Vochtige doekjes: meer dan 20 soorten en toepassingen!

vochtige doekjesVochtige doekjes.

Oorspronkelijk kende ik ze vooral als een handig middel om babybilletjes mee schoon te maken. Maar tegenwoordig heb je vochtige doekjes voor allerlei toepassingen! Wereldwijd worden er jaarlijks zo’n 170 miljard pakjes vochtige doekjes verkocht. Kortom: vochtige doekjes zijn big business.

Vochtige doekjes: een overzicht van alle soorten!

Hier onder mijn poging om alle mogelijke vochtige doekjes op te noemen. Ik kwam aan 22 soorten. Maar het zou me niks verbazen als er nog meer zijn.

  1. Babydoekjes: voor babybillen
  2. Snoetenpoetsers: om een gezichtje schoon te vegen
  3. Vloerdoekjes
  4. Love Wipes: doekjes voor na de sex.
  5. Glasdoekjes
  6. Desinfecterende doekjes
  7. Reinigingsdoekjes voor het gezicht om make-up weg te halen.
  8. Dashboard doekjes
  9. Vochtige doekjes voor laminaat!
  10. Aambeien doekjes
  11. Allesreiniger doekjes
  12. Toiletdoekjes: vochtige doekjes voor na het toiletgebruik
  13. Doekjes in het vliegtuig bij een maaltijd
  14. Vochtige doekjes tegen haarverlies van je huisdier
  15. Haarverf verwijder doekjes. Wie wel eens haar eigen haar heeft geverfd, weet dat je de verf nog wel eens op plekken krijgt waar je hem niet wilt hebben. Daarvoor zijn haarverf verwijder doekjes!
  16. Hars verwijder doekjes. Als je je benen onthaart met hars, kun je speciale doekjes kopen om hars die is blijven kleven weg te halen.
  17. Scherm schoonmaak doekjes. Om je computerscherm, tv e.d. mee schoon te maken.
  18. Werkplaats doekjes
  19. Beard wipes: voor mannen met een stinkende baard. Maar die zijn niet in Nederland verkrijgbaar.
  20. Uierdoekjes voor koeien.
  21. Uierdoekjes
  22. Vochtige zakdoekjes met eucalyptus: Ademvrij van Zwitsal

WOW: World of Wipes

Met WOW bedoel ik niet World Of Warcraft maar World of Wipes! Want er is een heuse jaarlijkse internationale conferentie van doekjesmakers : ) Er is zelfs een Wipes Academy. Voor 2695,-  krijg je een tweedaagse training op het gebied van vochtige doekjes.

Tegenstanders

Uiteraard zijn er ook tegenstanders tegen deze doekjes. Zij vinden de doekjes slecht voor het milieu, en waarschuwen bovendien voor enge stoffen die in de doekjes kunnen zitten. En daarnaast heb je de beheerders van riolen. Zij hebben een goed punt: want als mensen deze doekjes door de wc spoelen, leidt dit tot vervelende verstoppingen.

Tenzij op de verpakking van vochtige doekjes een wc-tje staat, moet je het doekje in de vuilnisbak doen. Niet in de wc.

Zelf vochtige doekjes maken

Mensen die tegen deze doekjes zijn uit milieuoverwegingen, maken soms hun eigen doekjes. Op het blog De Gulle Aarde vind je een recept voor billendoekjes.

Chloordoekjes

Wie zoekt naar chloordoekjes krijgt Glorix hygiënische doekjes voorgeschoteld. Maar daar zit helemaal geen chloor in! Ik vermoed dat dit als optie wordt genoemd omdat Glorix een beetje klink als chloor…

Kortom chloordoekjes kun je niet kant en klaar kopen. Wil je een chloordoekje? Dan zul je die dus zelf moeten maken. Of bestem gewoon een oude vaatdoek tot je chloordoekje: maak het doekje nat, doe er chloor op en voila! Je hebt je eigen chloordoekje. Pas altijd goed op met je kleding, want voor je het weet heb je chloorvlekken in je kleding.

Conclusie

Vochtige doekjes zijn populair en verkrijgbaar voor van alles en nog wat. Ze passen in een tijd waarin mensen vaak haast hebben.

N.B. Wist je dat billendoekjes echt ideaal zijn om het ruitje van je houtkachel schoon te maken!

Gebruik jij vochtige doekjes? Welke en waarvoor?

Similar Posts

27 Comments

  1. Van tijd tot tijd heb ik ze bij het toilet, maar vind ze vaak erg duur en als ze niet goed afgesloten worden, drogen ze uit. Wel heb ik er altijd een set opfrisdoekjes in mijn fietstas zitten. Lekker voor zomers als je een toerfietst, dan kan je je bij een pitstop even onder de oksels opfrissen, wel zo fijn voor mensen die eventueel het bankje met je delen. ;)

    1. Ja, ondanks een hersluitbare verpakking drogen dergelijke doekjes vaak nog best snel uit inderdaad.

      Ik vind het een slimme oplossing van je om doetjes mee te nemen bij het toerfietsen. Dat is inderdaad wel even prettig om je dan op te frissen onderweg.

  2. Ik heb wel eens billendoekjes gehad, maar ze drogen zo uit. Als ik nu behoefte heb aan een billendoekje, maak ik wc papier nat onder het wc handenwasbakje. Minder rotzooi in de wc

  3. Snoetenpoeters, allesreinigerdoekjes, vochtig toiletpapierdoekjes en als de baby is geboren ook weer billendoekjes. Ik hou wel van doekjes :-)

  4. Hier ligt standaard een pakje doekjes (die van Lidl) in de toiletruimte. Ik heb er een hekel aan als ik moet gaan zitten op een natgeplaste wcbril..haha…Dit stamt nog uit de tijd dat m’n kinderen klein waren… En verder ligt er zo’n zelfde pakje in het keukenkastje en komt dat op tafel als we bijvoorbeeld kipkluifjes eten. Heerlijke oranje handen en monden. In een handomdraai schoon. Je kunt er zelfs vlekken uit kleding mee halen. Een paar jaar geleden waren we een dagje weg en mijn schoonmoeder kreeg koffie over haar witte rok. wonder boven wonder had ik een pakje doekjes mee (meestal vergeet ik ze..) En de vlek ging er helemaal uit!

  5. Ik heb alleen de desinfecterende doekje voor make up en voor de rest geen als we met de kleinkinderen een dag op pad gaan heb ik altijd Twee natte washandjes in een plastiekzak en een handdoekje bij werkt prima er worden al veel te veel bomen om gedaan.

  6. Ik gebruik geen vochtige doekjes in ons huishouden.
    Vind het vooral slecht voor het milieu, hou niet van chemische stoffen, vind ze niet lekker ruiken en de prijs.
    Eenmaal met de vierdaagse heb ik toetenboeners voor mijn handen meegenomen, ik vond ze stinken , had het gevoel van plakkerige handen, ook vond ik ze snel uitdrogen.
    In mijn werk kom ik ze regelmatig tegen, mn billendoekjes. Het heeft voordelen, je hebt iets vochtigs bij de hand, makkelijk en geen was.
    Persoonlijk heeft mijn voorkeur geef een onderbeurtje met een natte washand met zoete olie en droog na.
    Daarnaast kom ik in mijn werk regelmatig in aanraking met wassen zonder water, washandjes die je in de magnetron warm maakt en daar een patient mee wast. De pt hoeft niet afgedroogt te worden. Deze washandjes bv van swash zijn voorzover ik weet te bestellen en ook bij de drogist te koop.
    Voor ernstig zieke patienten en na een OK een fijn middel.
    Ik heb gemerkt dat soms mensen eenmaal in het ziekenhuis mee in aanraking gekomen zijnde ze thuis ook willen gebruiken, men vind het “makkelijk”.
    Gebruikt iemand deze in zijn haar gezin?

  7. Ik heb op kampeerweekenden vochtige doekjes bij me. Op sommige plekken is geen water,en water meeslepen voor het wassen is dan bijna niet te doen(ik kampeer uit de rugzak) Maar,waar wel water is wordt gewoon met een washandje en een bakje water gepoedeld.
    Met de kinderen had ik vroeger een Tupperware bakje met een natte washand bij me, werkte ook prima.

  8. Goede tip om uitdrogen te voorkomen…Leg het pakje op de kop met de sluiting naar beneden!Nooit meer uitgedroogde doekjes!

  9. Ik houd er helemaal niet van, vind ze vaak helemaal niet fris ruiken. Voor de billen gebruik ik wasbare doekjes met water en aan tafel ook gewoon een nat doekje. Schoon maken in huis doen ik met een sopje en een doekje, lijkt me beter voor het milieu dan al die wegwerpdoekjes.

  10. Doekjes om make-up te verwijderen heb ik altijd. Ik gebruik ze niet alle dagen (gebruik niet elke dag make-up).
    Reinigingsmilk of lotion vind ik dan teveel gedoe!

    1. In mijn nachtkastje heb ik ook van die reinigingsdoekjes voor het gezicht. Voor als ik ineens weer zo’n bui heb dat ik mijn gezicht wil verzorgen. Ze liggen er nog van vorig jaar….

  11. Ik had zelfs vochtige deodorant doekjes.. haha. Ze blijven toch wel nieuwe dingen verzinnen ;) . Ik gebruik soms nog wel eens doekjes voor mijn make-up te verwijderen. Verder heb ik ze wel voor het huishouden maar vind vaak dat die zo strepen.

  12. Ik gebruik ze overal voor. IK heb chloor-doekjes voor de wc, allesreigniger doekjes voor algemeen gebruik, make-up doekjes als ik eens makeup opdoe, en de billenpoetsdoekjes gebruik ik voor de rest… (vlekjes op stof bijvoorbeeld)

  13. Wij hebben de billendoekjes altijd op het toilet liggen, vind ze fijn en fris. Beter als toilet papier. Vloerdoeken kopen we ook regelmatig en ook schoonmaak doekjes om even het aanrecht mee af te nemen bv.

  14. Heb toilet doekjes m.b.t de stoelgang
    Na gebruik van toiletpapier om mijn derrièrre schoon te vegen
    Heb een apart bakje voor dat afval
    Verder geen

  15. Jeetje, wat zijn er veel doekjes!
    Zoveel gebruiken wij er toch echt niet…
    Snoetepoetsers in de tas voor onderweg en billendoekjes voor de kleine man… Uhm dan houdt het al ver op ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.