Theezakjeshouder: handig of flauwekul?

theezakjeshouder

Als verlaat verjaardagscadeau kreeg ik een theezakjeshouder. Twee tweezakhouders om precies te zijn.

Theezakjeshouder voor gebruikte theezakjes

Nou zijn er verschillende voorwerpen die de naam theezakjeshouder dragen. Maar ik heb het hier over twee schoteltjes waarop je je gebruikte theezakje gebruik neerlegt. Ik vind het een handig cadeau, want bij ons thuis heeft iedereen de slechte gewoonte om zo'n gebruikt theezakje gewoon maar op het aanrecht te laten liggen... Kijk maar:

theezakhouder
Dit hoeft dus niet meer!

En het is een hele kleine moeite om het zakje even op de theezakjeshouder te leggen.

Voorbeelden van theezakjeshouders

theezakjeshouder osaka
Deze is van de Blokker en kost maar 50 cent.
theezakhouder
Deze is ook van de Blokker en kost maar 40 cent. Wat een schatje!
theezakhouders
Deze zijn soms bij de Action te koop. Een kwestie van goed opletten en geluk hebben. Kosten 60 cent.
theetipje
Deze heet ineens theetipje en kost 4,95 bij bol.com

Theezakhouder: houders die ook echt een theezakje vasthouden!

Niet alle theezakjeshouders zijn schoteltjes om gebruikte theezakjes op te leggen. Je hebt ook theezakhouders die wat mij betreft de naam meer verdienen. Want die houden ook echt een theezakje vast. Zoals deze van Cherubijn:

theezakjeshouder
Deze kost 6,50 en is er ook van o.a. Einstein
theezakhouder
Deze is van Coolgift en kosten 14,95
theezakhouder
Deze zijn van Aliexpress.com en voorkomen dat je theezakje in de thee valt.

Deze theezakhouders die letterlijk een theezakje vasthouden zou ik zelf niet gauw gebruiken. Want het lijkt me dat je thee er enorm sterk van wordt! Bovendien valt het me op dat ze vooral gebruikt worden bij het zetten van 1 kopje thee. Dus dat je het theezakje in het kopje doet. Ik zet altijd gewoon een hele pót thee!

Ik zie wel het nut van dit type theezakjeshouder: ze voorkomen dat het theezakje in je kopje thee gaat drijven.

Theebuiltje

Soms worden theezakjeshouders ook wel theebuiltje genoemd. Lekker verwarrend! Maar als je op zoek gaat naar een theebuiltje kom je bijvoorbeeld ook dit tegen van Evansnwatson:

theebuiltje
Deze kost 6,95 en je kunt er losse thee in doen.

Theezakjeshouder Action

Losse theezakjeshouders bij de Action zijn er niet altijd, maar op dit moment hebben ze wel onderstaande set:

theezakjeshouder action

Ikea heeft GEEN theezakjeshouders.

Mijn conclusie

Voordat ik er twee cadeau kreeg had ik nooit van houders voor theezakjes gehoord! En als ik ze in de winkel was tegengekomen had ik er denk ik mijn neus voor opgehaald. Want moet je met zo'n mini schoteltje: flauwekul!

Maar goed, nu ik er twee heb gekregen vind ik ze toch wel handig.

Theezakjeshouders heb je eigenlijk in twee soorten:

 1. Om  gebruikte theezakjes op te leggen
 2. Om te voorkomen dat een theezakje in je kopje gaat drijven

Dit zijn dus twee heel verschillende soorten theezakjeshouder! Als iemand zo'n ding cadeau vraagt is het dus slim om na te vragen welke variant de vrager bedoelt!

Ze worden ook wel theetipje en theebuiltje genoemd... Helemaal niet verwarrend hoor!

Lees ook over je waterkoker ontkalken!

Hoe zet jij je thee? En wat doe jij met je theezakje?

Vergelijkbare berichten

32 reacties

 1. Ik drink zelf nooit thee, maar voor als er theedrinkers komen heb ik wel een speciaal schoteltje anders leggen ze het gewoon op tafel. Er zijn wel erg veel verschillende leuke soorten!

 2. Ik heb gewoon een schaaltje! Mijn vriend zei wel laatst dus dat ik de theezakjes niet zo op het aanrecht moest laten liggen omdat het vlekt! Dus nu een schaaltje.

 3. Hier gebruik ik ze ook, ik noem ze theeschoteltjes en vind het vooral wel netjes met visite of clienten, dan kunnen ze hun zakje ergens kwijt. Ik vind 'de echre' thee zakjes houders erg leuk, vooral die vissers, maar ook hier laat ik mijn zakje niet in mijn kopje zitten, want dan wordt mijn thee te sterk. Ook lijkt het me lastig drinken, volgens mij komt mijn neus klem te zitten haha

 4. Ik heb al jaren van die theezakjeshouders in gebruik. Ik had een paar kleine platte van de xenos. Die zijn inmiddels allemaal gesneuveld. Ik heb nu op een rommelmarkt 3 schaaltjes gescoord. Ik denk dat het eigenlijk amuse schaaltjes zijn. Die vind ik handiger.
  Omdat op zo'n plat schoteltje het theezakje omvalt en dan vaak nog over het randje hangt te lekken. De wat hogere schaaltjes hebben dat probleem niet. En er meerdere hebben vind ik fijn, zo kunnen ze regelmatig in de vaatwasser en zit je niet zonder
  Of als je visite hebt kun je er meerdere op tafel zetten.

 5. Daar zitten een aantal originele exemplaren tussen! Zelf heb ik een paar van die mini-schoteltjes als theezakjeshouder maar eigenlijk gebruik ik die vrijwel nooit, hooguit voor visite. Als ik zelf een mok thee maak, hang ik het zakje even in de mok en kiep ik 'm daarna gelijk in de vuilnisbak. In restaurants vind ik het altijd ene gedoe om het zakje zonder 'wateroverlast' op het bijgeleverde schoteltje te parkeren.

 6. Pot wordt gezet met losse thee en die gaat in een speciaal filterzakje, dat na het trekken meteen wordt weggegooid.Wij drinken nooit meer thee in kant en klare zakjes, want losse thee is gewoon veel lekkerder. In zakjes zit erg veel stof. Inmiddels heb ik een heel dienblad met allerlei soorten losse thee in speciale goed afgesloten bakjes. Losse thee lijkt duurder dan zakjes, maar is het beslist niet. Een heel goede webshop, waar ik al jaren koop, is http://www.tea4you.nl

  Die theedingetjes zijn leuk om te zien, maar ach........

 7. Ik zet een leeg vlaschaaltje op tafel voor rommel( lege suikerzakjes, honingrietjes en koffiemelkcupjes) en een schoteltje of vlaschaaltje voor theezakjes.
  Nou heb ik vlaschaaltjes van riverdale, en vierkante schotels van de ikea dus die zijn leuk om te zien.
  Als ik een kop thee zet in de keuken zet ik het zakje op het papiertje op de senseo, waar het kopje op staat. Als ik een pot thee heb gezet doe ik het theezakje bij het afval.

  Al onze vrienden weten dat ik er geen seconde wakker van lig als ze het zakje gewoon op tafel zetten, of in de vensterbank, of op de vloertegels. Nadat ze weg zijn ruim ik op en haal er een doekje langs.

  Ik heb 3 theezakjesschaaltjes. 1 liggen al mijn sleutels in. 1 heb ik een magneet onder gelijmd en daar zitten kopspelden in als ik aan het naaien ben.
  1 zitten wat geurkorrels in in het toilet. En ik wil misschien nog een vierde en vijfde, voor haarspeldjes in de badkamer en op de slaapkamer.

 8. Thuis zetten wij vaak een pot thee, dan klemmen we het touwtje van het zakje tussen de pot en de deksel van de theepot. Op mijn werk zet ik vaak kopjes thee, en tussendoor bewaar ik het zakje op een schoteltje. Ik moet er niet aan denken het zakje in de thee te laten hangen, daar wordt het inderdaad echt heel sterk en bitter van.

 9. Het is ziet er wel netjes en leuk uit moet ik zeggen maar ik gebruik het eigenlijk nooit.
  Ik leg mijn gebruikte thee zakje altijd op het zakje (verpakking zeg maar)
  Misschien moet ik ze toch maar eens gaan gebruiken!

 10. Ik heb ze ook, in de vorm van een theepotje. Ik vind je heel handig, want ik drink nooit meer dan 1 kop thee per theemoment. Later op de ochtend wel weer en dan gebruik ik gewoon hetzelfde theezakje weer een keer. Vind het onzin om maar 1 keer met zo'n zakje te doen...

 11. Ik heb er 4 van die schoteltjes voor 1 euro. Voor mezelf hoeft het niet maar voor bezoek wel. Ik zet voor mezelf een pot met speciale lekker thee in een thermoskan...... en hang de lipjes van de zakjes in elkaar. Na een uur eruit, van 2 zakjes heb ik dan 6 mokken thee. Hoezo wie het kleine niet eert?

 12. Ik zet een pot thee, gebruik hiervoor losse thee , welke ik in een t-sac doe.
  Ik heb 3 smaken losse thee, wil bezoek een andere smaak, dan schep ik ook losse thee in een t-sac en geef er een zo'n klein theezakjeshouder bij of zet voor die persoon ook een potje thee.
  Het gebeurd vrijwel nooit dat ik een beker thee zet, gebeurt dit wel dan doe ik het zakje meteen weg of gebruik soms even een klein schaaltje, leg het nooit los op het aanrecht.

 13. De theezakjes houder die echt de zakjes vasthoudt kende ik niet eens.
  De schoteltjes gebruik ik zelf wel. Er staat er standaard eentje op ons aanrecht voor de ochtend.
  Vind ik toch leuker staan dan een bakje waar het ingelegd kan worden.
  Ook met bezoek vind ik zo' schoteltje vrolijker staan.

  1. Zo'n schoteltje heeft inderdaad wel iets. Als ik bezoek krijg zeg ik altijd gewoon een grote pot thee, dus dan hebben ze zelf niets van doen met het theezakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.