Keukenhulpje? Of keukenlijk?

keukenhulpjeIedereen kent denk ik wel de kaasschaaf. En de blender. En een staafmixer.

Dat zijn bekende keukenhulpjes.

Maar je hebt ook keukenhulpjes die niet zo bekend zijn. En als dit type keukenhulpje toch gekocht wordt, heeft het vaak de neiging om te veranderen in een zogenoemd keukenlijk. Dat zijn keukenhulpjes die veel plek innemen, maar die je eigenlijk zelden tot nooit gebruikt. Omdat ze te ingewikkeld zijn om te bedienen, of schoon te maken of überhaupt om in elkaar te zetten!

Ik ging op zoek en vond een aantal potentiële keukenlijken : )

 

5 onbekende keukenhulpjes oftewel potentiële keukenlijken

Raclette apparaat

Ik had nog nooit van een raclette apparaat gehoord, en heb het op moeten zoeken op wikipedia. Met een raclette apparaat verwarm je kaas aan één kant. Als de kaas zacht is geworden, schraap je er wat af en dat eet je dan bijvoorbeeld bij de aardappels. Of bij groentes. Dit raclette apparaat kwam ik tegen op de website van Horecagrootkeukenshop.

keukenlijk

Tefal Ingenio Maisprikker

Deze maisprikker kwam ik tegen op de website van Wehkamp.

maisprikker
Tefal maisprikker ad 15,-

Tea boy!

Deze tea boy/ thee penguin is bedoeld om je theezakje mee in kopje te laten hangen en vond ik op de website van Klingel. En om te voorkomen dat je vergeet het theezakje er uit te halen zit er een timer op. Best een leuk ding, maar niet voor 24,95! Een theezakjeshouder lijkt me dan nuttiger.

tea boy
Thee penguin ad 24,95!

De Perfect Cooker

De Perfect Cooker is het tegenovergestelde van de Slow Cooker. De Perfect Cooker belooft je namelijk dat je maaltijden in een mum van tijd klaar zijn. Op de website van TellSell beloven ze dat je een gehaktschotel in 1 minuut klaar hebt met dit keukenhulpje. En hij past in je bureaula, dus je kunt hem gezellig meenemen naar kantoor en dan daar je lunch even snel klaarmaken zeggen ze bij TellSell.

Misschien is een handig apparaat, maar het lijkt mij zeker een potentieel keukenlijk.

perfect cooker
Deze kost 99,- maar dan hoef je ook nooit meer te wachten tot het eten eindelijk klaar is.

Suikerspinnenmaker

Onderstaande suikerspinnenmaker is nu te koop bij de Action voor 19,95 : ) Hij is denk ik wel leuk om te gebruiken bij kinderfeestjes. Maar verder lijkt het me een sta in de weg.

keukenhulp

Mijn stiekeme keukenlijk

Ik heb 1 keukenlijk. Die staat weggestopt op zolder. Het is een broodbakmachine die ik cadeau deed aan mijn man. En vervolgens vond hij het fijner om gewoon met de hand brood te kneden en het te bakken in de oven... Ondank is des werelds loon! Daarnaast staat mijn slow cooker stof te happen. Maar zo gauw ik goede slow cooker recepten heb gevonden, ga ik hem zeker gebruiken!

Conclusie over keukenhulpjes en keukenlijken

Of een keukenhulpje een keukenlijk wordt is denk ik heel persoonlijk.

Wat bij de één een vaak gebruikt en geliefd keukenhulpje is, is bij de ander een keukenlijk. Het hangt sterk af van het type kok en huisvrouw dat je bent.

Vanwege mijn afschuw voor gebruiksaanwijzingen heb ik nauwelijks keukenhulpjes. Want ik ben bang dat bij mij de kans heel groot is dat een keukenhulp een keukenlijk wordt.

Het keukenlijk van mijn slow cooker heb ik inmiddels nieuw leven in geblazen: ik heb maakte rollade in de slow cooker.

Wat zijn jouw keukenlijken?

Similar Posts

27 Comments

 1. Mijn man is gek op keukenhulpen en gebruikt ze dan ook nog. Voor mij zijn al die hulpen keukenlijken. De enige apparaten die ik gebruik zijn de waterkoker en de handmixer. En waarom? Ik snij liever met de hand dan met een keukenmachine, ik klop liever op de hand dan in de keukenmachine, etc

 2. Haha! Markplaats is geduldig :)
  Onze broodbakmachine ging er ook heen.
  Ik heb niet apparaten eigenlijk. Staafmixer, kitchenaid mixer, goeie blender, toaster. That’s it.
  Dingen die bij ons waren maar verdwenen zijn onder andere het koffiezetapparaat, de broodbakmachine, elektrische citruspers, slowjuicer (toch liever alles in de blender), koffiemaler….. :)
  Je kunt dus wel stellen dat we wat minimalistischer geworden zijn.

 3. Haha, afschuw voor gebruiksaanwijzingen! Geweldig! Afschuwelijk zijn ze hè, van die enorme boekwerken terwijl je maar 1 ding wilt weten. Ik heb een hele leuke winaktie vandaag! Doe je mee?

 4. De popcake maker van mijn dochter. Deze staat inmiddels in de garage om te verdwijnen. Misschien kunnen we iemand blij maken voor Sint.

  1. Die popcake maker zie ik vaak bij de Xenos. Een leuk apparaat, maar omdat het zo specifiek is voor popcakes lijkt het me al snel een apparaat dat je niet vaak gebruikt.

 5. Het lijkt mij allemaal fijne keuken hulpen, wel heb ik een kleine keuken en weinig opberg ruimte dat ik vier keer moet goed na denken voor ik iets in de keuken ga aanschaffen.

  1. Gelijk heb je Jeapiebel. Het lijkt ook gauw zo vol en rommelig vind ik altijd als je veel keukenapparaten hebt staan. Of je zou er een paar aan het plafond kunnen hangen?

 6. Apparaten hebben we niet heel veel overbodig, alleen wat we gebruiken. Maar er liggen wel wat hulpjes in de la die uit setjes zijn gekomen waar nooit wat mee gebeurt. De eierscheider en appelboor bijvoorbeeld. Misschien toch die la maar eens opruimen!

 7. Wat een leuk woord! Beschrijft ook precies wat het is. Ik heb er niet speciaal heel veel, maar ik ben ook erg voorzichtig in het binnenhalen van nieuwe dingen, inderdaad om dat te voorkomen. Echt dingen wegdoen vind ik namelijk ook weer lastig, vooral omdat je ze vaak toch wel eens gebruikt. Veel te weinig om het bestaan ervan te rechtvaardigen, maar ja, dan zijn ze er al…

 8. Ik zou zelf nooit een raclette apparaat aanschaffen, maar heb een keer zo’n ding zien staan op een wijnfestival. Ze maakte er tosti’s mee, heerlijk broodje was dat!

 9. Ik heb een aantal goede keukenmessen van Robert Herder, een complete set Microplane raspen en een staafmixer.
  De rest heb ik in het verleden ervaren als overtollige ballast die veel plaats in beslag nemen.

  1. Ik heb ook het liefst zo min mogelijk keukenapparatuur. Op mijn aanrecht staat een snelkoker, een koffiezetapparaat en vanwege de kinderen een broodrooster.

 10. Ja, haha. Keukenlijken. De eerste die ik weg heb gedaan was de sla centrifuge, ik ga wel buiten rond staan zwaaien met de sla in een theedoek.
  En voor machines heb ik geen plek. Bovendien lijkt het schoonmaken me zo omslachtig, zodat de tijdwinst van het sneller snijden e.d. weer verloren gaat met het schoonmaken.

  1. Vroeger vond ik het altijd leuk om thuis te helpen met sla wassen. Juist vanwege de slacentrifuge.

   Maar ik vind het ding zo’n ‘sta in de weg’. Je kunt het niet nesten zoals bv pannen of schalen. De ruimte die het inneemt weegt voor mij niet op tegen het gemak, een theedoek werkt net zo goed en snel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.