Gepersonaliseerde cadeau’s: het ultieme cadeau?

gepersonaliseerd

Sinds het eenvoudig is geworden om namen op voorwerpen te drukken of te printen, wemelt het van de gepersonaliseerde cadeau’s.

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt er iemands naam op laten zetten.

Het handige aan zo’n gepersonaliseerd cadeau is dat het per definitie persoonlijk is.

Iemands naam staat er immers op.

Ik kan niet wachten tot er gepersonaliseerde strijkijzers komen ; )

Hoewel ik persoonlijk hoop dat ik er nooit eentje zal krijgen.

Zie ook Kraamcadeau met naam!

Gepersonaliseerde cadeau’s: wat is er zo al te koop op dit gebied?

Als het om gepersonaliseerde cadeau’s gaat zin er twee belangrijke varianten: de variant met een naam op het product, en de variant met een foto van iemand op het product.

 1. Boeken! En dan heb ik het niet alleen over een boek met je naam op de cover. Ik heb het over boeken waarin jij of je kind de hoofdrolspeler is. Je hebt tegenwoordig heuse gepersonaliseerde kinderboeken, waarbij de naam van je kind wordt gebruikt voor het hoofdkarakter.
 2. Mokken.
 3. Rugzakken.
 4. Broodtrommels. Dit vind ik een superhandige, want een gedrukte naam op een broodtrommel werkt toch beter dan schilderstape met de naam van je kind er op gepend. Ik spreek uit ervaring!
 5. Schorten.
 6. Hydrofiel washandjes.
 7. Ovenwanten.
 8. Sieraden. Sieraden zijn vaak gepersonaliseerd met een foto, maar het kan ook met een naam. Zo gaf mijn allereerste verkering mij een soort naambordje aan een ketting met daarop in zwierige letters zijn naam. Ik heb dat hangertje nog steeds.
 9. Kussenhoezen: hier zie je dan weer vaak foto’s op.
 10. Wandschilderijen. Tegenwoordig kun je foto’s printen op aluminium, canvas, hout, blik noem maar op.
 11. Smartphone hoesje met je eigen foto er op.
 12. Tablet hoes.
 13. T-shirts. Zowel verkrijgbaar met naam als met foto.
 14. Een naambordje bij de deur.
 15. Wijn! Je kunt een foto van jezelf of iemand anders op een wijnetiket laten printen. Persoonlijker wordt een fles wijn niet! Tenzij het een wijn is het van type Chateau Migraine. Dan zou ik mijn foto niet op het etiket laten zetten, want dan wordt de persoon aan wie ik de onfortuinlijke wijn schonk, steeds herinner aan mij als ‘de stomme gever’.
 16. Knuffels! Op knuffels kun je foto’s laten printen. Bijvoorbeeld op het t-shirt dat een beer draagt.
 17. Klokken. Klokken worden vaak gegeven door kinderen uit groep 8 als afscheidscadeau aan de basisschool. Op de foto wordt dan een foto van de klas geprint.
 18. Kraamcadeautjes: tegenwoordig kun je heel veel leuke gepersonaliseerde kraamcadeautjes vinden.

Conclusie over gepersonaliseerde cadeau’s

Zelfs het meest simpele, misschien zelfs duffe cadeau wordt persoonlijk als je er de naam van de ontvanger op laat printen. Of een foto. Je kunt gepersonaliseerde cadeau’s makkelijk online laten maken. Onder andere bij de Hema en Primera.

Je kunt dingen ook zelf personaliseren met behulp van bijvoorbeeld masking tape!

Zie ook mijn post over een Action telefoonhoes en ideeën voor het afscheidscadeau juf!

Wat vind jij gepersonaliseerde cadeautjes? En welke mis je nog in de lijst?

Similar Posts

23 Comments

 1. Om eerlijk te zijn, ben ik er niet helemaal weg van. Waarom weet ik eigenlijk niet.
  Sieraden met gegraveerde naam (indien ‘n beetje subtiel) vind ik wel weer leuk.

 2. Nou nee, want dan creeer je ook gelijk weer een berg afval. Ze zijn namelijk niet meer door iemand anders te gebruiken en wat moet je met de zoveelste beker of t-shirt dat je toch niet gaat dragen.
  Aan 4 bekers heeft mijn gezin genoeg, en kleding hebben we ook meer dan voldoende.
  Al die goed bedoelde rotzooi geven we vaak gelijk weer door aan de kringloop en die wil het alleen hebben als ze het weer kunnen verkopen.

  1. Dat is een interessant perspectief zeg Johanneke! Door overal iemands naam op te zetten wordt het product lastiger om door te geven. Ik zou inderdaad ook niet gauw een mok in de kringloopwinkel kopen waar de naam Henk opstaat bijvoorbeeld.

   Anderzijds is het natuurlijk het idee dat een cadeau noooooit wordt weggedaan ; )

  1. Ja, dat heb ik soms ook. Dan zit ik me helemaal te verkneukelen dat ik zo’n leuk cadeau heb bedacht, en dan vind ik het zelf leuker dan de ontvanger…. Dat is dan wel balen.

 3. Ik houd er zelf wel van. Ik zou het alleen niet zo snel personaliseren met een naam maar eerder met een quote die persoonlijk op iemand slaat. Dat vind ik leuk :)

  1. Dat is eigenlijk nog veel persoonlijker inderdaad: een persoonlijke quote. En daarmee voorkom je ook het probleem dat Johanneke noemt dat zo’n gepersonaliseerd item niet meer is door te geven aan een ander.

 4. Ik hou niet van dergelijke gadgets met een naam erop en zal dat ook nooit aan iemand cadeau doen.
  Wat ik in de lijst met gepersonaliseerde dingen nog mis, zijn fopspenen….(enorm duur)

 5. Wij maken al twee jaar sleutelhangers van scrabbleletters en die zijn een groot succes! Als kind vond ik gepersonaliseerde spullen helemaal geweldig, alleen zat mijn naam er meestal niet tussen … Ik heb toen mijn jongens klein waren, heel veel verjaardagskadootjes genaaid met een naam erop zoals kussens en knikkerzakken. Dus ik ben fan maar wel van zelfgemaakt en niet van zelf besteld ;-)

 6. Soms is een naam erop handig, soms vind ik het gewoon niet mooi en omdat je vaak per letter moet betalen is mijn naam vaak (te) kostbaar.

  Wat je niet per letter hoeft te betalen en wat wel schattig is: een door mij beschreven romper! Die mis ik nog in je lijstje! Google even op Beetje Bezig ;-)

 7. Omdat mijn man een big ass familie (niet letterlijk :D ) heeft loten we ieder jaar met de feestdagen elk een naam voor wie we dan een cadeautje moeten kopen. Ik probeer er altijd een persoonlijk cadeautje (of met foto’s op of met de naam erop) van te maken. Maar het moet dan wel iets zijn dat ook past bij die persoon of dat die persoon ook effectief gaat gebruiken. Ze zijn toch ieder jaar populair die cadeautjes :D

 8. Mijn beste vriendin heb ik met haar bruiloft een aantal whiskeyglazen gegeven met daarin hun namen en trouwdatum gegraveerd en ook heb ik ooit eens de trouwkaart van een vriendin in een spiegel laten graveren. Beiden cadeaus vielen goed in de smaak en vond ik zelf ook wel heel tof! Liefs.x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.