Reacties

School weer begonnen? Niet zo snel mevrouwtje! — 24 reacties

 1. Hahaha, opstarten is altijd een drama. Van die saaie introductielessen, als het eenmaal weer loopt is het veel beter. Wat maakt hij al snel schoolfoto’s, had ik altijd halverwege het jaar ofzo

 2. Hahahaha :-) Hier in België betekent de start van de school tijdens de eerste week wel meteen een volledige week les. Of toch in de school waar ons zoontje naartoe gaat. Wat wij dan wel weer hebben: om de haverklap pedagogische studiedagen waarbij ze dus effectief thuis zijn.

  • Meteen gewoon vol beginnen (incl. huiswerk) herken ik ook van de school van mijn kinderen (ook België), maar de pedagogische studiedagen waren er maar 2 ofzo per jaar.

 3. Phoephoe, nounou, ze zouden er moe van worden;). En ik denk dan: Arme docenten. Die zijn toch ook blij als het échte schoolleven weer begint? Veel leuker en 'makkelijker'.

 4. En met een béétje mazzel hebben ze dan de week erna een werkweek waar ze serieus werk maken van van met zo min mogelijk slaap op de been blijven;-)

 5. Ik kan me vooral de laatste dagen herinneren. Dat je cijfers al binnen zijn en je toch les krijgt of zoals op de basisschool spelletjesmiddag. In beide gevallen bleef ik thuis. Mn vader had wel wat beters voor me te doen.

 6. Als ik nog scholier was zou ik de eerste week staken, de tweede week protesteren tegen eventueel aankomend huiswerk, de derde week vijf baaldagen nemen.
  Voor een puber is immers altijd begrip. 😆

 7. Als docent en coördinator van een opleiding vind ik het zelf heel belangrijk dat de leerlingen na de vakantie zo snel mogelijk weer in een normaal ritme komen. Helaas zijn er in een eerste week zoveel activiteiten waar docenten bij betrokken zijn (kamp, intro hogere jaars) dat er toch een aangepast rooster moet komen. Maar liefst zoveel mogelijk volgens het standaard rooster. Ik weet dat leerlingen ook wel weer aan de slag willen en in een normaal ritme, de vakantie heeft voor velen lang genoeg geduurd! Met name voor kinderen die niet weg gaan omdat er geen geld is, die zijn blij dat ze weer naar school kunnen!

  • Ik snap ook niet waarom ze niet gewoon aan de slag gaan. Dat rommelige gedoe.... En dan te bedenken dat mijn zoon ook al drie weken voordat de vakantie officieel begon geen les meer had.

 8. Ik kan me dat helemaal niet hrrinneren. Gewoon beginnen, dinsdag gekafte boeken tonen en hup... aan de slag. Maar het is lan, lang, lang geleden. Wij hadden ook geen vrije uren. Een strak rooster. Week in week uit. Ach, wat hadden wij hrt zwaar.... 😁

 9. Eigenlijk ben ik blij dat mijn kinderen nu zelfstandig zijn.
  Maar gelukkig zijn er veel jongeren die netjes hun school afmaken en best jammer dat deze minder aandacht krijgen. Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder