Reacties

Vochtige doekjes: meer dan 20 soorten en toepassingen! — 28 reacties

 1. Van tijd tot tijd heb ik ze bij het toilet, maar vind ze vaak erg duur en als ze niet goed afgesloten worden, drogen ze uit. Wel heb ik er altijd een set opfrisdoekjes in mijn fietstas zitten. Lekker voor zomers als je een toerfietst, dan kan je je bij een pitstop even onder de oksels opfrissen, wel zo fijn voor mensen die eventueel het bankje met je delen. ;)

  • Ja, ondanks een hersluitbare verpakking drogen dergelijke doekjes vaak nog best snel uit inderdaad.

   Ik vind het een slimme oplossing van je om doetjes mee te nemen bij het toerfietsen. Dat is inderdaad wel even prettig om je dan op te frissen onderweg.

 2. Hier ligt standaard een pakje doekjes (die van Lidl) in de toiletruimte. Ik heb er een hekel aan als ik moet gaan zitten op een natgeplaste wcbril..haha...Dit stamt nog uit de tijd dat m'n kinderen klein waren... En verder ligt er zo'n zelfde pakje in het keukenkastje en komt dat op tafel als we bijvoorbeeld kipkluifjes eten. Heerlijke oranje handen en monden. In een handomdraai schoon. Je kunt er zelfs vlekken uit kleding mee halen. Een paar jaar geleden waren we een dagje weg en mijn schoonmoeder kreeg koffie over haar witte rok. wonder boven wonder had ik een pakje doekjes mee (meestal vergeet ik ze..) En de vlek ging er helemaal uit!

 3. Ik heb alleen de desinfecterende doekje voor make up en voor de rest geen als we met de kleinkinderen een dag op pad gaan heb ik altijd Twee natte washandjes in een plastiekzak en een handdoekje bij werkt prima er worden al veel te veel bomen om gedaan.

 4. Ik gebruik geen vochtige doekjes in ons huishouden.
  Vind het vooral slecht voor het milieu, hou niet van chemische stoffen, vind ze niet lekker ruiken en de prijs.
  Eenmaal met de vierdaagse heb ik toetenboeners voor mijn handen meegenomen, ik vond ze stinken , had het gevoel van plakkerige handen, ook vond ik ze snel uitdrogen.
  In mijn werk kom ik ze regelmatig tegen, mn billendoekjes. Het heeft voordelen, je hebt iets vochtigs bij de hand, makkelijk en geen was.
  Persoonlijk heeft mijn voorkeur geef een onderbeurtje met een natte washand met zoete olie en droog na.
  Daarnaast kom ik in mijn werk regelmatig in aanraking met wassen zonder water, washandjes die je in de magnetron warm maakt en daar een patient mee wast. De pt hoeft niet afgedroogt te worden. Deze washandjes bv van swash zijn voorzover ik weet te bestellen en ook bij de drogist te koop.
  Voor ernstig zieke patienten en na een OK een fijn middel.
  Ik heb gemerkt dat soms mensen eenmaal in het ziekenhuis mee in aanraking gekomen zijnde ze thuis ook willen gebruiken, men vind het "makkelijk".
  Gebruikt iemand deze in zijn haar gezin?

  • Washandjes van Swash kende ik niet! Ik denk alleen wel dat het bij mij hetzelfde gevoel geeft als desinfecterende handgel: het voelt dan toch niet schoon, zo zonder water....

 5. Ik heb op kampeerweekenden vochtige doekjes bij me. Op sommige plekken is geen water,en water meeslepen voor het wassen is dan bijna niet te doen(ik kampeer uit de rugzak) Maar,waar wel water is wordt gewoon met een washandje en een bakje water gepoedeld.
  Met de kinderen had ik vroeger een Tupperware bakje met een natte washand bij me, werkte ook prima.

 6. Ik houd er helemaal niet van, vind ze vaak helemaal niet fris ruiken. Voor de billen gebruik ik wasbare doekjes met water en aan tafel ook gewoon een nat doekje. Schoon maken in huis doen ik met een sopje en een doekje, lijkt me beter voor het milieu dan al die wegwerpdoekjes.

 7. Doekjes om make-up te verwijderen heb ik altijd. Ik gebruik ze niet alle dagen (gebruik niet elke dag make-up).
  Reinigingsmilk of lotion vind ik dan teveel gedoe!

  • In mijn nachtkastje heb ik ook van die reinigingsdoekjes voor het gezicht. Voor als ik ineens weer zo'n bui heb dat ik mijn gezicht wil verzorgen. Ze liggen er nog van vorig jaar....

 8. Ik had zelfs vochtige deodorant doekjes.. haha. Ze blijven toch wel nieuwe dingen verzinnen ;) . Ik gebruik soms nog wel eens doekjes voor mijn make-up te verwijderen. Verder heb ik ze wel voor het huishouden maar vind vaak dat die zo strepen.

 9. Ik gebruik ze overal voor. IK heb chloor-doekjes voor de wc, allesreigniger doekjes voor algemeen gebruik, make-up doekjes als ik eens makeup opdoe, en de billenpoetsdoekjes gebruik ik voor de rest... (vlekjes op stof bijvoorbeeld)

 10. Wij hebben de billendoekjes altijd op het toilet liggen, vind ze fijn en fris. Beter als toilet papier. Vloerdoeken kopen we ook regelmatig en ook schoonmaak doekjes om even het aanrecht mee af te nemen bv.

 11. Heb toilet doekjes m.b.t de stoelgang
  Na gebruik van toiletpapier om mijn derrièrre schoon te vegen
  Heb een apart bakje voor dat afval
  Verder geen

 12. Jeetje, wat zijn er veel doekjes!
  Zoveel gebruiken wij er toch echt niet...
  Snoetepoetsers in de tas voor onderweg en billendoekjes voor de kleine man... Uhm dan houdt het al ver op ;)

 13. Wow! Wat een goed artikel zeg! Welke vochtige doekjes zou jij adviseren bij honden en katten? Ik kan namelijk nog niet echt goede doekjes vinden voor mijn dieren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder