Reacties

Taart bewaren: van 1 dag tot maximaal 3 maanden + gratis printable — 42 reacties

 1. Zo 1 heb ik ook!! Maar dan gratis bij mn schoonmoe uit de kelder gehaald...Die deed er toch niets mee en ik was er al naar op zoek geweest! :-) Ik vind hem ideaal, neemt wel wat ruimte in de koelkast in, maar taart blijft er lekker vers in!
  Net als cake, die gooi ik ook in zo'n plastic bak, ideaal, droogt niet uit! Zo heb ik overal wel plastic bakjes voor hoor, zo blijft alles gewoon langer goed.

  • Wat een mazzeltje dat je schoonmoeder er nog eentje had! Die van mij is volgens mij niet vacuum, dus supervers blijft de taart denk ik niet. Maar het werkt toch beter dan aluminiumfolie die steeds los laat.

 2. In de koelkast moet je alles goed hermetiek dicht zetten ... vanwege geur, afdroging en hygiëne.
  En jullie gaan eens uitgegeten worden met al die appeltaarten ... :-) #ervaring

 3. Zelf bak ik altijd in een dicht rubberen bak geval en plaats de taart op een serveerbord en het rubber geval er over heen. Ik bewaar hem gewoon op een koele plaats niet in de koeling. Dan komt de smaak beter tot zijn recht. Je kan hem ook een half uur er voor uit zetten zodat het op temperatuur kan komen. Maar dat wist je natuurlijk al lang. Fijne dag.

 4. ik vries de appeltaarten altijd in als ze niet gelijk gegeten worden en als ik ze nodig heb haal ik ze er op tijd uit en verwarm ze dan weer even in de oven.

 5. Ha Nicole,

  nee... hier gaat de taart echt niet helemaal op.
  Ik zou dichtgroeien!
  Ik snijd de overgebleven taart in mooie punten en verpak ze stuk voor stuk en dan... in de vriezer.
  Is uiteindelijk toch beter voor de lijn!

  groetjes!

 6. Op zo'n man zijn heel wat vrouwen jaloers die de keuken in gaat om te bakken.
  Gebak wordt ook in de horeca ingevroren aangevoerd, zoals appeltaart.
  Ach met een gezin is een appeltaart wel op in een dag. Hans

 7. Ik vries de slagroomtaart altijd in en dat is ideaal! Smaakt natuurlijk niet meer zo lekker dan als het vers is vind ik, maar kan prima! Zo bewaardoos voor taarten vind ik wel handig, die moet ik echt nog hebben!

 8. Wij bewaren echt bijna nooit taart, meestal maar een klein stukje en dat is dan de volgende dag op. Ik roep wel altijd tegen de kinderen dat ze het uiterlijk de volgende dag moeten eten maar dat hoef ik niet te herhalen zoals je wel begrijpt.

 9. Weer zo'n origineel topic. Wij eten nauwelijks taart en als we het eten dan gaat het meestal ook gelijk op. Mijn ervaring is dat het de dag er na nog wel lekker is. Daarna gooi ik het liever weg.

 10. Wat een handige artikelen heb je toch altijd weer Nicole! Ik wist dat echt niet van een slagroomtaart. Maar 1 dag?!? Vroeger, toen mama nog leefde kocht ik altijd standaard wat taarten teveel, want ik wist dat ze graag stukjes mee naar huis nam voor dezelfde avond thuis en de dag erna. Mooie herinneringen... <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder