Reacties

Fiets gratis mee in de trein in het weekend bij Arriva — 17 reacties

 1. Het zou voor mij ook drempelverlagend zijn als de fiets gratis mee mocht.

  Oh ja, ik zag een klein foutje aan het begin. Je schrijft daar dat de spits voor 6.30 en tussen 9.00 en 16.00 uur is. Ik neem aan dat dat ook in de Achterhoek precies andersom is.. ;-)

  • Een rolstoel mag altijd mee -daggik. Als je je rolstoel er zelf niet in kan krijgen, moet je wel vooraf assistentie regelen. Ik geloof 2 dagen van tevoren.
   Al zijn er weinig rolstoelers die de spits in willen. En dat vind ik logisch, het is dan al zo druk. En heel rolstoelvriendelijk is n station niet (al zijn er overal liften, ze stinken en kosten veel extra meters en minuten). Dat weet ik van mijn fiets-mee avonturen in de trein.

  • De meeste mensen in rolstoel, nemen die niet mee, maar zitten erin. En die mag gratis mee in trein, zou mooie boel worden als dat niet zo zou zijn. Echter het reizen met de trein met rolstoel in een hele uitdaging en moet vooraf worden aangevraagd. Ook gebonden aan maten, mijn ligrolstoel is te groot dus ik reis niet met de trein ook door vermoeidheid. Maar als je nagaat dat het OV toegankelijk maken al ruim 20 jaar op de agenda staat er en zeer weinig gebeurd is dat best triest. In veel omringende landen is het een stuk beter geregeld. En het meest triest is dat bijna alle tegemoetkomingen voor eigen vervoer/aanpassingen auto/bus ook zijn afgeschaft en daarom staan er op internet tientallen donate/crowdfunding acties voor bv een rolstoelauto of bus, die zijn alleen bijna niet te betalen. Ik vind het echt heel slecht dat er inzake mensen met handicap zoveel is weg bezuinigd. Gelukkig bezit ik wel een rolstoelbus.

  • Dat lijkt me inderdaad lastig Petra. Wat ik er over las op de site van de NS klonk inderdaad best ingewikkeld. Met van te voren aanvragen en dergelijke.

 2. Ik trein niet zo vaak,doch fijn voor een dagje naar een grote stad, geen gedoe met (duur) parkeren en daarnaast ik hou niet van auto's in de stad.
  Goede actie, fiets meenemen is zeker iets om in het achterhoofd te houden, mn ook om de reden zoals je benoemd!

  • Ik rijd ook niet graag in de stad. Zeker als ik de stad niet goed ken. Iedereen rijdt daar best heel vlot, en ik weet dan nooit of ik wel in de goede baan zit, en rijdt daardoor te aarzelend.

 3. De fiets neem ik nooit mee
  Denk dat het een regel van korte duur zal worden omdat er meer treinreizigers in de toekomst komen
  Z n huur ik een fiets

 4. Heerlijk fietsen in het weekeind, naar inderdaad Winterswijk, het nodigt uit om er gebruik van te maken. Bij de NS reizen is met fiets wat stressvoller, ook omdat er af en toe een lift kapot is! Of je moet je fiets de treiin in hijsen, pff. De lage instaptreinen hebben zo hun voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder