Reacties

Vitrinekasten + 25 ideeën om erin te zetten! — 27 reacties

 1. Ik heb geen vitrinekast maar wel een billyboekenkast met bovenin open vakken. Daarin staat de kunst van onze vriend Jan. Lichtje erop, prachtig!

 2. Toen wij trouwden in de jaren '80 heb ik voor onze uitzet meteen een ouderwetse vitrinekast gekocht.
  Hij staat vol met allemaal mooi porselein en aardewerk. Deels zelf gekocht en deels geërfd. Zoals de dekschalen van mijn oma.
  Mijn moeder heeft kastrandjes gehaakt. En nu in de donkere maanden heb ik er een paar ledlichtslingertjes in hangen.

  Ik geniet na al die jaren nog dagelijks van die kast en wat er in staat. En ik gebruik een deel van de spullen ook :-)

  • Het klinkt prachtig VeggieMo. En wat leuk ook dat het kastrandje gehaakt is door je moeder, en er servies van je oma in staat. Echt een kastje met gevoelswaarde.

 3. In de boerderij had ik net zo’n kast als jouw buffetkast, ook met servies uit de kringloopwinkel dat dagelijks gebruikt werd. In een antiek theekastje stond mijn verzameling klein antiek zilver te pronken.
  Nu we in het boshuisje wonen heb ik, behalve het antieke zilver, alles weggegeven. Geen ruimte meer. Het antieke zilver bewaar ik maar voor een van mijn kleinkinderen, mijn dochters geven er niet veel om.

 4. Wij hebben ook een vitrinekast en het gedeelte achter glas is vrij netjes met oud servies, puur voor de sier, en het onderste deel is ontzettend rommelig en daarvan durf ik de deurtjes amper nog open te doen. Dat moeten we nodig eens gaan uitzoeken.

 5. Ik heb geen vitrinekasten in huis, krijg er altijd een beetje grootmoeders vibes van haha. Mijn ouders hebben meerdere vitrinekasten in huis staan (voornamelijk servies) en inmiddels heeft mijn zus er ook één overgenomen. Ik zie mezelf er niet zo snel één overnemen. ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder