Uil in de tuin gespot!

uil in de tuinIk zat met mijn jongste dochter een appel (met een vorkje, want presentatie is alles) te eten, want het was 3 uur.

In de winter doe ik dat altijd op een stoel voor het keukenraam, want dan ik zo lekker ‘van me af’ kijken.

Ineens zei mijn jongste dochter: ‘Ik zie een uil!’

Een uil in onze tuin!

En inderdaad!

We hebben een heuse uil in onze tuin.

Dat is goed nieuws, want we hebben al jaren een speciale uilenwoning in onze kersenboom staan! Eindelijk heeft het er eentje behaagd om langs te komen. Ik ben zo zachtjes mogelijk naar buiten geslopen, om een foto te maken van de uil. Hieronder het beste resultaat van mijn inspanningen.

uil in de tuin

Is het niet geweldig?! Het lukte me om een aantal foto’s te maken met de iPhone van mijn jongste dochter. Toen vloog de uil weg, naar ‘onze’ uilenwoning.

Dus ik ben helemaal blij dat hij dat huisje heeft ontdekt.

Wat een opwinding, hier op het Achterhoekse platteland!

Zie ook mijn posts over onze uilenkast en Wonen op het plattelanden raaf versus kraai!

Similar Posts

27 Comments

  1. Zeker bijzonder! Ik heb er weleens één in de buurt gezien, en vooral gehoord ook, maar dat er één uitgerekend in jóuw tuin bij jóuw nestkastje belandt! Gaaf, en een hele eer ;-).

  2. Wat leuk, een steenuil!

    Manlief en dochterlief gingen eens op uilenexcursie. En hoe heette de man die de excursie leidde, en heel goed uilengeroep na kon doen?

    Arend.

  3. Dat is gaaf! En als de uil jullie ‘uilenwoning’ heeft ontdekt, zul je vast nog vaker de kans krijgen om foto’s te maken of in ieder geval te kijken.

  4. Oh wat ontzettend gaaf! Er schijnt in onze wijk ook een te vliegen, maar ik heb de uil helaas zelf nog niet gespot. Gelukkig gaan er een aantal foto’s op de Facebook pagina van onze buurt rond. We hebben wel vaak een mooie gaai op het tuinhek zitten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.