Een tafel van leer!

keukentafel
Terwijl onze tafel wordt opgeknapt doen we het hier meer even mee.

Weet je nog dat mijn post over onze keukentafel?

Daarin vertelde ik dat mijn opa die destijds speciaal door een timmerman heeft laten maken, voor zijn dertienkoppige gezin.

Tafel bleef maar plakkerig

Het is een mooie tafel, maar op de één of andere manier was hij heel plakkerig. Hoe goed ik hem ook schoonmaakte.

Mede daar jullie reacties heb ik er een expert bij gehaald. En wat blijkt?

Het bovenblad van de tafel is van leer!

Dat had ik echt nooit kunnen verzinnen. Onze buurman die schilder is van beroep gaat hem voor me opknappen. Eerst gaat hij hem goed schoonmaken en daarna behandelen met een leerspray : ) Want schuren en lakken is dus geen optie.

Zaterdag krijg ik hem weer terug. Dus nu moeten we het even doen met het kleine tafeltje dat je in de foto ziet : ) De keuken is wel ineens heel ruim.

Heb jij wel eens gehoord van een leren tafel?

Similar Posts

34 Comments

 1. Dat word eten op de bank met het bord op schoot!! Wat een ruimte dan opeens hè.. Gelukkig kan er in ieder geval iets aan je tafel gedaan worden…

  1. Ja, raar hè?! Ik heb echt nog nooit van een tafel van leer gehoord. De schilder dacht dat hier destijds voor gekozen is vanwege sterk zijn en lang mee kunnen.

 2. ja zeker….ik wil er zo graag een als salontafel,ik heb hem gezien ooit jaren gelden met een stalen onderstel, zo mooi, zo natuurlijk… de prijs weerhoud het nog…
  Oohhh echt mooi, ik hoop dat hij , wanneer je hem terug krijgt, helemaal naar je zin zal zijn en prettig in gebruik!

  1. de prijs welke in mijn hoofd heb is ong 1200 de vierkante meter en dan met een stalen onderstel.

 3. Wat bijzonder! Bij gebrek aan een beter commentaar. Dus je moet je tafel voortaan met schoensmeer schoonmaken?

 4. Wij hadden vroeger thuis een bureautje dat van mijn oma afkomstig was. Om het bovenblad zat een houten rand en daarbinnen dus ook leer. Strakgespannen donkergroen leer. Ik denk dat leer vroeger wel vaker gebruikt werd als tafelbekleding. Nu zie ja dat echt nooit meer!

 5. Een tafel van leer? Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord en ik zit nu ook heel hard na te denken wat ik me er bij voor moet stellen. Als bijzettafel kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar het wordt in mijn hoofd een soort pianokrukje. :S

 6. Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord van een tafel van leer. Ik vond het toen wel een mooie tafel. Dat kleine tafeltje is echt wel schattig.

  1. Ja, die stond nog op zolder! Volgens mij is hij van mijn middelste zusje. Die heeft een heleboel spullen op de zolder van mijn ouders gedumpt. Soms ga ik daar shoppen ; )

 7. Ik ben wel heel benieuwd hoe dat eruit zal zien! Ik dacht aan de titel te lezen dat je de tafel zelf met leer ging bekleden, maar het was dus al leer. Da’s apart.

 8. Van leer, ja natuurlijk! Ik heb ook zo’n bureautje als Louloudi beschrijft, maar dan met donkerrood leer. Van mijn opa. Het staat bij mijn moeder al jaaaaren te wachten tot ik het kom ophalen, maar eigenlijk wil ze het niet kwijt. Wat ben ik blij dat je niet bent gaan schuren en er een vakman bij hebt gehaald. Een tafel van leer, dat klinkt toch superwow!

 9. Een leren tafel, nog nooit van gehoord! Gelukkig heb je een expert ingeschakeld en niet eerst zelf geprobeert het op te lossen! Dan was de tafel misschien wel niet meer te redden!

 10. Nee ik heb nog nooit een tafel van leer gezien. Ik heb even gegoogled maar krijg alleen eettafels met leren stoelen te zien. Ben dus wel benieuwd naar het resultaat

 11. Er bestaan tafels,bureaus, salontafels, sidetafels drumtafels en ga maar door. In NL zijn een paar bedrijven die zich richten op dergelijke meubels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.