Action | Effectief huishouden

Taart bewaren

Sinds onze appelboom voortdurend zijn appels laat vallen, doet mijn man niets anders dan appeltaarten bakken en appelmoes maken! Laatst nog een appeltaart voor onze 20ste trouwdag.

De fruithap is tegenwoordig zelfgemaakte appeltaart!

Appeltaart bewaren

Mijn man zet zijn appeltaarten op een bord in de koelkast, onhandig afgedekt met aluminiumfolie. Maar dat blijft vaak niet goed zitten. Dus toen ik bij de Action (waar anders) een handige taartdoos zag, was ik helemaal blij. Hij was niet duurder dan 2 euro. In het weekend konden we hem meteen in gebruik nemen, want mijn man had alweer een appeltaart gebakken. Dit keer nog ter ere van mijn verjaardag. Handig toch!

N.B. Je kunt ook een bijenwasdoek gebruiken!

taart bewaren

Wie heeft er nog meer handige bewaartips?

Similar Posts

13 Comments

 1. Zo 1 heb ik ook!! Maar dan gratis bij mn schoonmoe uit de kelder gehaald…Die deed er toch niets mee en ik was er al naar op zoek geweest! 🙂 Ik vind hem ideaal, neemt wel wat ruimte in de koelkast in, maar taart blijft er lekker vers in!
  Net als cake, die gooi ik ook in zo’n plastic bak, ideaal, droogt niet uit! Zo heb ik overal wel plastic bakjes voor hoor, zo blijft alles gewoon langer goed.

  1. Wat een mazzeltje dat je schoonmoeder er nog eentje had! Die van mij is volgens mij niet vacuum, dus supervers blijft de taart denk ik niet. Maar het werkt toch beter dan aluminiumfolie die steeds los laat.

 2. In de koelkast moet je alles goed hermetiek dicht zetten … vanwege geur, afdroging en hygiëne.
  En jullie gaan eens uitgegeten worden met al die appeltaarten … 🙂 #ervaring

 3. Zelf bak ik altijd in een dicht rubberen bak geval en plaats de taart op een serveerbord en het rubber geval er over heen. Ik bewaar hem gewoon op een koele plaats niet in de koeling. Dan komt de smaak beter tot zijn recht. Je kan hem ook een half uur er voor uit zetten zodat het op temperatuur kan komen. Maar dat wist je natuurlijk al lang. Fijne dag.

   1. eerlijk gezegd heb ik niet zo vaak taart in huis.
    voor je eentje zijn die toch veel te veel en ik heb maar een heel klein vriezertje
    ik maak wel regelmatig appelfloppen (met de nadruk op flOp)
    heb bladerdeeg in de vriezer en zo kan ik als ik lekkere trek heb simpel even iets vers voor mezelf maken dat ook niet gelijk veel te veel is

 4. ik vries de appeltaarten altijd in als ze niet gelijk gegeten worden en als ik ze nodig heb haal ik ze er op tijd uit en verwarm ze dan weer even in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.