Blog comments

Eén van de leukste dingen van bloggen zijn de comments.
En één van de vervelendste dingen van bloggen zijn de comments.

comments op je blog

Het leuke van comments

Wanneer je een blog post hebt geschreven, en er komen reacties, dan is dat fijn. Want laten we wel zijn: als je alleen maar voor jezelf schreef, zou je net zo goed een papieren dagboek kunnen bijhouden. Of geen moeite doen om bezoekers te krijgen. Een post schrijven zonder dat er reacties komen, is een beetje als een partijtje tennis spelen in je eentje. Je slaat een balletje op, maar er komt niets terug.

Ik vind het dus altijd erg leuk als er comments komen op mijn posts. Ik ben ook altijd erg benieuwd wat mensen van dingen vinden. En ook geven mensen in de comments vaak handige tips en adviezen. Zo heb ik al heel veel geleerd! Comments kunnen echt iets aan een blog post toevoegen.

Het nare van comments

Maar er zijn ook comments die je op een onprettige manier raken. Dat zijn vaak comments die anoniem worden gegeven. Die klik ik altijd heel voorzichtig open, want ik weet dat ze kunnen bezeren. En natuurlijk weet ik wel dat je je onplezierige comments niet moet aantrekken, en dat ze meer zeggen over de schrijver dan over mij. Maar toch vind ik ze akelig. Wat dat betreft moet ik nodig een dikkere huid kweken.

Comments over reclame

Eén van de naarste comments was dat ik een stomme moeder zou zijn. Maar er komen ook nog wel eens comments langs met verwijten over reclame op dit blog. Soms zelfs bij onschuldige boekbesprekingen met een link naar bol.com waar je het boek kunt kopen.

Ik plaats inderdaad wel eens betaalde posts op Huisvlijt. Die herken je aan het schuingeschreven woordje 'gastpost, advertorial of gesponsorde post'. Wanneer het een post is die ik ook gewoon zou hebben geplaatst zet ik het er niet bij. Het zijn die posts die het mogelijk voor mij maken om te bloggen! Zo vul ik namelijk ons gezinsinkomen aan, en komen we rond! En op deze manier komt een droom van mij uit: geld verdienen met schrijven! Wie had dat gedacht?!

Veel meer gewone posts dan gesponsorde posts

En als je naar de verhouding gewone posts versus betaalde posts kijkt, dan is dat denk ik 5 gewone posts per week, en 1 soms 2 betaalde posts per week. Het mag duidelijk zijn dat de gewone posts zwaar de boventoon voeren. Gelukkig zijn er ook veel bezoekers die gewoon hun schouders ophalen als ze 'advertorial' zien staan. Of die zelfs zo aardig zijn om even op een link te klikken. Dat vind ik helemaal sympathiek.

Geld verdienen met je blog?

Houd jij van bloggen, en zou je er best graag geld mee willen verdienen? Kijk dan eens op mijn blog Bloggen en loggen.

Daar schrijf ik over geld verdienen met bloggen.

Uh-oh! Nu heb ik reclame gemaakt voor mezelf!

Krijg ik nu verwijtende comments?

Similar Posts

19 Comments

 1. nou,mijn comment is dat ik je blog zeer vaak lees en ook regelmatig een reactie plaats, misschien ben ik het niet altijd met je eens en soms vind ik een stukje helemaal niets,maar dan reageer ik of helemaal niet of geef gewoon mijn mening en ik probeer dat respectvol te doen ,want wat heb ij of ik eraan als ik beledigend reageer of ronduit schfterig, nou helemaal niets, ik lees jou en andere blogs om er iets van op te steken of gewoon om het vanuit een ander perspectief te bekijken en soms hreb ik er wat aan en soms helemaal niets. en wat betreft het geld verdienen aan een blog,niets mis mee zolang je er maar eerlijkover bent en anderen niets opdringt of de kluit belzaert, succes dus

  1. Bedankt Johmar! Jouw comments durf ik best 'open' te klikken! Je hoeft het inderdaad niet altijd met elkaar eens te zijn. Het is de toon die de muziek maakt.

 2. Hahaha grappig!! Ik lees al heel lang bij je mee, en ben net begonnen met bloggen. Ik denk dat ik nog veel van je kan leren!! Ik ga snel op je link klikken!!

 3. Ik lees je blog bijna altijd een regelmatig laat ik een reactie achter. Soms niet, als het onderwerp met niet zo aanspreekt. Maar altijd vind ik het leuk om je te lezen...
  Tegen al die mensen die nare reacties achterlaten wil ik zeggen: Als je het niet leuk vind, lees het dan niet. Niemand zegt dat je dat moet doen... Of heb je soms niets leukers te doen...
  Ik vind het echt heel jammer dat er mensen zijn die een ander niets gunnen, want zo zie ik het... Maar ja, ik denk dat je het toch blijft tegenkomen hoor, want ze blijven bestaan... dat soort mensen...
  Ik hoop dat je gewoon lekker doorgaat zoals je gaat... Ik reken op je...
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik lees je posts altijd heel erg graag, sla er geen een meer over sinds ik je blog heb ontdekt. Ik reageer niet altijd, soms heb ik niets met het onderwerp. Maar nare reacties achterlaten, dat vind ik echt zo laag, als het dan ook nog anoniem is... Tegen hen die dat doen wil ik graag even zeggen; 'Niemand zegt dat je dit moet lezen, dus als het je niet aanstaat open het blog dan niet... Laat een mens in zijn of haar waarde, dat wil toch iedereen zelf ook? Of heb je zelfs soms niets leukers te doen.....'
  Zo, dat ben ik even kwijt...
  Ik hoop dat je lekker doorgaat zoals je gaat, ik geniet van je vertellingen...
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Je schrijft leuk en als je wat aan je schrijfsels kan overhouden is het je van harte gegund, want het kost ten slotte ook tijd en misschien ook wel moeite om zo dagelijks iets te verzinnen. Ik vind ook het wel goed dat de reclame er 'dik bovenop' ligt, dat is beter dan onmerkbaar gemanipuleerd worden.
  Maar voor mij is het niets, zo'n blog, maar blogs lezen vind ik wel erg leuk!

 6. Ik blog zelf amper meer, geen idee waarover namelijk en veel te veel aan m'n hoofd, maar ik heb gelukkig nooit veel last gehad van negatieve comments. Af en toe wel natuurlijk, maar ik kan er alleen maar om lachen aangezien het altijd mensen zijn die zich niet eens bekend durven te maken en dat zegt al genoeg toch?
  Vaak kom ik er toch wel achter wie het is als het een bekende is op mijn blog, want dat zie je dan gewoon aan het IP adres, dan kun je wel een ander e-mailadres/naam gebruiken maar dat maakt dan ook niet uit.
  Aangezien ik ziek thuis zit leek het me ergens wel leuk af en toe iets te krijgen voor wat reclame op mijn blog maar ik voel me er totaal niet prettig bij. Het past niet bij me, het is geforceerd en het heeft totaal niks te maken met de dingen waar ik normaal over schrijf, dus ik ben er weer mee gestopt. Er werd me heel vaak gevraagd om samenwerking terwijl ik door energiegebrek amper meer 'normale' artikelen had en het werd dus meer een reclame site als ik daarmee door had gegaan, dat trekt ook niet bepaald bezoekers aan en dat vind ik dan toch iets belangrijker dan het geld, want het moet leuk blijven, het is niet voor niets een hobby. :)

 7. Ik sluit me helemaal aan bij Mirjam. Top.
  En verder je niets personnelijks aantrekken ...
  Dit soort mensen tref je o-ve-ral aan en ze zal altijd bestaan.
  Groetjes, Simone

 8. Soms reageer ik en vaak ook niet. Omdat het onderwerp mij dan niet aanspreekt, of ik heb er gewoon niks over te zeggen. Dus dan houd ik gewoon mijn mond. ;-) Ikzelf persoonlijk vind jouw blogjes over het huishouden het leukste om te lezen. Gewoon lekker praktische onderwerpen. Zoals bijv welk ondergoed het beste is of zo. ;-) Ik ben niet zo dol op reclame op weblogs, maar ik lees daar wel gewoon omheen of overheen.

 9. Oh, die anonieme negatievelingen... Je ziet het steeds vaker. Ik heb er zelf geen last van, wat eigenlijk alleen maar betekent dat mijn blog nog niets voorstelt. Jij krijgt ze omdat je bekend genoeg bent. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar denken. Maar het is jammer dat mensen denken zo te moeten reageren. Ik denk altijd "als je niets positiefs te zeggen hebt, zeg dan gewoon niets", maar er zijn nu eenmaal mensen die hun eigen mening heel erg belangrijk vinden. Een advies van twee heel bekende bloggers is om dingen in perspectief te blijven zien. Hoewel dat ene vervelende comment je raakt, staan er meestal tientallen positieve tegenover. (ik had de link naar hun blogpost hier neer gezet, maar dat mag niet van je blogprogramma)
  Mensen die jou verwijten dat je een stomme moeder bent, vind ik verschrikkelijk. Daar hebben ze geen enkel recht toe (en geen reden voor). En dat je betaalde berichtjes post... wat geeft dat? Ik lees zoiets en ga dan weer verder met mijn leven. Eigenlijk is het enige negatieve gevoel dat ik daarbij heb "dat zou ik ook wel willen doen" ;-)

 10. Anonieme reacties zijn vaak het ergst. Net of je zonder naam maar kunt zeggen wat je wilt en je de meeste onzin kan schrijven. Ik plaats bijna altijd alle reacties, vooral met naam, maar als ik besluit om ze niet te plaatsen, zijn dat altijd van mensen die anomiem vervelende opmerkingen maken.

  Je geeft duidelijk aan als het reclame is, dan kan je het lezen of niet. Dat soort posten vind ik niet erg. Vervelender is het als je iets leest waarbij ik achteraf het gevoel heb dat het een grote reclame boodschap was.

  Blijf schrijven.

 11. Ik ben sinds deze week helemaal los gegaan op mijn blog met advertenties. Ik heb de wens om geld bij elkaar te verdienen voor mijn dochters nu en daar besteed ik erg veel tijd aan.
  Trouwens bedankt voor je blog over die kinderkleding, zowel ik als mijn schoonzusje zijn gelijk de kasten in gdoken. We hopen dat we snel resultaat zullen merken. Weten nl nog wat adresjes waar we goedkoop kunnen op kopen en dan hopenlijk leuk via hen weer kunnen verkopen.(hoop nog steeds ooit niet meer voor een baas te hoeven werken)

 12. Je verhalen vind ik meestal wel interessant en dan reageer ik ook wel. Af en toe zo als gisteren heb ik niet gereageerd omdat ik geen kleine kinderen meer heb dus ook geen kinderkleding. Ik ga het wel door vertellen aan mijn schoondochter maar die ruilen veel onderling.
  Wat reclame betreft zeg ik voor mezelf nee omdat ik het niet nodig heb. de naam van mijn blog zegt het al, gelukkig met weinig.

 13. Ik vind comments ook altijd leuk om te lezen. Ik vind het zelf ook prettig dat je vaak reageert op comments. Dat geeft een soort interactie en dat is fijn. En probeer negatieve reacties ook niet persoonlijk te nemen. Ik heb ook niet erg positief gereageerd op die site van tweedehandskinderkleding. Dat is mijn persoonlijke mening op die site. Heeft niets met jou te maken. Ik sta daar nog steeds achter.

 14. Zeg iemand die 30 reacties krijgt als ze typt over kapstokken, theezakjes of schoenveters is gewoon een geweldige blogster. Gelukkig heb je ook meer te melden, maar toch :D Lees je heel graag.

  Anderhalf jaar geleden kreeg ik erg nare commentaren op mijn onverwachte zwangerschap. Had ik eerst nog de nog de neiging om op negatieve commentaren te reageren, juist daardoor lach ik erom, verbaas me over de stupiditeit en bekrompenheid... Kritiek is altijd welkom, maar dat negatieve geouwehoer.... Dan komen mensen die nooit reageren een of ander negatief braaksel achterlaten en vervolgens vragen, als je de comment delete, of je alleen positieve reacties accepteert. Nee, maar ook niet alleen maar negativiteit. En daarvoor heeft wordpress IP-ban.

  Stom dat een negatief commentaar toch meer impact heeft dan een positief commentaar he? Nou.... ik vind je super!

 15. Ik lees je blog erg graag, ook de positieve commentaren. De (anonieme) commentaren met negatieve kritiek sla ik gauw over....
  Ik vind er veel herkenbaarheid in. Ook ik was gezinsmanager (nog wel) in een groot gezin met kinderen in het speciaal-onderwijs. Ook wij pakten allerlei manieren op om op een gezellige manier toch fijn te kunnen rondkomen cq te leven (een krap budget is niet altijd ongezellig alleen wel eens onhandig).
  Voor verschillende momenten schoolvakanties geldt hetzelfde en ook ik heb verbaasd gestaan hoe examens en communicatie en vrije tijd anders liepen binnen het VSO dan dat wij gewend waren.
  Onze oudste is 28, onze jongste wordt deze maand 16. Alle 5 doen hun eigen ding, studeren nog op hun 24e of werken al op hun 18e jaar. Alle 5 kijken ze terug (volgens hun eigen zeggen) op een gelukkige jeugd. Dus ik zeg tegen jou: "ga zo door" <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.