Deurhanger niet storen maken online gratis + 1 super sjabloon!

deurhanger

Een deurhanger maken online gratis?

Met bijvoorbeeld de tekst Niet storen erop?

Dan ben je op de goede plek!

Na onze verhuizing naar het platteland, maakte ik in 2012 een leuke deurhanger online en gratis.

En met deurhanger bedoel ik zo’n hanger die je aan de deurklink hangt, met als boodschap ‘Niet storen’.

Ik was er destijds zo blij mee, dat ik hem deelde op Huisvlijt. Maar toen ik deze blogpost controleerde zag ik dat de deurhanger niet meer te downloaden is. Dat probleem heb ik opgelost, en hieronder vind je de opgefriste en verbeterde blogpost over een deurhanger maken online gratis.

Deurhanger maken online gratis

Nu ik de gelukkige bezitster ben van mijn eigen kantoortje, ging ik op zoek naar een deurhanger niet storen, om aan de deur te hangen. De kinderen hebben namelijk de gewoonte om te pas en te onpas binnen te vallen met vragen als: ‘Wat eten we vandaag?’ en ‘Waar zijn mijn sokken?

Dat moet kunnen, maar er zijn ook momenten dat ik echt even rustig moet doorwerken. Voor die momenten wil ik een deurhanger aan de deur hangen. Hopelijk zien ze die, en beseffen dat hun vraag even kan wachten.

Maak je eigen deurhanger niet storen

Deurhangers kun je kopen, maar natuurlijk ook zelf maken. Met behulp van Google vond ik een blanco deurhanger, die ik zelf naar wens heb afgemaakt. Ik heb het plaatje van de deurhanger geupload naar Photobucket.com, en tekst toegevoegd. Hieronder zie je het resultaat:

Deurhanger maken online gratis

Deurhanger maken online gratis: 2 methodes

 1. Download deze blanco deurhanger. Je krijgt dan een jpg-bestand dat je kunt printen. De deurhanger is transparant, dus je kunt hem zelf een achtergrond kleurtje geven als je dat wilt.
 2. Schrijf er je eigen tekst op. Bijvoorbeeld Niet Storen. Of laat de kinderen hem inkleuren.
 3. Voor de stevigheid kun je hem op karton plakken, of in ieder geval lamineren.

Deurhanger maken online gratis optie 2

 1. Upload de afbeelding van de blanco deurhanger naar photobucket.com of canva.com. Ik vind zelf canva.com makkelijker.
 2. Voeg de gewenste tekst toe en eventueel plaatjes.
 3. Printen maar!

Deurhanger niet storen maken?

Wil je een deurhanger niet storen maken? Dat kan met bovenstaande 2 methodes. Je kunt het zelf op een deurhanger schrijven, of je doet dit online. Onderstaande deurhangers met niet storen maakte ik met canva.com:

deurhanger niet storen maken

Of deze, in een ander soort stijl, die ik ook maakte op canva.com:

deurhanger niet storen maken

Deurhanger kleurplaten

Vind je dit te lastig? Dan zijn er ook diverse deurhanger kleurplaten. Ook die kun je uitprinten, op karton plakken en vervolgens aan je deurklink hangen. Op kleurplaten.nl geven ze maar liefst 52 ‘bouwplaten’ voor deurhangers. Op leukvoorkids.nl vind je er 19.

Deurhangers als relatiegeschenk

Een tijdje terug schreef ik een post over relatiegeschenken. Daar stonden deurhangers niet bij, maar dat vind ik achteraf een gemiste kans! Want deurhangers komen net als pennen en Dopper flessen toch vaak wel een keer van pas.

Deurhanger maken

Het leuke aan deurhangers is dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken. Dat maakt een deurhanger maken online gratis ook erg leuk om samen met je kinderen te doen. Zo sla je bovendien twee vliegen in één klap: je krijg een leuke gratis deurhanger, en zij vermaken zich ook. En als je ze laat meewerken aan jouw niet storen deurhanger nemen ze de boodschap wellicht ook serieuzer; )

Gratis deurhanger sjabloon

In deze blogpost vind je een link naar een gratis deurhanger die je kunt gebruiken als basis voor de jouwe. Je kunt hem uitprinten en inkleuren, maar je kunt hem ook uploaden naar bijvoorbeeld canva.com en hem daar mooi maken en van tekst voorzien.

door hanger template outline removebg preview 1

Daarna is het alleen nog maar een kwestie van uitprinten, op karton plakken en lamineren!

Deurhanger Action

Zoek jij een deurhanger van de Action? Dat kan twee dingen betekenen:

 • Je zoekt een deurhanger om aan de deurklink te hangen, zoals hierboven.
 • Je zoekt een deurhanger van de Action die als kapstok dient!

In het laatste geval heb ik goed nieuws voor je, want de Action verkoopt inderdaad dat soort deurhangers onder de noemer ‘deurkapstok’. Hieronder zie je hem:

deurhanger action

Hij kost 1,99 en heeft 6 haken.

Deurhanger niet storen samenvattend

Deze post ging over papieren deurhangers die je aan je deurklink hangt. Doorgaans als waarschuwing dat je niet gestoord wilt worden. Het ging dus niet over deurhangers die je over de bovenkant van je deur hangt, en waar je vervolgens dingen aan kunt ophangen.

Een deurhanger met niet storen of andere tekst kun je heel makkelijk zelf maken. In deze post vind je een gratis sjabloon dat je helemaal naar smaak kunt maken. Maar daarnaast heb ik er ook een paar kant en klare deurhangers bij gezet die je kunt printen, uitknippen, lamineren en ophangen aan je deurklink!

N.B. Aan een taatsdeur kun je niet een deurhanger hangen, want daaraan zit geen klink!

P.S. Vind je canva.com lastig? Mail me dan gerust. Ik help graag.

Similar Posts

20 Comments

 1. LOL, ik zou willen dat dit werkt! Misschien toch eens proberen, wie weet. Ik hang wel eens een briefje op als ik telefonisch in gesprek ben, vind het heel vervelend als dan iemand binnen komt. Maar dat is toch niet zo heel vaak.

 2. OOo, wat hilarisch, wat een leukerd heb je gemaakt. Dat is honderd keer leuker dan die standaard gevallen met NIET STOREN! erop. Het plaatje is ook héél duidelijk!! Hahahaha…

 3. Wij zijn maar met z’n 3en dus een deurhanger hebben we niet vaak nodig. Wel leuk dat je m zelf kunt maken. Ik zou dan inderdaad ook voor Canva gaan.

 4. Leuk. Wij hebben ook zelfgemaakte aan onze deuren hangen. Ik had er eentje bij een hotel meegenomen en de kinderen hebben later ook voor hun eigen deuren gemaakt.

 5. Ik had vroeger altijd zo’n hanger aan de deur, om mijn zusje buiten te houden ;) Werkte echter voor geen meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.