Reacties

Naambordje bij de deur: al 29 jaar dezelfde! — 15 reacties

 1. Wij hebben geen naambordje buiten, wij voelen er allebei niet zoveel voor. Ik vind het er mooi uitzien en ook op een bepaalde manier gezellig, maar ik vind het ook niet nodig dat iedere gek die langskomt kan zien hoe wij heten. Beetje vreemd misschien, maar ach, we hebben er nog geen last van gehad :-)

  • Aha! Dat kan dus een reden zijn om geen naambordje te hebben. Je blijft zo inderdaad wel anoniemer! Als inbrekers bij ons komen, weten ze inderdaad onze namen...

 2. Wij hebben geen naambordje omdat we een samengesteld gezin zijn. Ik heb mijn eigen achternaam gehouden. Mijn kinderen hebben de achternaam van hun vader. De kinderen van mijn man hebben zijn achternaam maar zijn om de week bij ons...je zou dan 3 verschillende achternamen op het bordje krijgen en dat vinden we wat onduidelijk. Alleen voornamen vind ik geen zin hebben.

  • Dat laatste hebben mijn man en ik inderdaad. Maar op ons bordje missen weer de namen van de kinderen… Maar dat wordt een raar groot bord, met zeven namen…

 3. Die naambordjes hebben wij heel bewust niet. Inbrekers kunnen je opbellen met een smoesje ('Goedenavond, wij zijn van Goed Doel blabla') en vervolgens je adres en naam er bij opzoeken. Je adres en naam dan een tijdje in de gaten houden en uitvogelen wanneer ze kunnen toeslaan.Of via sociale media nadere gegevens van je opzoeken, waar je werkt, waar je kinderen op school gaan,waar je op vakantie gaat, etc.
  We hebben ooit een naambordje gehad en kregen toen criminele vriendjes van schoonbroer (van heel vroeger) aan de deur. Waar hij tegenwoordig woonde. Geen idee en uiteraad kende we schoonbroer ook helemaal niet. Ik vind naambordjes schattig, maar ik begin er niet aan. In deze tijd komen ze me toch een beetje riskant voor.

 4. Ik vind een naambordje bij de deur leuk. Alleen, die van ons is van hout, beschilderd met aardbeienbloesem en de naam + aarbeitjes zijn haast niet meer te zien. Hij is ook al...14 jaar oud denk ik. Dus, ik ga is op die site kijken, misschien doe ik er ideetjes op. Wij wonen buitenaf, en aan een dijk, dus alleen degenen die hier aan de deur komen zien het. Dus niet zomaar voorbijgangers. Maar dat zou me nog niks schelen hoor, vind het gewoon gezellig!

 5. Ik woon in een flat, dus mijn naambordje hangt beneden bij de brievenbus. Met alleen mijn voorletters en achternaam erop vermeld. Zodat ze dus niet weten of er een man of vrouw alleen woont of een echtpaar of gezin. Wel zo veilig gevoel als je als vrouw alleen woont.

  • Daar kan ik me helemaal in vinden! Toen ik in mijn studententijd in een flat woonde, vond ik het ook prettig om daar anoniem te zijn. Bovendien voelde ik me altijd lekker veilig, zo op de derde verdieping!

  • Dat kan natuurlijk ook! Je hoeft natuurlijk niet per sé je familienaam op zo'n bordje te zetten. Je kunt er bij wijze van spreke ook 'Scheer je weg!' of juist 'Wees welkom' opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder