Taart bewaren: van 1 dag tot maximaal 3 maanden + gratis printable

taart bewaren

Een taart bewaren?

Velen zullen waarschijnlijk triomfantelijk roepen: ‘Bij ons valt er niets te bewaren, want wij eten zo’n taart natuurlijk meteen op!’

Maar er zijn dus ook mensen die een taart willen bewaren. Bijvoorbeeld omdat er over is, of omdat hun man voortdurend taarten bakt.

In 2013 schreef ik daarover!

Taart bewaren

Sinds onze appelboom voortdurend zijn appels laat vallen, doet mijn man niets anders dan appeltaarten bakken en appelmoes maken! Laatst nog  weer een appeltaart voor onze 20ste trouwdag.

De fruithap is tegenwoordig zelfgemaakte appeltaart!

Appeltaart bewaren

Mijn man zet zijn appeltaarten op een bord in de koelkast, onhandig afgedekt met aluminiumfolie. Maar dat blijft vaak niet goed zitten. Dus toen ik bij de Action (waar anders) een handige taartdoos zag, was ik helemaal blij.

Deze bewaardoos voor taart was niet duurder dan 2 euro.

In het weekend konden we hem meteen in gebruik nemen, want mijn man had alweer een appeltaart gebakken. Dit keer nog ter ere van mijn verjaardag. Handig toch!

N.B. Je kunt ook een bijenwasdoek gebruiken!

taart bewaren

Taart bewaren: 5 veelgestelde vragen + antwoorden!

De post die ik destijds schreef was nogal kort! Daarom hieronder antwoorden op veelgestelde vragen over een taart bewaren. Want de ene taart is de andere niet, en dus verschilt het ook per taart hoe je hem moet bewaren.

Waar beter te rade gaan dan bij het officiële Voedingscentrum?! Zij hebben een handige gratis bewaarwijzer waarbij je heel makkelijk kunt opzoeken hoe lang je iets kunt bewaren en waar!

1. Waar taart bewaren?

Een taart kun je bewaren in de koelkast of diepvries. In de koelkast kun je hem uiteraard korter goed houden dan in de diepvries. ‘Gewone’ taarten, dus niet slagroomtaarten, blijven gemiddeld 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. In de diepvries blijven ze zo’n 3 maanden goed.

2. Hoe lang taart bewaren in koelkast?

Volgens de bewaarwijzer van het Voedingscentrum kun je een (geopende) slagroomtaart 1 dag bewaren in de koelkast. Dat is dus niet erg lang! Stiekem heb ik het idee dat het best wat langer kan. Bijvoorbeeld als je de taart in een goede taartdoos bewaart.

Bovendien kun je bij een slagroomtaart altijd goed aan de slagroom zien of het ‘nog kan’. Als de slagroom gelig wordt en raar ruikt, blief ik zo’n taart niet meer. Maar tot die tijd, kan het vaak nog best.

Slagroomtaart bewaren in de diepvries kan maar liefst 1 maand!

N.B. Als je een bevroren slagroomtaart hebt gekocht bij de supermarkt, dan kun je simpelweg kijken naar de uiterste houdbaarheidsdatum op de doos.

3. Hoe hartige taart bewaren van bladerdeeg?

Laat de hartige taart eerst goed afkoelen, en pak hem daarna goed in met huishoudfolie. Je kunt hartige taart bewaren in de koelkast gedurende 2 dagen. In de diepvries blijft je hartige taart 3 maanden goed.

4. Hoe lang kun je een taart van de Hema bewaren?

Op internet vragen diverse mensen zich af hoe lang ze hun taart van de Hema kunnen bewaren. Bijvoorbeeld tijdens feestdagen. Zo is er iemand die de Hema taart op zaterdag kocht, maar haar kind is pas op maandag jarig en dat is Tweede Paasdag.

Is de Hema taart na 2 dagen nog goed?

De meningen zijn verdeeld. Maar in het algemeen vinden mensen dat een Hema taart het lekkerst is op de dag zelf. En als het een slagroomtaart is, en je gaat uit van het advies van het Voedingscentrum dan is de taart op maandag niet meer zo lekker.

Maar er zijn ook mensen die een Hema taart met foto en slagroom succesvol hebben ingevroren. Zo schrijft ene Famke op Mama-Life:

‘Mijn dochter is meteen na een paar feestdagen jarig.Ik bestelde de foto taart altijd wel een week soms zelfs voor 2 weken van te voren en doe hem in de vriezer. De dag voor haar verjaardag dan in de koelkast en wij hebben altijd een heerlijke taart.

5. Hoe vries je een taart in?

Je kunt natuurlijk simpelweg je taart huppekee in de diepvries gooien. Maar er is een betere methode! Heather Sheire legt in onderstaand filmpje uit welke dat is.

Voor wie geen zin heeft om het filmpje te kijken, hieronder haar stappenplan voor taart invriezen én succesvol ontdooien!

 1. Vries de taart in. Zonder huishoudfolie eromheen!
 2. Als je taart helemaal bevoren is, haal je hem uit de diepvries en pas dan wikkel je er huishoudfolie om heen! Het grote voordeel hiervan is dat je taart mooi blijft. Is het bijvoorbeeld een slagroomtaart? Dan zorgt deze methode ervoor dat de slagroom mooi blijft en niet wordt geplet door het huishoudfolie!
 3. Haal de bevroren taart de avond voordat je hem wilt opeten uit de diepvries, en haal het huishoudfolie eraf en zet de taart in de koelkast.
 4. Heather zet de taart daarna ook nog even in de oven zodat hij warm wordt. Maar deze stap doe je natuurlijk alleen als je taart er geschikt voor is. Niet een slagroomtaart dus.

Taart bewaardoos

Er zijn allerlei handige taart bewaardozen te koop waarmee je een taart kunt bewaren én vervoeren. Ik kocht de mijne in 2013 bij de Action. Maar toen ik de update van deze blogpost schreef, heb ik gekeken bij de Action, en op dit moment zag ik geen taart bewaardozen bij hen.

Lidl taart bewaardoos met koelelement!

Maar ik kwam ook een taart bewaardoos tegen bij de Lidl voor 8,99 met koelpad in de bodem, die de taart lekker koel houdt!

ezgif 6 92518eaadf1b

De voordeligste taart bewaardoos bij bol.com is er eentje van Curver en kost 11,75. Maar die heeft niet eens zo’n koelelement. Dus, noem me verwend, dan vind ik de taart bewaardoos van de Lidl beter!

Screenshot 2021 08 23 at 16.18.36

Samenvattend: slagroom bepaalt hoe lang je een taart kunt bewaren!

Een taart bewaren kun je doen in de koelkast of in de diepvries. Slagroomtaarten kun je korter bewaren dan bijvoorbeeld vruchtentaart. Zo gauw er slagroom op je taart zit, kun je de taart 1 dag in de koelkast bewaren, en 1 maand in de diepvries. Monchoutaarten kun je ook maar 1 dag en 1 maand bewaren.

Maar is het een vruchtentaart, fondant taart, meringue taart of zelfs hartige taart? Dan kun je hem 3 dagen bewaren in de koelkast en 3 maanden in de diepvries

Pak een taart goed in, in doorzichtig huishoudfolie voordat je hem invriest of gebruik een speciale taart bewaardoos. Dit voorkomt uitdrogen. Lees ook mijn post over muffins bewaren.

Gratis printable van taart bewaren!

Klik op de afbeelding hieronder om deze gratis pdf printable te downloaden en te printen!

taart bewaren

Leestips

Wat zijn jouw bewaartips voor taart?

Gebruikte bronnen o.a.: Bewaarwijzer.nl, Voedingscentrum, Lidl, Laura’s Bakery, Elle eten, De Warme Bakker, Vriendin, Appeltaartmaken, Bewaren.eu, Heel Holland Bakt, Hema, Xenos

Similar Posts

42 Comments

 1. Zo 1 heb ik ook!! Maar dan gratis bij mn schoonmoe uit de kelder gehaald…Die deed er toch niets mee en ik was er al naar op zoek geweest! :-) Ik vind hem ideaal, neemt wel wat ruimte in de koelkast in, maar taart blijft er lekker vers in!
  Net als cake, die gooi ik ook in zo’n plastic bak, ideaal, droogt niet uit! Zo heb ik overal wel plastic bakjes voor hoor, zo blijft alles gewoon langer goed.

  1. Wat een mazzeltje dat je schoonmoeder er nog eentje had! Die van mij is volgens mij niet vacuum, dus supervers blijft de taart denk ik niet. Maar het werkt toch beter dan aluminiumfolie die steeds los laat.

 2. In de koelkast moet je alles goed hermetiek dicht zetten … vanwege geur, afdroging en hygiëne.
  En jullie gaan eens uitgegeten worden met al die appeltaarten … :-) #ervaring

  1. super handig artikel. Ik had online een.taart besteld voor mijn moeder haar verjaardag..bezorgde DHL express het 3 dagen te laat…boehoeeeee…we hebben m maar in de vriezer gegooid

 3. Zelf bak ik altijd in een dicht rubberen bak geval en plaats de taart op een serveerbord en het rubber geval er over heen. Ik bewaar hem gewoon op een koele plaats niet in de koeling. Dan komt de smaak beter tot zijn recht. Je kan hem ook een half uur er voor uit zetten zodat het op temperatuur kan komen. Maar dat wist je natuurlijk al lang. Fijne dag.

   1. eerlijk gezegd heb ik niet zo vaak taart in huis.
    voor je eentje zijn die toch veel te veel en ik heb maar een heel klein vriezertje
    ik maak wel regelmatig appelfloppen (met de nadruk op flOp)
    heb bladerdeeg in de vriezer en zo kan ik als ik lekkere trek heb simpel even iets vers voor mezelf maken dat ook niet gelijk veel te veel is

 4. ik vries de appeltaarten altijd in als ze niet gelijk gegeten worden en als ik ze nodig heb haal ik ze er op tijd uit en verwarm ze dan weer even in de oven.

 5. Volgens mij kan slagroomtaart inderdaad langer vaak. Ben ik helemaal met je eens. Dat folie er pas om doen na het bevriezen vind ik een briljante tip!

 6. Ha Nicole,

  nee… hier gaat de taart echt niet helemaal op.
  Ik zou dichtgroeien!
  Ik snijd de overgebleven taart in mooie punten en verpak ze stuk voor stuk en dan… in de vriezer.
  Is uiteindelijk toch beter voor de lijn!

  groetjes!

 7. Op zo’n man zijn heel wat vrouwen jaloers die de keuken in gaat om te bakken.
  Gebak wordt ook in de horeca ingevroren aangevoerd, zoals appeltaart.
  Ach met een gezin is een appeltaart wel op in een dag. Hans

 8. Ik vries de slagroomtaart altijd in en dat is ideaal! Smaakt natuurlijk niet meer zo lekker dan als het vers is vind ik, maar kan prima! Zo bewaardoos voor taarten vind ik wel handig, die moet ik echt nog hebben!

 9. Wij bewaren echt bijna nooit taart, meestal maar een klein stukje en dat is dan de volgende dag op. Ik roep wel altijd tegen de kinderen dat ze het uiterlijk de volgende dag moeten eten maar dat hoef ik niet te herhalen zoals je wel begrijpt.

 10. Dit is een heel handig artikel voor mij! Ik ben de laatste tijd erg veel taarten aan het bakken en aan het verkopen, dus dit zal ik er nog vaak bij gaan pakken.

 11. Weer zo’n origineel topic. Wij eten nauwelijks taart en als we het eten dan gaat het meestal ook gelijk op. Mijn ervaring is dat het de dag er na nog wel lekker is. Daarna gooi ik het liever weg.

 12. Wat een handige artikelen heb je toch altijd weer Nicole! Ik wist dat echt niet van een slagroomtaart. Maar 1 dag?!? Vroeger, toen mama nog leefde kocht ik altijd standaard wat taarten teveel, want ik wist dat ze graag stukjes mee naar huis nam voor dezelfde avond thuis en de dag erna. Mooie herinneringen… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.