Postzegels kopen: waar, en wat kosten ze? – 2023

postzegels kopen

Postzegels kopen.

Heb je nú een postzegel nodig, maar heb je ze niet in huis?

De snelste methode is dan om een postzegelcode te maken. Die kun je online maken en betalen! Vervolgens schrijf je de code in de hoek van je envelop of kaart, en hup hij kan op de post!

Nú een postzegel kopen

 1. Ga naar de speciale pagina op post.nl voor postzegels kopen
 2. Klik op de blauwe button met de tekst Postzegelcode kopen
 3. Kies naar welk land je brief, kaart of pakketje moet. Standaard staat het ingesteld op Nederland.
 4. Kies het gewicht.
 5. Klik rechtsonder op de blauwe knop met de tekst ‘verder’
 6. Betaal de postzegelcode

Nu kun je je post versturen!

Terug naar mijn blogpost : )

Omdat ik geen postzegels in huis heb, verstuur ik minder vaak een kaartje. En omdat ik niet zo vaak een kaartje verstuur, koop ik niet zo snel postzegels…

Het is een beetje een stom mechanisme vind ik.

Daarom besloot ik dat te doorbreken.

Ik ga postzegels kopen!

‘Ik ga postzegels kopen!’ besloot ik. Maar vervolgens bleek dat je postzegels alleen per 10 tegelijk kunt kopen. En dat vond ik dan weer teveel. Ik wilde eigenlijk maar 5 postzegels. Gewoon omdat het me handig lijkt om wat postzegels in huis te hebben.

Vijf postzegels krijg ik nog wel op, maar tien?

Waarom ik geen postzegels in huis heb

Een andere reden dat ik amper nog postzegels gebruik, zijn de services die ze bij onder andere Kaartenhuis, kaartje2go en greetz.nl bieden. Je kunt daar een leuke kaart uitzoeken, er een tekst opzetten in een bepaald lettertype, en dan doen zij er ook nog een postzegel voor je op en versturen de kaart! Dat is zo makkelijk en handig, dat ik er regelmatig gebruik van maak.

Het enige nadeel vind ik dat de kaart dus duidelijk niet zelf geschreven is. Zelfs al kies je een lettertype dat lijkt op een handschrift. Maar afgezien daarvan is het vrijwel hetzelfde als wanneer je zelf een kaart op de post doet. Alleen dan dus met minder moeite.

Een andere reden waarom ik geen postzegels in huis heb, is dat ik bij pakjes niet precies weet hoeveel postzegels er op moeten. Daarom ga ik liever met zo’n pakje naar een post servicepunt. Er zit er eentje bij de Albert Heijn, de Jumbo en de Coop bij ons in de buurt. Daar wegen ze het pakje, en plakken er voldoende frankering op.

En toch…

En toch lijkt het me handig om wat postzegels in huis te hebben. Gewoon, voor het geval dat. En ook om toch eens zelf een kaartje te kunnen versturen. Ik heb namelijk een doos met ansichtkaarten die nu werkeloos in de kast liggen.

Postzegels kopen bij de Primera: alleen per 10

‘Ik wil graag postzegels kopen,’ meldde ik de mevrouw achter de balie.
‘Ik heb alleen setjes van tien!’ zei ze.
Maar aangezien ik er maar drie nodig had, opperde ik: ‘Ik heb er maar 3 nodig. Kan ik er niet gewoon 3 kopen?’
‘Nee!’ zei de mevrouw, en dat was dat.

Een setje van 6 kostte 6,40. Aangezien ik niet verwacht nog vaak brieven te versturen vond ik dat teveel.

‘Dan gaat het over,’ vond ik.

Erg klantvriendelijk vond ik het allemaal niet. En nu had ik nog steeds geen postzegels.

Een postzegel kopen bij de gewone boekhandel lukt wel

Ik besloot mijn geluk te wagen bij de boekhandel in het midden van het centrum. Niet alleen verkochten ze daar postzegels, het was ook geen enkel probleem dat ik er maar 3 nodig had! Wat een enorm verschil in klantenservice. Veel vriendelijker en klantgerichter.

Wat kost een postzegel in 2023?

Bijna elk jaar gaat de prijs van postzegels weer iets omhoog. In 2019 kostte een postzegel 83 cent. In 2022 kost een postzegel 96 cent en in 2023 is dat 1,01 cent.

Een snel alternatief is 1 postzegelcode kopen van 1,01 cent. De code is dus nu niet meer goedkoper dan een papieren postzegel.

Waar postzegels kopen?

 1. Bij post servicepunten. Vaak zitten die bij supermarkten, maar je vindt ze vaak ook bij Primera’s.
 2. Online op ah.nl 1 vel met 10 postzegels.
 3. Online via Viking Direct
 4. Online bij Post.NL 
 5. Postzegelsmetkorting.nl
 6. Sandd (update 2023: sinds Sandd is overgenomen door PostNL is de goedkope Sandd postzegel verdwenen. Balen, want een postzegel kopen bij Sandd kostte maar 60 cent!
 7. In plaats van een postzegel kopen kun je ook een ‘postzegel code’ kopen. Je schrijft die code dan op de plek waar je normaliter de postzegel plakt. Het werkt echt, want ik krijg regelmatig post van een vriendin die zo’n postzegel code gebruikt.
 8. Sommige boekhandels

Postzegels kopen bij bol.com

Warempel, je kunt ook postzegels voor de post kopen bij bol.com! Maar dan ben je wel duur uit. Onderstaande postzegels kosten 29,95 en dan heb je er maar 10.

Screenshot 2022 02 20 at 11.54.13

Let wel op: bij bol.com verkopen ze ook postzegels voor verzamelaars. Niet al hun postzegels zijn dus geschikt voor het versturen van post.

Postzegels kopen Kruidvat: alleen in december!

Als je ‘postzegels Kruidvat’ googlet dan lijk je een positief resultaat te krijgen. Je komt dan namelijk, op een pagina van de Kruidvat website met een afbeelding van postzegels en de tekst:

‘Een kaart of pakketje versturen? Bij Kruidvat koop je gemakkelijk, snel en online postzegels.’

Maar helaas! Op deze pagina kun je geen postzegels kopen bij Kruidvat. Ik nam daarom contact op met Kruidvat via Facebook en vroeg ze of ze postzegels verkopen. Het antwoord kwam prettig snel, maar was slecht nieuws. Het blijkt dat Kruidvat alleen in december postzegels verkoopt.

Zelfklevende postzegels versus ‘lik postzegels’

Ik zat te shoppen bij Post.Nl voor postzegels en wilde hun veldbloemen postzegels wel kopen. Maar toen zag ik dat dit van die postzegels zijn waaraan je moet likken. En als gemakzuchtige consument wil ik liever zelfklevende postzegels….

Je kunt daar trouwens ook zelf postzegels maken, met bijvoorbeeld een foto van jezelf er op. En dan kun je ook de zelfklevende versie kiezen. Kijk, zo ziet dat eruit:

postzegels kopen

Met de kant en klare zegels ben je dus wel goedkoper uit.

Goedkope postzegels bij Postzegelsmetkorting.nl

Uiteindelijk heb ik een setje postzegels besteld bij postzegelsmetkorting voor 7,45. Vooral de postzegel met de theepot vond ik erg leuk:

postzegels kopen

Helaas waren dit niet de postzegels die ik uiteindelijk kreeg. Bovendien zijn het lik postzegels. Daar had ik even overheen gekeken : (

En last but not least heb ik er maar liefst 3 van nodig om een simpele brief te versturen: 2 van 0,39 cent en 1 van 0,05 cent. Kijk, dit is het pakketje dat ik kreeg:

goedkope postzegels

Dat krijg je ervan als je persé weinig wilt betalen…

Goedkopere postzegels kopen bij Sandd – update 2023

Update: doordat Sandd is overgenomen door PostNL is hun goedkope postzegel verdwenen helaas.

Bij Sandd kon je ook postzegels kopen. In plaats van 83 cent betaalde je bij hen maar 60 cent voor een postzegel! Maar die Sandd postzegels golden alleen voor post die je ook echt via Sandd verstuurde. Je kon dus niet een kaart met een Sandd postzegel in de brievenbus gooien en denken dat hij werd bezorgd.

Je moest je kaartje/brief of pakketje met Sandd postzegels afgeven bij een Sandd Postpunt. Je kon met de Postpuntzoeker zoeken waar het dichtstbijzijnde Sandd Postpunt was.

Nadeel van Sandd was dat ze maar twee dagen per week bezorgen: op dinsdag en vrijdag.

Ik moest wel lachen om de positieve draai die ze daaraan proberen te geven.

Ze noemen het ‘Post zonder haast.’

Postzegels kopen samengevat

Postzegels worden met een minimum van 10 tegelijk verkocht. Je kunt ze online kopen, bij post servicepunten bij veel supermarkten, en bij diverse Primera’s.

1 postzegel kost je 83 cent in 2018. Voor een setje van 10 postzegels betaal je dus 8,30.

Een snel en makkelijk alternatief is een postcode code kopen.

N.B. Als je een kaart via kaartje2go.nl verstuurt betaal je ook 96 cent voor de postzegel. Het is dus niet goedkoper om online te versturen.

Wil je goedkoper uit zijn?

Dan kun je postzegels kopen op postzegelsmetkorting.nl, maar dan krijg je te maken met oude postzegels die je moet likken. En je hebt er best veel nodig voor 1 kaart/brief.

Internationale postzegel kopen

Een internationale postzegel kopen kun je doen op de website van PostNL. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n internationale postzegel:

internationale postzegel kopen

Er is ook een internationale postzegel met Koning Willem Alexander.

Je kunt ook een internationale postzegel kopen bij de Jumbo of bij Primera.

Postbus postzegel?

Misschien vraag jij je het ook wel af:

Is voor een postbus adres een postzegel nodig? Of geldt dat voor een antwoordnummer?

Als je post verstuurt naar een postbus heb je inderdaad een postzegel nodig! Een postbus is in die zin hetzelfde als een gewoon huisadres. Op de site van PostNL schrijven ze dat voor een postbus dezelfde regel geldt als bij het versturen van post naar een gewoon adres in Nederland of buitenland.

postbus postzegel

Een handige vuistregel om het te onthouden is:

POSTbus = POSTzegel!

Maar voor een antwoordnummer hoef je inderdaad GEEN postzegel te plakken! Bij een antwoordnummer betaalt de ontvanger namelijk de postzegel.

Jullie reacties over een postzegel kopen in 2014

 • Wel raar dat jij bij de Primera geen losse postzegels kunt kopen, want als ik daar een kaartje koop, vragen ze altijd of ik er postzegel bij wil. Maar waarschijnlijk doen ze dat alleen bij aanschaf van wenskaarten. Ik haal mijn postzegels bij de supermarkt en gewoon een velletje van 10. Komen vanzelf op, ik stuur altijd een kaartje als iemand jarig is. Digitaal verzonden kaarten vind ik niet leuk. Stuur jij dan geen kaart als iemand jarig is? Nu staat mijn vensterbank ook weer vol met kaartjes, omdat ik laatst jarig was, vind ik gezellig. Ik vind het alleen niet leuk dat ze zo vreselijk duur zijn geworden. De service van Postnl gaat er flink op achteruit, ook qua bezorging. Als iemand jarig is mag je wel 4 dagen van tevoren een kaart sturen in de hoop dat het op tijd is. Doe ik dat ook, zet het gewoon in mijn agenda. Maar voorheen was 1 of 2 dagen ook op tijd. (Janneke)
 • Hier zijn ze gewoon per stuk te koop bij de boekhandel (Met postkantoor vestiging) (Het is zoals het is)
 • Ik koop regelmatig postzegels en vaak bij AH en bijna nooit bij de Primera. Ik koop wel altijd een vel van 10 postzegels omdat ik iedere week minimaal 1 handgemaakte kaart verstuur. Ik vind de Primera in Doetinchem ook helemaal niet klantvriendelijk , het zijn gewoon afzetters. Ik kocht er vorig jaar 3 anonieme ov-kaarten en betaalde € 8,- per stuk , bij de AH is de prijs nog steeds € 7,50 per stuk. Het is ook van de gekke dat je losse postzegels kopen niet meer kan. Ik wist ook niet dat bij de boekhandel losse postzegels kopen nog wel kan. Ook wist ik niet dat je bij post.nl ook je postzegels gratis kon laten verzenden. (Thea)
 • Hier is ook geen postkantoor en de postservice zit nu bij de Bruna in. Daar kun je alleen postzegels kopen per 10. Nu vind ik dat geen probleem want ze gaan vrij snel op, omdat ik nog heel vaak een kaartje stuur naar jarigen of soms zomaar, om even wat te laten horen…
  Ik zit vrijwel dagelijks achter de pc maar digitaal kaarten sturen doe ik nooit, vind dat niet persoonlijk. Een handgeschreven kaart is veel meer waard vind ik… Ook al belandt die na een week in de papierbak… Ik vind het zelf ook heel leuk om geschreven post te krijgen dus vandaar… Fijne dag vandaag, Lieve groet, Mirjam
 • Ik had het daar gisteren toevallig met mijn man over, hoe belachelijk het is dat je in Nederland bijna nergens meer gewoon een losse postzegel kan kopen. Dit naar aanleiding van het afschaffen van de gewone treinkaartjes, van het een kom je tenslotte op het ander.
  Twee maanden geleden ging ik een dagje met mijn oudste dochter naar Parijs, we kochten gewoon een treinkaartje, er kwam zelfs een conducteur met een echte tang om onze kaartjes te knippen! In Parijs kochten we een leuke kaart voor mijn jongste dochter, we gingen naar een groot postkantoor en kochten gewoon 1 postzegel! Groet uit een regenachtig Frankrijk (Adriana Dijkland)
 • http://www.postzegelsmetkorting.nl bestaat nog steeds. Maar inderdaad niet zo aantrekkelijk als je maar eens in de zoveel tijd een enkele postzegel nodig hebt. Samen met anderen inkopen is dan misschien wel een mogelijkheid. (H)
 • Ik koop postzegels via de post-collect club van post.nl. Dat is eigenlijk voor verzamelaars, maar ik gebruik ze gewoon om ze te versturen. Zo heb ik altijd (mooie) postzegels op voorraad. Ik stuur kaarten voor verjaardagen, of geboorte enz. Ook naar gemeenteleden van onze kerk. Ik ontvang de postzegels 1 keer per half jaar, 50 postzegels, zonder verzendkosten. Als het teveel oploopt, stop ik het abonnement weer tijdelijk. (Carolien)
 • Hier bij de Bruna vragen ze altijd, wilt u er een postzegel bij…. als je een kaartje koopt. Ik koop wel altijd per velletje omdat ik wel regelmatig post verstuur. Meestal bestel ik ze bij Postzegelsmetkorting, dat scheelt nog steeds behoorlijk wat geld en bovendien: die postzegels zijn zoooooooooooooo mooi!! (Syl)
 • Helaas vragen ze op de site van postnl inmiddels 2,95 bezorgkosten voor een velletje van 10 zegels (die inmiddels alweer 73 cent per stuk zijn) of een andere bestelling beneden de 25 euro. Vrijwel elke webwinkel verlaagd de grens voor gratis bezorging en postnl legt er juist een op… ik ga wel een keer richting een postkantoor, want om ze zelf (per stuk!) te printen heb je natuurlijk een label printer nodig én 25 euro frankeertegoed. Is toch van de gekken… (Maureen)

Postzegels kopen in 2010: het bedrag wordt vervangen door een getal

postzegels kopen

Aargh, wat hebben ze met de postzegels gedaan?!

Ik had een boek verkocht via Bol.com en nadat ik het mooi had ingepakt, plakte ik er zorgvuldig de postzegels op. Eerst vier postzegels die ik nog had liggen van 44 cent, en daarna de nieuwe. Mijn pakje woog namelijk ruim 250 gram.

Postzegels: geen bedrag meer maar een getal

Maar in plaats van het vertrouwde bedrag stond op de nieuwe postzegels een eenzame 1. Betekende dit dat ze een euro waard waren? Nader onderzoek leerde dat een postzegel met het cijfer 1 op post met een gewicht van 0 tot 20 gram moet.

postzegels kopen

Mijn hersens kraakten. Ik had maar één poststuk, maar dat woog meer dan 20 gram. Op het velletje postzegels prijkten nog twee andere gewichten in combinatie met een postzegel. Op post met een gewicht tussen 20 en 50 gram moet twéé keer een postzegel met nummer 1, óf, en nou komt het: één postzegel met nummer 2.

Maar wat moet er op post met een gewicht boven de 250 gram?

Het voelt als de wiskundesommen waarover ik struikelde tijdens het vwo. Volgens mij luidt het juiste antwoord: vijf postzegels met nummer 2, of tien postzegels met nummer 1? Heb ik het goed, heb ik het goed?!

Ben ik nou zo’n dombo, of hebben ze het weer leuker willen maken?

Reacties Huisvlijt bezoekers op verandering postzegels in 2010

 • Het is gewoon onuitstaanbaar van TNT, dit soort geneuzel krijg je als bedrijven geprivatiseerd worden. (Sandra)
 • Een nummer op de postzegels. Ik vind dit zo jammer!!!!!!! Aan oude kaarten van dierbaren gestuurd gekregen kun je altijd aan het bedrag op de zegel ongeveer nagaan in welk jaar die verstuurd is. De kaarten met 4 cent of dubbeltje. Ik koester ze. En dit kan dan door dit geduvel niet meer. Er wordt weer een herinnering verkwanseld. Ik word te oud voor deze wereld. Hartelijke groet en tot laters Gerrie
 • Ohhh bah, zeg! Wat een moeilijkheden brengen ze zo voor de klant en zichzelf..  Immers: nu kunnen ze niet meer zien wat jij voor je 1 of 2-zegel hebt betaald. Als je nou in 2010 een 1-zegel koopt voor 44 cent.. en die kost in 2020 60 cent.. Dan kun je dus gewoon een brief blijven versturen voor 44 cent als je maar genoeg postzegels in 2010 hebt gekocht? En verder vind ik het vreselijk dat je nu voor elk land andere postzegels moet kopen.. ik denk alvast aan mijn kerstkaarten.. een hoop in Nederland, een paar naar Italië en eentje naar curaçao.. de postkantoren willen niet meer voor je frankeren, dus ben je genoodzaakt om 3 verschillende velletjes postzegels te kopen, omdat je niet meer kan bijplakken…. jakkes…. (Linda)
 • Als ze niet afgestempeld zijn, kun je de postzegel afscheuren met een stukje papier en in water afweken en opnieuw gebruiken. Afgestempelde zegels NOOIT weggooien maar een adres/organisatie zoeken waar je ze naar toe kunt brengen. Bijvoorbeeld, vele kerken nemen ze in. Ze worden dan gesorteerd en verkocht. Als ze maar genoeg krijgen levert het op jaarbasis heel wat op. Ik kan ze hier in Rijssen naar een supermarkt brengen voor de hulporganisatie Woord en Daad. Verder gebruik ikzelf het meest guldenzegels en zegels van de laatste 15 jaar van mijn eigen verzameling (maar die zijn nu bijna op) (Theda)
 • Je kunt ook afspreken met elkaar om er plakband of haarlak overheen te plakken/spuiten. Met een gum/ nat doekje kun je de stempel verwijderen. Uitknippen of voorzichtig eraf halen en je kunt ze weer hergebruiken. Nu maar hopen dat er niemand meeleest die postbode of baas is bij TNT. Dit is natuurlijk toch fraude!! (Inge)
 • Je kunt het je ook zelf moeilijk maken natuurlijk. Ik kocht hiervoor ook alleen maar postzegels van 44 cent. Heb een lijst(van het postkantoor uit het info rek gehaald). Daar staat precies op hoeveel je moet plakken bij hoeveel gram. Dit was nog een lijst van vroeger met postzegels van 44 cent. Inmiddels weet ik uit mijn hoofd hoeveel gram zoveel postzegels heeft. Nu koop ik ook alleen nog postzegels met nr.1 en bij 250 gram gaan er 5 postzegels op van nr. 1. Als je een velletje postzegels koopt nr. 1, die trouwens ook gewoon per 10 gaan, dan weet je toch dat die 4 euro 40 kosten. Volgens mij mag TNT voorlopig de postzegels niet verhogen,als ik het goed heb is dat voor 5 jaar vast. Dan nog moeten ze het van tevoren melden via de media. Ik zie het probleem niet zo!!
  Van mij mogen wel alle zegels met een plaklaagje zijn. Ik vind dat veel handiger. Mocht je thuis eens een brief of pakje krijgen waar een zegel niet van afgestempeld is, kun je die ook veel beter eraf halen dan een likzegel. Ik kijk altijd de zegels na of ik ze kan hergebruiken,dat is ook een consuminder tip,toch? Succes, Alexandra
 • Tjonge, ik lees dit met verbazing. Mijn postzegels zijn bijna op ( kerstpostzegels + 10 cent postzegels ), dus goed opletten als ik nieuwe ga kopen! (Tineke)
 • Gaan ze dit consequent doorvoeren of blijven er ook postzegels van gewoon 44 ct beschikbaar? Ik vind dit echt verschrikkelijk onhandig. Vréselijk. Kunnen we geen petitie beginnen? (Spaarvarkentje)
 • Ik heb ook heel dom naar de postzegels staan staren, zijn ze nou helemaal gek geworden!! Maar nu kunnen ze ze duurder maken zonder dat ze nieuwe moeten drukken. Maar ik zal ze krijgen, die TNT. Heb via http://www.postzegelsmetkorting.nl oude gulden postzegels besteld, die mag je nog steeds plakken. Lekker puh! (Jolanda)
 • Het is net de belastingdienst.. Makkelijker kunnen ze het niet maken. Nou ik weet niet voor wie niet, maar ik voel me af en toe steeds blonder worden! Moet deze week ook postzegels kopen maar wist niet dat die nieuwe al verkocht werden, ik denk dat ik het maar gewoon op de nr 1 hou en dan in mijn achterhoofd dat het 0,44 is dan plakken we gewoon steeds bij naarmate het poststuk zwaarder wordt. (Eurootje)
 • Echt irritant. DE TNT heeft het imho vooral gedaan zodat ze nu ongemerkt prijsverhogingen kunnen doorvoeren…de prijs staat immers niet meer op de postzegel! Dus het valt veel minder op als ze duurder worden, en ze hoeven ook niet nieuwe postzegels te drukken dan. Ik zou meteen niks er meer opgezet hebben. Ik bedoel, wat voor nut heeft het om 1 op een postzegel te zetten…je ziet toch zo wel dat het 1 postzegel is? ;) (Meibloempje)
 • 1 heeft een waarde van 44 cent en 2 een waarde van 88 cent en een boek opsturen kost meestal 2,20 dus 2×2+1×1 of je gaat gewoon naar een TNTpunt en geeft het af, doen zij het voor je. (Manon)
 • Ik denk, 2 van nummer 2 en 1 van nummer 1. Of, 3 van nummer 1 en 1 van nummer 2. Wat ook nog kan ik 5 van nummer 1, of… HAHA! Vreselijk he?! Maar dus niet 5 van nummer 2, dan betaal je veel teveel joh! Succes :) (Crea alice)
 • Oh, maar dat hebben we in België al langer hoor… succes ermee, je komt er wel! (Lynn)
 • Whoehahaha!!! Ik dacht ook slim te zijn en een B.ol-account aan te maken voor een extra zakcentje… Horendol werd ik van postzegels, gewicht en afmetingen…met tegenvallend succes. Nu B.ol ik niet meer… (Diana)

Postzegel kopen samenvattend

De snelste en simpelste manier om een postzegel te kopen is online. Je koopt dan simpelweg een postzegelcode. Die schrijf je op de kaart of envelop en hij komt keurig aan is mijn ervaring. Een postzegel kopen is een werkje van nog geen minuut op de website van post.nl.

Stuur je een kaartje via Kaartje2go? Dan kun je daar ter plekke ook een postzegel kopen in combinatie met je kaart.

Leestips

Heb jij nog postzegels in huis? En waar koop jij de jouwe?

Similar Posts

51 Comments

 1. Met de app van post nl kun je een postzegel code kopen .deze betaal je dan via iDEAL en schrijf je op de plek van de zegel. Geen postzegels op voorraad meer nodig .werkt echt super!!

 2. Ik heb altijd alleen kerstzegels in december. Ik vind het ook vervelend dat je een velletje moet kopen i.p.v. losse zegel.
  Tegenwoordig koop ik via PostNL app zegels online. Hier kun je er 1 kopen of 3. Krijgt een code als postzegel.
  Tot nu toe werkt dit voor mij heel goed!

 3. Idd heb ik altijd postzegels in huis. Koop ze bij het plaatselijke tijdschriftenwinkeltje waar een postagentschap is.

 4. Ik schrijf veel kaarten en post ook voor mijn werk. Ik koop ze per 100 op een rolletje. Ik heb in 2010 3 rolletjes gekocht ivm een overlijden. Die waren toen 49 cent! Je kan er dus enorm op bezuinigen. Kaarten hheb ik altijd op voorraad. Vd markt, als ik een leuke zie, of een mooi pakje met neutrale kaarten. Helaas is iedereen daarvan op de hoogte ;(

 5. Ik verstuur eigenlijk nooit meer kaartjes. Zelfs toen ik op reis was heb ik nooit een kaartje naar huis gestuurd. Dat is eigenlijk gewoon jammer omdat een kaartje versturen veel persoonlijker en leuker is!

 6. ik stuur ook bijna nooit een brief of kaartje en idd als ik dan een postzegel nodig heb, ga ik even naar de post. Ja zegels in huis hebben is natuurlijk wel handig

 7. Ik stuur nog best vaak brieven en kaarten, met de reden dat ik het persoonlijk geschreven bericht erop dan zo leuk vind. Dus zo’n velletje van 10 gaat er bij mij wel doorheen. Ik heb eigenlijk nooit gedacht om een prijscheck te doen of het nog ergens goedkoper kan. Maar het is ook gewoon gemak. Haal ze lekker bij de appie als ik toch al boodschappen doe.

 8. Wij halen meest in december 2 vellen. Vaak ook omdat je dan een goodie erbij krijgt. Komen meestal wel op ( ik koop meestal zwaardere kerstkaarten ).

  Hier gaan we meestal naar de jumbo of cigo voor enkele postzegels.
  Dat er nog likzegels verkocht worden joh?

 9. Ik verstuur heel vaak een kaartje, gemiddeld ongeveer 10 per maand, en heb dus ook altijd postzegels in huis. Meestal koop ik 30 postzegels tegelijk, 20 voor Nederland en 10 wereldzegels.

 10. Toevallig vorige week nog postzegels gekocht bij Primera. Ik schrok wel een beetje van het bedrag van tien postzegels. Ik stuur graag kaartjes en sommige formulieren verstuur ik ook nog per post. Ik vind het handig dat ik altijd een postzegel in huis heb. Moet er ineens iets verstuurt worden, dan heb ik er altijd een bij de hand. De brievenbus van PostNL is de straat oversteken, ook handig :)

 11. Ik koop ze hier bij de Readshop, maar gebruik eigenlijk alleen voor naar Amerika, als ik mijn neefjes of zus, zwager een kaart stuur voor hun verjaardag. Ik zit er wel aan te denken om dit jaar met Sandd de kerstkaarten te doen, al hebben we hier geen blokker meer, dus weet ik weer niet waar ik die in moet leveren.

 12. Ik heb er ook altijd wel een paar in huis. Al moet ik zeggen dat de verleiding om online een kaartje van hout te laten maken vaak wel wat groter is!

 13. Ik heb nog wat oude zegels, maar ik heb geen idee hoeveel er op een envelop moet. En ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks wat per post verstuur terwijl het wel leuk is om ze te ontvangen!

 14. ik heb altijd postzegels in huis, tenminste dat denk ik, want ik kan ze nooit vinden. Daarom koop ik dus regelmatig nieuwe. Ik denk dat ik een mooie verzameling zou vinden als ik eens mijn lades uit zou spitten…

 15. Ik heb sinds kort echt een doosje vol met kaarten en postzegels zodat ik lekker ouderwets iemand een kaartje kan sturen. Vind ik toch een stuk persoonlijker en ik vind het zelf ook erg leuk om post te krijgen :).

 16. Ik verstuur meestal digitaal een kaart. Hoewel ik handgeschreven leuker vind, is dat met mijn handschrift niet te doen. Postzegels heb ik dus zelden nodig ;-)

  1. Ik neig ook nog wel eens naar zo’n kaart die ze voor je ‘schrijven’ en opsturen. Dan krijgt iemand wel een papieren kaart, maar je hebt het gemak van een eCard.

 17. Ik koop nog regelmatig een velletje van 10 stuks, gewoon om nog eens old skool een kaartje te versturen! Ik kies wel altijd voor de standaard met onze koning op, want de speciale zijn nog een stukje duurder en dat vind ik niet echt nodig :D

 18. Echte post is zoveel leuker!
  Dus natuurlijk heb ik postzegels in huis. Van die likkers met korting, maar ook van Collectclub, de bijzondere vind ik mooier op een envelop. Wil je een kaartje? ;)

  En overigens heb ik begrepen dat Post.nl van de ACM toestemming heeft gekregen om het tarief per 2019 te verhogen, maar dat nog niet bekend is of ze dat daadwerkelijk doen. (Het kan ook een marketingdingetje zijn om iedereen nog even postzegels te laten kopen….).

  Bron: NRC 30-07-2019
  Postbedrijf PostNL mag de post- en pakkettarieven komend jaar met maximaal 14,2 procent verhogen. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) maandag bepaald.

 19. Er liggen hier nog wel postzegels, maar gebruik ze niet veel meer.
  Een pakketje versturen doe je toch via her postagentschap en de printen dan netjes een labeltje uit. Hans

 20. Ik heb altijd postzegels in huis. Die koop ik bij de kringloopwinkels van Woord en Daad. Daar gaat een klein gedeelte van naar een goed doel, waarvan je weet dat het echt goed terecht komt. En de prijs is hetzelfde als bij postnl.

 21. Ik kocht vroeger heel veel postzegels omdat ik aan postcrossing deed. Maar door de bizare hoge postzegel prijzen ben ik daar mee gestopt. Nu schrijf ik alleen nog brieven naar mijn penvriendinen. Al mis ik wel regelmatig om leuke kaartjes te ontvangen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.