4 x wc rol in de keuken life hack

wc rol in keuken

Omdat ik te vrekkig ben om een keukenrol te kopen, staat er in mijn bakkersrek van de Xenos standaard een handige wc rol.

Die gebruik ik voor kleine klusjes. Omdat hij in een kastje staat heb ik zelfs geen geld hoeven uitgeven aan een keukenrolhouder.

4 x  wc rol in de keuken

  1. Elke vrijdag maak ik de oven schoon. Ik spuit er dan Dasty van de Action in, en ga lekker de krant lezen onder het motto: ‘De tijd is je vriend.’ Daarna veeg ik de oven schoon met een stuk toiletpapier. Dat vind ik altijd erg leuk, omdat ik dan goed kan zien wat er allemaal ‘vanaf komt’.
  2. Mijn jongste zoon kook graag rijst, maar is altijd handig met afgieten. Soms blijft er rijst achter in de gootsteen. Die haal ik dan weg met een stuk… wc-papier! Want ik doe alles om een verstopte gootsteen te voorkomen!
  3. Als ik de borden opschep voor de avondmaaltijd valt er wel eens wat naast. Ook daarvoor gebruik ik vaak een stukje toiletpapier. Ik vind het niet fijn om te eten van een tafel die bezaaid is met etensresten.
  4. Tot slot pak ik soms snel even een stukje toiletpapier om mijn neus te snuiten.

Ja, maar dat is toch niet duurzaam?!

Begrijp me niet verkeerd: ik weet dat een wasbaar schoonmaakdoekje duurzamer is. En voor alle grote klussen gebruik ik die. Maar voor die kleine tussendoor klusjes vind ik zo’n stukje toiletpapier gewoon erg handig. En het is duurzamer dan vochtige doekjes.

Geen bakkersrek? Dan kun je hem ook pittoresk aan een touwtje hangen!

huisvlijt.com 5 1

Leestips

Radar vindt dat wc papier en keukenpapier niet onderling vervangbaar zijn. Je kunt keukenpapier inderdaad niet in het toilet gebruiken vind ik. Wat vind jij?

Similar Posts

13 Comments

  1. Als ik wist hoe ik kan reageren met een foto zou ik dat doen van het mooie plekje naast mijn gasstel waar al jaren een toiletrol staat met 3 leuke hondjes ervoor. Of het plekje gemaakt is voor de toiletrol. Dit allemaal al jaren tot volle tevredenheid!

  2. Liever een stevige keukenrol. Maar de stukken,waar ik mijn bril mee schoonmaak,gebruik ik daarna weer voor iets anders.

  3. Zo hangt die rol bij in de caravan aan de binnenkant van de deur. In de keuken staat hij in een kastje. Ik gebruik alleen keukenrol om vlees te deppen (want dat laat geen pluisjes achter) voor het in de braadpan gaat, scheelt gespetter.

  4. ik gebruik al jaren stukken katoen (afval van mijn werk) dit gebruik ik zoals keukenpapier . 1x per 2 weken dan was ik ze uit met alleen soda . zo heb ik geen afval . je zou kunnen zeggen dat de wasmachine ook slecht voor het milieu is en geld kost . maar voor mij werkt dit :) xxx

  5. Ik doe ook niet aan keukenrol. Ik heb er geloof ik ergens wel één in de voorraadkast liggen, maar uiteindelijk pak ik net zo makkelijk en snel een stukje wc-papier. Andersom vind ik het dan inderdaad weer niet kunnen;).

  6. Ik was de afgelopen dagen bij mijn zus mantelzorgen na een operatie. En zij had ook een wc rol in de keuken. Kan nu dus heel goed vergelijken wat voor mij prettiger is en dat is dus in voordeel vd keukenrol, dikker en groter. Met het wc papier zaten mijn handen er regelmatig naast, of je moet veel velletjes nemen , maar die zitten dan net niet daar waar ik ze nodig heb nemen misschien, ook niet goedkoop of duurzaam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.