Reacties

Top 10 huishoudelijke klussen die irritatie opwekken — 37 reacties

 1. 2 t/m 6...

  Die borden in de gootsteen inderdaad.... Met de lege vaatwasser er vlak naast! Die rondslingerende kleren doet de man ook, maar daar heb ik een mand voor neergezet- waar ik elke ochtend met 1 zwiep ingooi wat er buiten ligt. En hij weet nog steeds niet de vaste plek van dingen (maar ruimt wel de vaatwasser uit).

  Eerlijk gezegd vind ik die huishoudelijke dingetjes niet zo erg. Wel is het irritant dat de man het eerder koud heeft en dus altijd de kachel 1.5-2 graden warmer zet dan ik 'm hoef.

  • Ja, dat laatste is zeker lastig!

   Fijn dat hij wel de vaatwasser uitruimt. Maar kun je daarna dingen wel terug vinden als hij niet weet waar ze horen?

 2. Wat dacht je van het laatste restje boter of cracker gebruiken en het lege vlootje/doosje terugzetten in de kast? Ik heb een beetje geleerd ,om me niet meer te ergeren. Het verandert toch niet

 3. Was een keer heel boos om mijn 2 pubers, huis was 1 zooi, ik was het spuugzat. Heb ze gezegd dat ik een uurtje wegging, en dat als ik terugkwam, de boel opgeruimd moest zijn.
  Toen ik terug kwam, hadden ze erg hun best gedaan, alles opgeruimd, allen de vuile vaat (netjes opgestapeld) op het aanrecht. Waarom ze dat niet opgeruimd hadden, kwam het antwoord dat ze dat niet op konden ruimen omdat de vaatwasser vol stond met schone vaat ;-)

 4. Aangezien hier geen afwasmachine is blijft de vaat in de wasbak staan ik zet alles netjes bijeen en een keukendoek erover tot er word af gewassen maar mijn man spoelt de koffie tassen en zo uit in de bak waar het serviesgoed staat en alles is dan nat in plaats dat in de lege bak te doen ,maar dat is het enige in het huishouden waar ik me aan erger: ik heb een hele propere vent.

 5. Wat maakt jouw man lange dagen op het werk zeg...ik vond mezelf met twaalf uur per dag al veel van huis maar hij is nóg langer weg. Wat fijn dat hij na zijn lange werkdag in een net en schoon en opgeruimd huis thuiskomt.
  Heb je al eens nagedacht over een plan, voor als hij met pensioen gaat? Het lijkt me best moeilijk om dan ineens met twee strategieën in het huishouden te werken.

 6. Waarschijnlijk ben ik een loedermoeder, maar ik kan me er niet echt druk om maken. Wat ik wel heel vervelend vind is wanneer je net iets hebt opgeruimd/schoongemaakt en het nog geen 5 minuten later weer vies/rommelig is...Bijvoorbeeld gelijk weer vette vingers wanneer je de ramen zeemt. Ik heb me er maar bij neergelegd.

 7. Volgens mij is jouw probleem het probleem van veel vrouwen die vinden dat het huishouden gedaan moet worden op de manier die zij "goed" vinden. Ik zou me er niet zo druk om maken. Zeker als ik lees dat jouw man hele lange dagen maakt en je toch een heel groot gezin hebt. Dat het in het weekend dan een puinhoop is verbaast me niets.
  Geef dan de regie een beetje uit handen en doe het vanaf maandag weer op jouw manier.

 8. Herkenbaar lijstje.
  Ik mag niet klagen met mijn vriend, want hij doet best veel in het huishouden.
  Maar... precies vaat in de wasbak ivp vaatwasser, kleren op de grond in de slaapkamer en zijn jas over een stoel ipv de kapstok. Dat zijn wel zeer hekenbare puntjes ;)

 9. In een traditioneel huwelijk zal de man beslist meehelpen met bepaalde taken. Althans in een normale situatie waar de man om acht uur de deur uit gaat en om even na vijf uur weer binnen wandelt. Jouw man is echter al vijftien uur op de been. Dat zijn bijna twee fulltime diensten. Hij heeft dus wel heel veel over voor zijn gezin. Dit soort mannen dien je te koesteren want die zijn inmiddels erg zeldzaam geworden. Geniet van die luttele paar uurtjes die jullie 's-avonds hebben en laat de boel, de boel want de dag erna heb je een zee van tijd. Niet aanvallend bedoeld, maar je zou natuurlijk ook wat minder achter je computer kunnen gaan zitten. Want dat vergt natuurlijk ook heel veel van je tijd.

 10. Mijn man maakt zich schuldig aan jouw hele top 10, met uitzondering van nr 5. Maar ach, hij maakt hele lange dagen als de kostwinner en ik ben huisvrouw terwijl we tegenwoordig nog maar met z'n tweetjes zijn. Mijn grootste ergernis is echter dat het geen enkele zin heeft om op vrijdag het huis spic-en-span te maken voor het weekend: dat is allemaal verspilde energie want er wordt geklust, gezaagd en in- en uitgelopen en in een oogwenk is het weer een bende. Als ik op maandag poets en stofzuig heb ik tenminste wat langer plezier van mijn werk.
  Groet, Greetje54

  • Heel herkenbaar Greetje. Ik heb ook graag het huis netjes voor het weekend, maar dat is inderdaad volstrekt zinloos. Zo gauw mijn man vrijdagavond thuiskomt wordt het al een zootje.

 11. Die van mij is maar 3 dagen weg, tussen 8 en 5. Wel een beetje zielig hoor, zulke lange dagen maken, die Floris :-( Maar met 5 koters heb jij ongetwijfeld ook heel lange dagen gemaakt, met de nacht erbij, toen ze kleiner waren ;-)
  Ik vind het goor, als ik ga zitten om een boodschapje te doen en de heren hebben weer eens over de pot gewaterd. Sokken nat :-p Vooral als ik 'm nèt schoon had gepoetst!
  Ook een irritante gewoonte: schaaltjes met vla e.d. op het aanrecht zetten tot het in de vaatwasser moet -niet even afspoelen dus. Dan koekt het helemaal vast. Mijn man vindt het dan weer smerig als ik het in de gootsteen zet, vol water....????
  Ik neem me al tijden voor om eens wat huisregels op te stellen, geldend voor zowel de kinderen als Pa. Ze moeten tenslotte van twéé mensen het goeie voorbeeld krijgen dat wonen in een schoon huis iets is wat je zelf in de hand hebt ;-)

  • Absoluut: zijn lange dagen, waren ook mijn lange dagen. Zeker toen de kinderen nog klein waren en veel verzorging nodig hadden.

   Zelf zou ik het niet te doen vinden die lange reistijd. En ik heb ook regelmatig gevraagd: 'Wil je niet liever die kant uit verhuizen?' Maar dat wil mijn man niet. Hij vindt het prima zo.

 12. Wat zal jouw man blij zijn als hij meeleest! Heeft hij de internetkabel nog niet doorgeknipt? Hahaha
  Ik ben zelf ook wel eens slordig, moet ik eerlijk zeggen, maar een wc rol niet vervangen is toch wel een grote ergenis!

 13. Ik moet heel eerlijk toegeven dat het liefst alleenheerder ben. Schoonmaak is alleen zo'n ondankbaar iets dat het me soms wel mijn neus uitkomt. Daarom vind ik het ook niet erg als manlief thuis is en mee kan helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder