Reacties

Wat een rare dag was het gisteren... — 17 reacties

 1. Nee, er zijn inderdaad geen woorden voor. En toch heb je het mooi verwoord. Het 'tellen' herken ik wel. Ik las in eerste instantie dat er iets op een school was. (Las heel snel een popup en las dus scholen ipv schoten.) Daardoor ging ik in eerste instantie even reageren vanuit mijn juffenhart. Daarna drong het pas echt allemaal tot me door.

 2. Onvoorstelbaar. Je stapt op de tram om naar de stad te gaan en komt nooit meer thuis of bent voor de rest van je leven getekend.
  Niet door een ongelukkig ongeval, maar door een man met doorgeslagen stoppen. Dat laatste lijkt me extra moeilijk te verwerken voor slachtoffers en nabestaanden.

  • Ja, precies dat houdt mij ook zo bezig. Dat die mensen gewoon hun dag begonnen, op de tram stapten op weg naar werk/school of wat dan ook en dat er dan zoiets gebeurt. Mijn zusje en man gaan ook altijd met die tram naar hun werk, maar hadden de tram al vroeger genomen gelukkig.

 3. Wat komt het zo heftig dichtbij he? Zo heftig! Wij zitten min of meer regelmatig in die tram, omdat een vriend van ons een paar straten verder woont dan waar het gebeurde, en een vriendin van ons in Nieuwegein. Ik kwam er ook achter door een appje van die vriend dat hij veilig thuis was.

 4. Ja ineens komt het heel dichtbij. Ik woon in Nieuwegein en ga regelmatig met de tram naar Kanaleneiland. Te bizar voor woorden. Ik zag de foto in de krant van die overledene die buiten de tram lag e zag haar schoenen die ze misschien een uur eerder aangetrokken had. Ieder ongeluk is verschrikkelijk maar dit door een mafkees die natuurlijk eigenlijk helemaal niet op vrije voeten had moeten zijn.....Ga straks bloemen neerleggen en hoop dat er ergens in Utrecht of Nieuwegein een condoleanceregister komt te liggen.

 5. ja het is te erg allemaal wat er nu gebeurt,mijn schoondochter werkt ook in Utrecht,maar gelukkig ongedeerd,en mijn dochter was ook toevallig voor haar werk in Utrecht die dag,dan schrik je wel heel erg. maar in principe ben je nergens veilig,het kan iedereen overkomen.
  ik woon zelf in een buurt waar meerdere moorden in het verleden zijn gepleegd,het is het verkeerde moment op de verkeerde tijd...als je in God geloofd hoef je nergens druk over te maken,dat is de enigste troost. en daar kun je op vertrouwen.

 6. Mooie afsluiting! Ik was op mijn werk toen ik het hoorde, daarna even met mijn broer en een vriendin geappt die allebei in Utrecht werkte en niet weg mochten.
  Verschrikkelijk, 3 jonge mensen dood...3 families die zijn verwoest.

  En inderdaad, heel herkenbaar, kinderen tellen. Dat doe ik altijd als ik sirenes hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder