Wenskaarten bij Xenos gevonden: 5 voor 5 euro!

wenskaarten

Deze week ging ik met mijn jongste dochter naar Winterswijk, en kwam daar bij de Xenos een bak met leuke wenskaarten tegen.

‘5 voor de prijs van 5 euro,’ stond er boven.

Vaak zitten er in zo’n bak dan van die kaarten die je niet wilt hebben (kuch, Kruidvat), maar in dit geval kwam ik een paar hele leuke tegen. Op een gegeven moment stond ik met 10 leuke kaarten in mijn handen, maar toen dwong ik mezelf om er 5 terug te leggen. In totaal betaalde ik in plaats van 12,40 maar 5 euro voor deze wenskaarten!

5 Wenskaarten van Xenos

Hieronder 4 wenskaarten van Xenos. Mijn favoriete kaart staat bovenaan! Die vind ik zo mooi, dat ik hem denk ik niet wil versturen….

Kaart die me aan Nienke van Hichtum doet denken

wenskaarten

Kaart met schattig hondje

wenskaarten

Kaar met nostalgische kaart, waarvan ik niet weet wie ik die kan sturen… Wie wil er nou met een varken vergeleken worden. Deze kaart vind ik leuk, maar ook moeilijk.

IMG 7770

De onderste wenskaart vind ik het minst leuk. Maar als er iemand ziek is, vind ik het een leuke kaart om te versturen.

wenskaarten

Wenskaarten kopen versus Kaartje2go

Hoewel ik het handig vind ik om een paar wenskaarten in huis te hebben, verstuur ik denk ik toch het vaakst een kaartje met Kaartje2go. Het grote nadeel daarvan vind ik weliswaar dat het dan niet mijn persoonlijke handschrift is, maar het is verder zo enorm handig! Ik heb daar bijvoorbeeld een adresboek, waardoor ik alleen maar even het adres hoef aan te vinken van de ontvanger. En de postzegel regelen zij ook!

Wenskaart niveau’s van persoonlijk

Maar als ik heel eerlijk ben vind ik een kaartje van Kaartje2go net wat minder persoonlijk dan een kaartje dat ik zelf thuis schrijf en op de post doe. Wat mij betreft zijn er 3 niveau’s op wenskaarten gebied als het gaat om hoe persoonlijk ze zijn.

 1. Zelf geschreven wenskaart
 2. Kaartje via Kaartje2go
 3. eCard (minst persoonlijk, wel makkelijk, maar niet tastbaar en daarom wat mij betreft het minst leuk)

N.B. Je kunt trouwens ook een kaartje bij Kaartje2go bestellen en ervoor kiezen dat het blanco naar jou wordt opgestuurd. Dan kun je er thuis zelf iets opschrijven en het op de post doen. Dit is eigenlijk ook een prima optie, maar kost iets meer tijd. Ik vind dit bijvoorbeeld leuker voor postcrossing dan het kant en klaar via Kaartje2go opsturen.

Leestips: kaart versturen en Hallmark kaartjes.

Verstuur jij nog vaak wenskaarten? En zo ja, hoe?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik heb nog ouderwets een penvriendin(zonder pc) De kaarten koop ik meestal op een rommelmarkt,bij kinderen,die ze zelf maken.

 2. een reactie plaatsen lukte eerst niet, ikprobeer opnieuw…
  Ik maak mijn kaartjes altijd zelf
  en de buren enzo krijgen een gekocht, dit jaar was het eentje van de action.
  En als ik kaartjes verstuur is het via hallmark.

  Een @->- voor U.

 3. Heel herkenbaar, die ‘volgorde van persoonlijkheid’. Ik stuurde tot een paar jaar geleden ook vaak via Hallmark of kaartje2go, maar tegenwoordig schrijf ik de meeste kaartjes zelf.
  Overigens vind ik dat je superleuke kaarten hebt uitgezocht bij de Xenos!

  1. Zelfgeschreven kaarten zijn het allerleukst inderdaad. Dat is het nadeel aan Kaartje2go: dat je ze dan niet zelf hebt geschreven. Hoewel het wel kan, dat je ze eerst thuis laat bezorgen en ze daarna zelf op de post doet.

 4. Het mag ouderwets zijn, voor iemand die ziek is, jarig, of het moeilijk heeft heeft kies ik toch voor de handgeschreven kaart!
  Ik weet dat dat nog het meest gewaardeerd wordt en ik waardeer het zelf ook het meest!
  Ik weet hoe blij ik word van een speciaal voor mij uitgezochte, handgeschreven kaart.

 5. Ik verstuur nog geregeld kaarten en maak deze meestal zelf van gerecyclede materialen (papier, postzegels, stof enz).

 6. Mijn kerstkaarten heb ik dit jaar gemaakt bij Kaartje2go.
  Waren persoonlijk, beetje ondeugend, dus die stuurde ik ook niet naar iedereen:)
  Maar schrijf ze nog zelf.
  Hoewel de groep die een persoonlijke kaart van mij krijgt wel steeds kleiner wordt.
  En ik ga niet iedereen via FB o.i.d. fijne dagen wensen, is niet mijn ding.

 7. Eigenlijk stuur ik alleen kaarten met een Nieuwjaarswens. Dat zijn eigen foto’s waar ik een wens op zet en m’n voornaam, zodat ik ze zo in een enveloppe kan versturen. Inmiddels zijn de kerszegels 2x zo duur als de kaarten die ik als foto bij de Hema laat afdrukken.
  In het ziekenhuis ga ik bij mensen langs, omdat ik daar naast woon.

 8. Ik verstuur al heel erg lang kaarten die ik allemaal in de brievenbus krijg,van allerlei goede doelen,waar ik wel eens wat gedoneerd had, prachtige kaarten allemaal gratis,ik koop nooit kaarten.

 9. Leuk! Ik maak mijn wenskaarten het liefst zelf. Maar voor momenten dat dat niet lukt heb ik standaard een doosje met kaarten in de kast staan voor verschillende situaties. Ik stuur eigenlijk alleen via diensten als kaartje2go als ik echt last minute bedenk dat ik een kaartje moet sturen of als ik een cadeautje wil sturen.

 10. Ik verstuur heel vaak kaartjes. Voor verjaardagen of soms gewoon als iemand een moeilijke tijd doormaakt. Ik heb altijd een hele voorraad in huis. Maar ik probeer altijd wel goedkope kaarten op de kop te tikken. Bij de Zeeman hebben ze hele leuke. En Xenos inderdaad. Bij Action koop ik soms van die pakketten met kaarten. Daar hebben ze ook leuke kaarten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.