Cake invriezen met bakpapier

cake invriezen

Ineens kreeg ik de geest!

Ik besloot een citroencake te bakken, gevolgd door de citroencake invriezen.

Kan je cake invriezen?

Dat het lang geleden was dat ik iets bakte bleek wel uit de reactie van mijn man die keek alsof hij het in Keulen hoorde donderen en vroeg:

'Kun jij dat wel dan?'

'Ik bakte vroeger ALTIJD hele lekkere cakes hoor!' liet ik hem enigszins beledigd weten. 'Maar toen leerde ik jou kennen!'

En toen ging ik aan de slag met cake bakken.

De cake kwam niet al te mooi uit de vorm, maar hij smaakte heerlijk. (Je kunt mijn citroencake zien op mijn Review blog)

Cake invriezen: geïnspireerd door Aad Actief

Omdat ik een voorstander ben van 'Wie wat bewaart, die heeft wat,' besloot ik nadat we allemaal een plakje hadden gegeten de rest van de citroencake in te vriezen. Dit idee heb ik van Aad Actief. Zij schreef namelijk ooit een blogpost over een cake invriezen.

Ze vertelt daarin hoe ze cake in plakjes snijd, en tussen elk plakje een stuk bakpapier legt. Vervolgens legt ze de cake zo in de vriezer. En elke keer als ze bezoek krijgen, of zin hebben in een plakje cake, dan kunnen ze heel eenvoudig een plakje pakken! Ik vond het een briljant idee. Op die manier heb je altijd iets lekkers in huis.

Cake invriezen met bakpapier

'Dat kan ik ook!' vond ik.

Dus zo gezegd zo gedaan.

Ik knipte bakpapier in vierkantjes, en legde die tussen de cakeplakjes. In eerste instantie had ik de cakeplakjes rechtop in een oud plastic bakje van de Chinees gezet, maar toen kon de deksel er natuurlijk niet meer op. Daarom heb ik de cake plakjes vervolgens toch maar plat gelegd, verdeeld over twee doosjes. Daarna heb ik de doosjes met cake in de diepvries gezet, om de cake in te vriezen.

Voedingscentrum over cake invriezen

Volgens Het Voedingscentrum is een cake 3 maanden houdbaar als je hem invriest. Bovendien adviseren ze om de cake in folie te verpakken voordat je hem invriest. Dat zou uitdrogen voorkomen. Maar volgens Aad Actief gaat het ook prima zonder folie.

Nog meer invriezen?

Lees dan nu mijn ervaringen met:

Tot slot

Een cake invriezen met behulp van bakpapier zorgt ervoor dat je heel makkelijk telkens maar een paar plakjes kunt pakken. Handig bij onverwacht bezoek! Het idee van het bakpapier komt van Aad Actief!

De cake smaakte uitstekend, en was niet droog, toen we hem uit de diepvries haalden later.

Zie ook mijn posts over Cake pops en een citroencake maken!

Vergelijkbare berichten

47 reacties

 1. Handig, ik doe het ook met taart en gebakjes, als er wat overblijft. Als ik geen passend doosje vind gebruik ik aluminiumfolie. Niet zo milieuvriendelijk maar weggooien is ook zonde.

 2. Wat een goed idee, ik heb dat nooit met cake gedaan. Oh ik citroencake is echt een van mijn favoriete cakes ooit.

 3. haha hier houd ik nou nooit cake over :) Wel super makkelijk, mocht je visite krijgen ,heb je nog wat in de vriezer liggen. Ik ben dol op cake en mak het ook wel vaak eigenlijk.

 4. Ik hou van die beetje 'zompige' cake, en als het op e dag zelf niet op komt dan hebben we gewoon de dag of 2 dagen erna nog wat. In het aluminiumfolie blijft het die twee dagen wel goed. De vriezer haalt het niet;-)

 5. Wat een goed idee! Ik bak nu minder, omdat ik niet zo goed weet wat ik met de hele cake moet doen (behalve zelf opeten, maar dat is niet verstandig). Dus dit is een ideale oplossing om weer meer te gaan bakken!

 6. je kan alles invriezen! ik doe het niet vaak, althans niet voor mijzelf want ik word er gewoon ziek van maar voor de rest van het gezin gaat alles de vriezer in :D

 7. Ik doe dat al langer met plastic folie of alufolie. Aan bakpapier niet gedacht, maar ga ik zeker proberen. Had laatst brownies gebakken. Ook ingevroren, prima te doen.

 8. Ik heb altijd zelfgebakken cake in plakjes in de vriezer. Vanwege slanke lijn gaan we niet met zijn tweeën een grote cake opeten. We lusten het wel, hoor, maar het is toch een beetje teveel van het goede. Zo af en toe is prima. Dat jouw cake niet helemaal heel uit de bakvorm komt kun je voorkomen door de bakvorm tevoren in te vetten met boter, margarine of zelfs wat olie. Daarna doe je er een beetje witte bloem in of paneermeel en schudt die helemaal rond zodat de bakvorm helemaal bedekt is. Taart en vlaai kun je ook invriezen. Ik koop bijv. een lekkere vlaai en doe de punten die niet opgaan in een diepvriesdoos.

  1. Ik wil inderdaad ook niet de cake meteen helemaal opsnoepen hoe lekker ik 'm ook vind. Vandaar dat invriezen. Dankjewel voor de tips om hem mooier uit het blik te krijgen.

 9. Wat een goede tip! Ik vind bakken leuk maar aangezien we maar met zijn tweeën wonen, blijft er altijd wat over wat na een paar dagen niet meer lekker is.

 10. wat een handige tip om er bakpapier tussen te doen tegen het tegenelkaar aan plakken. Bij ons zal het waarschijnlijk nooit zo ver komen. Hier is de cake al op voor ie ingevroren kan worden haha.

 11. Oh dit heb ik nog nooit gedaan. Als ik iets bak (wat ik eigenlijk al niet heel vaak doe), dan eet ik eigenlijk alles in de komende dagen op. Gewoon een aantal dagen maximaal cake eten dus haha.

 12. Ideaal als je de vriezer gebruikt om zelfgemaakte etenswaar voor langer te bewaren. Ik gebruik de vriezer alleen voor diepvriesboodschappen. Verse cake gaat hier binnen een dag op. Invriezen heeft geen zin, ha ha ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.