Reacties

Keukenhulpje? Of keukenlijk? — 27 reacties

 1. Mijn man is gek op keukenhulpen en gebruikt ze dan ook nog. Voor mij zijn al die hulpen keukenlijken. De enige apparaten die ik gebruik zijn de waterkoker en de handmixer. En waarom? Ik snij liever met de hand dan met een keukenmachine, ik klop liever op de hand dan in de keukenmachine, etc

 2. Haha! Markplaats is geduldig :)
  Onze broodbakmachine ging er ook heen.
  Ik heb niet apparaten eigenlijk. Staafmixer, kitchenaid mixer, goeie blender, toaster. That's it.
  Dingen die bij ons waren maar verdwenen zijn onder andere het koffiezetapparaat, de broodbakmachine, elektrische citruspers, slowjuicer (toch liever alles in de blender), koffiemaler..... :)
  Je kunt dus wel stellen dat we wat minimalistischer geworden zijn.

 3. Haha, afschuw voor gebruiksaanwijzingen! Geweldig! Afschuwelijk zijn ze hè, van die enorme boekwerken terwijl je maar 1 ding wilt weten. Ik heb een hele leuke winaktie vandaag! Doe je mee?

 4. De popcake maker van mijn dochter. Deze staat inmiddels in de garage om te verdwijnen. Misschien kunnen we iemand blij maken voor Sint.

  • Die popcake maker zie ik vaak bij de Xenos. Een leuk apparaat, maar omdat het zo specifiek is voor popcakes lijkt het me al snel een apparaat dat je niet vaak gebruikt.

  • Gelijk heb je Jeapiebel. Het lijkt ook gauw zo vol en rommelig vind ik altijd als je veel keukenapparaten hebt staan. Of je zou er een paar aan het plafond kunnen hangen?

 5. Apparaten hebben we niet heel veel overbodig, alleen wat we gebruiken. Maar er liggen wel wat hulpjes in de la die uit setjes zijn gekomen waar nooit wat mee gebeurt. De eierscheider en appelboor bijvoorbeeld. Misschien toch die la maar eens opruimen!

  • Een eierscheider is ook vrij specifiek inderdaad. Een appelboor heb ik niet, maar wel zo'n ding waarmee je de appel in een heleboel stukken kunt snijden.

 6. Wat een leuk woord! Beschrijft ook precies wat het is. Ik heb er niet speciaal heel veel, maar ik ben ook erg voorzichtig in het binnenhalen van nieuwe dingen, inderdaad om dat te voorkomen. Echt dingen wegdoen vind ik namelijk ook weer lastig, vooral omdat je ze vaak toch wel eens gebruikt. Veel te weinig om het bestaan ervan te rechtvaardigen, maar ja, dan zijn ze er al...

 7. Ik heb een aantal goede keukenmessen van Robert Herder, een complete set Microplane raspen en een staafmixer.
  De rest heb ik in het verleden ervaren als overtollige ballast die veel plaats in beslag nemen.

  • Ik heb ook het liefst zo min mogelijk keukenapparatuur. Op mijn aanrecht staat een snelkoker, een koffiezetapparaat en vanwege de kinderen een broodrooster.

 8. Ja, haha. Keukenlijken. De eerste die ik weg heb gedaan was de sla centrifuge, ik ga wel buiten rond staan zwaaien met de sla in een theedoek.
  En voor machines heb ik geen plek. Bovendien lijkt het schoonmaken me zo omslachtig, zodat de tijdwinst van het sneller snijden e.d. weer verloren gaat met het schoonmaken.

  • Vroeger vond ik het altijd leuk om thuis te helpen met sla wassen. Juist vanwege de slacentrifuge.

   Maar ik vind het ding zo'n 'sta in de weg'. Je kunt het niet nesten zoals bv pannen of schalen. De ruimte die het inneemt weegt voor mij niet op tegen het gemak, een theedoek werkt net zo goed en snel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>