Naambordjes bij de deur

Toen mijn man ik trouwden kregen we van mijn ouders en zusjes een naambordje, met daarop een pittoreske Engelse cottage en onze namen. Dat bordje heeft inmiddels op drie adressen gehangen en prijkt ook hier op het platteland weer bij de voordeur. Eigenlijk is het plaatje op het bordje nog nooit zo toepasselijk geweest als nu we hier wonen!

Naambordje bij de deur: handig!

Persoonlijk houd ik wel van naambordjes bij de deur. Net zoals ik altijd bang ben dat ik ergens te laat kom, betwijfel ik ook regelmatig of ik het juiste adres heb. Dan is zo’n naambordje met daarop de namen van de mensen die je bezoekt heel geruststellend. Toch hebben veel mensen géén naambordje! Ik vraag me af waarom dat is. Zouden ze er nog niet aan zijn toegekomen? Of is het een bewuste keuze?

Tip: 123naamborden.nl

Iedereen die nog geen naambordje heeft, wil ik graag wijzen op 123naamborden.nl. Daar kun je in slechts drie stappen even een naambordje bestellen. En dan niet zo maar een naambordje, maar een gepersonaliseerd naambordje.

Zelf klikte ik onmiddellijk op de nostalgische naambordjes, want dat is de stijl die mij het meest aanspreekt. Vooral het model 28 leisteen vind ik prachtig. (zie linksboven in deze post!) Maar je kunt ook kiezen uit Design, Industrieel, Klassiek, Landelijk en Modern. Behalve in stijl kun je bovendien kiezen voor bepaalde materialen, waaronder RVS en Wit aluminum.

Behalve naambordjes kun je bij 123naamborden.nl ook deurbellen, huisnummers, cadeaubonnen en bordjes voor binnen kopen. Binnensignalisatie heet dat. En ik voel er veel voor om voor mijn verjaardag een heel groot bord te bestellen met daarop ‘Verboden toegang’ voor op mijn kantoordeur!

Hebben jullie een naambordje bij je deur?
En zo niet, waarom niet?

Deze post werd gesponsord door 123naambordjes.nl

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

15 Comments

 1. Wij hebben geen naambordje buiten, wij voelen er allebei niet zoveel voor. Ik vind het er mooi uitzien en ook op een bepaalde manier gezellig, maar ik vind het ook niet nodig dat iedere gek die langskomt kan zien hoe wij heten. Beetje vreemd misschien, maar ach, we hebben er nog geen last van gehad :-)

 2. Wij hebben geen naambordje omdat we een samengesteld gezin zijn. Ik heb mijn eigen achternaam gehouden. Mijn kinderen hebben de achternaam van hun vader. De kinderen van mijn man hebben zijn achternaam maar zijn om de week bij ons…je zou dan 3 verschillende achternamen op het bordje krijgen en dat vinden we wat onduidelijk. Alleen voornamen vind ik geen zin hebben.

 3. Die naambordjes hebben wij heel bewust niet. Inbrekers kunnen je opbellen met een smoesje (‘Goedenavond, wij zijn van Goed Doel blabla’) en vervolgens je adres en naam er bij opzoeken. Je adres en naam dan een tijdje in de gaten houden en uitvogelen wanneer ze kunnen toeslaan.Of via sociale media nadere gegevens van je opzoeken, waar je werkt, waar je kinderen op school gaan,waar je op vakantie gaat, etc.
  We hebben ooit een naambordje gehad en kregen toen criminele vriendjes van schoonbroer (van heel vroeger) aan de deur. Waar hij tegenwoordig woonde. Geen idee en uiteraad kende we schoonbroer ook helemaal niet. Ik vind naambordjes schattig, maar ik begin er niet aan. In deze tijd komen ze me toch een beetje riskant voor.

 4. Ik vind een naambordje bij de deur leuk. Alleen, die van ons is van hout, beschilderd met aardbeienbloesem en de naam + aarbeitjes zijn haast niet meer te zien. Hij is ook al…14 jaar oud denk ik. Dus, ik ga is op die site kijken, misschien doe ik er ideetjes op. Wij wonen buitenaf, en aan een dijk, dus alleen degenen die hier aan de deur komen zien het. Dus niet zomaar voorbijgangers. Maar dat zou me nog niks schelen hoor, vind het gewoon gezellig!

 5. Ik woon in een flat, dus mijn naambordje hangt beneden bij de brievenbus. Met alleen mijn voorletters en achternaam erop vermeld. Zodat ze dus niet weten of er een man of vrouw alleen woont of een echtpaar of gezin. Wel zo veilig gevoel als je als vrouw alleen woont.

  1. Daar kan ik me helemaal in vinden! Toen ik in mijn studententijd in een flat woonde, vond ik het ook prettig om daar anoniem te zijn. Bovendien voelde ik me altijd lekker veilig, zo op de derde verdieping!

 6. Wij hebben ook geen naambordje. Nooit aan gedacht, eerlijk gezegd. Een rijtje voornamen is misschien wel handig: ik woon met kamerbewoners en volwassen kinderen, zes volwassenen in een huis.

  1. Dat kan natuurlijk ook! Je hoeft natuurlijk niet per sé je familienaam op zo’n bordje te zetten. Je kunt er bij wijze van spreke ook ‘Scheer je weg!’ of juist ‘Wees welkom’ opzetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.