Kacheldeur schoonmaken: De moderne Assepoester gebruikt billendoekjes

Kachelruit schoonmaken

Als ik onze houtkachel schoonmaak voel ik me altijd een soort moderne Assepoester. Maar dankzij billendoekjes ben ik zo klaar : ) Je hoeft amper kracht te zetten, en krijgt het ruitje van de houtkachel vrijwel moeiteloos schoon. Om die reden heb ik recent toch weer billendoekjes gekocht, ook al hebben we geen baby’s meer in huis. Hieronder zie je de voor- en na foto’s van onze houtkachel. In de eerste foto is de kachelruit nog vies. Op de tweede foto zie je onze houtkachel nadat ik de kachelruit heb schoongemaakt met billendoekjes.

Kachelruit schoonmaken met billendoekjes: voor en na foto’s

Hieronder onze houtkachel voordat ik de kachelruit had schoongemaakt met billendoekjes.

Kachelruit schoonmaken

Kachelruit na schoonmaken met billendoekjes:

Kachelruit schoonmaken

Tot slot

Het grote voordeel van een schone kachelruit vind ik altijd dat je dan het vuur tenminste weer goed kunt zien flakkeren. De billendoekjes die ik gebruikte komen gewoon van de Lidl. Wie weet of het raampje bij een pelletkachel ook zo vies wordt?!

N.B. In het boek Zelf schoonmaakmiddel maken vind je ook een recept om zelf billendoekjes te maken : )

Zie ook mijn post over ramen lappen.

Wat is jouw favoriete trucje dat het leven makkelijker maakt?

Reacties op Kacheldeur schoonmaken: De moderne Assepoester gebruikt billendoekjes

  1. Kachelruitjes zijn met van alles schoon te maken. Een sponsje met zeepwater is al voldoende om aanslag of fijnstof te verwijderen. Ingebrande ruiten zijn mistachtig wit en krijg je nooit meer schoon. En dat is niet te voorkomen bij kachels die gemiddeld 6 maanden 24 uur per dag branden.

  2. Het schoonmaken gaat fantastisch met een stuk krant, beetje vochtig gemaakt en vervolgens gedoopt in de afgekoelde as. Beter voor het milieu ook.

  3. Billendoekjes wordt het gebruik van afgeraden. Ze door het toilet spoelen blokkeert het toilet en geeft problemen in de watersanitatie. Ze weggooien…ze vergaan niet net zo min als plastics. Je kunt de ruit ook schoonmaken met een oude krant!

  4. Dit ziet er redelijk uit, makkelijker gaat het met ammonia en een keuken tissue. Even deppen op de fles top en zonder moeite een brand schone ruit. Als je correct stookt houd je nagenoeg een schone ruit waar wat stof op zit er gewoon af met wat druppels water op een tissue. Succes verzekerd.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.