaas nooit lukken. Volgens mij zouden ze het hier te veel werk vinden om de jas op een hanger te doen....

 5. Ik wil je man niet ontmoedigen, maar ik ben het met je eens. Het is duidelijk dat de kapstok voor jouw man niet het Allerbelangrijkste is.
  Ik heb de perfecte kapstok nog niet gevonden. Bestaan ze eigenlijk wel? In ons vorige huis hadden we ook voor een schrikbarend bedrag een kapstok. De schroefgaten zaten zo dicht op de stang, dat je er niet goed bij kon met schroevendraaier of schroefaccu. We hebben nog een mailtje aan deze ontwerpfout besteed, maar nooit weer wat gehoord.
  In het huis waar we nu wonen hing al een kapstok. Een plakje met haken er aan. Prima, maar de plek was heel onhandig. Een paar jaar geleden hebben we een kapstok gekocht (bij fonq) die over de meterkastdeur kon hangen. Enige nadeel was dat die deur een opdekdeur is en we om het passend de krijgen gaten uit de deur moesten zagen....

  • Wat vervelend dat er in een hele dure kapstok nog een ontwerpfout zat ook! Dat zou toch niet mogen. En dan ook nog niet reageren op een mailtje... Slechte service.

   Die kapstokken die je over een deur hangt heb ik ook wel eens gehad. Ik vind het idee slim, maar het werd bij ons nooit zo'n succes.

   Balen dat je bovendien gaten in de deur moest zagen om het passend te maken!

 6. Ik heb een nis in de gang en daarin hangt een simpele stalen kapstok, eronder een kastje met 2 laadjes voor handschoenen die ik net van zolder heb gehaald.
  Op de slaapkamer en mijn eigen kamer staat ook en kapstok en ik denk erover om een lage ie eigenlijk over is in de keuken te zetten deze winter. Nu leggen we bodywarmers en dik vest voor als we de tuin even ingaan op de eetkamerstoel en dat wil ik eigenlijk niet prettig, maar elke keer naar de gang brengen gebeurt ook niet zo snel als je wet dat je hem over uurtje weer nodig hebt.

  Ja ik ga hem straks van bovenhalen weekje uitproberen en dan zien we wel of het bevalt.

  • Een nis lijkt me handig! Je zou daar bij wijze van spreken ook nog een gordijn voor kunnen hangen voor het nette effect stel ik me zo voor.

   Dat mensen 'even' hun spullen over een stoel hangen is heel herkenbaar. Dat doen ze bij mij ook.

   Goede oplossing om er dan maar een kleine kapstok voor neer te zetten.

 7. Ik heb een kapstok die je aan de deur haakt. En die hangt aan de deur van de meterkast. We zijn maar met zijn tweeën dus aan de 10 haken heb ik zat. En de meterkast zit in een nis waardoor de kapstok minimaal ruimte inneemt en de gang dus ruimtelijker blijft.

 8. Hier twee simpele metalen kapstokken met en dubbele rij haakjes naast elkaar over de hele lengte van de enige "lege" muur. Daaronder een schoenen rek. Handschoenen zitten bij mij meestal in mijn jaszakken en wat extra is hangt in een tas aan de kapstok. Over het algemeen wel netjes, ook al staan er wel eens schoenen voor het rek of ligt er een jas op de schoenen. Moet ook wel anders zijn berging/voorraadkast en wc niet bereikbaar.

 9. :-) heerlijk, zo'n klusser in huis. Zou hij er niet gewoon nog een flink aantal haakjes bij kunnen schroeven? Dat lost niet het esthetische probleem op natuurlijk, maar wel misschien wat losse jassen en tassen.
  Wij hebben ook chronisch te weinig haken. Maar eerlijk gezegd ook gewoon te weinig muur voor meer haken... Dus ik leef erg met je mee.

 10. Als je eerlijk bent, laat je wel de hele kapstok zien, net alleen een heel klein stukje. Er zitten veel meer haken aan dan de drie boven en drie onder die je laat zien.
  Het probleem is eerder dat de kapstok niet pal naast de voordeur hangt en de kinderen te lui zijn om ernaartoe te lopen.

 11. Wij hebben een goedkoopie van IKEA maar hij voldoet prima. Het probleem met kapstokken is dat is jassen AANTREKT! Je kijkt er even een week niet goed naar en dan heeft de winterjas zich ineens voortgeplant en dan hangt er een windjekkie bij. Echt, het zijn smiechten die jassen! :P

 12. Verf jullie kapstok in vrolijke kleurtjes en maak er extra haken op. Dan hebben jullie allebei je zin en het is nig leuk ook :-)
  Onze kapstok is door mijn schoonvader gemaakt. Dertig jaar geleden alweer. Hij heeft hem gemaakt naar antiek model, hij is donker gebeitst, heeft koperen haken en je kunt er wat bovenop leggen. Ik vind hem nog steeds heel leuk. Dat ie vol hangt ligt ook aan mij, ik laat zomer en winterspul een groot deel van het jaar gewoon hangen want met het klimaat hier is dat vaak best handig.

 13. Hier een pax kast met een deur ervoor. Bovenin naaimachine met toebehoren, midden jassen aan een kleerhanger( dus geen last van kapotte lusjes), onder schoenen.
  Deur ervoor en niks van te zien, (scheelt ook met kookluchten e.d.) Er aan vast achter de andere deur staan strijkplank, stofzuiger, ladder en bovenin nog meer troep. Verder is de hal leeg.
  Omdat alles gelijkvloers hebben de kids hun eigen kapstok in hun kamer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>