Lockdown types van fotograaf Danilo D’Auria

 Danilo D’Auria

Fotograaf Danilo D’Auria steekt met een serie zelfportretten de draak met verschillende typen mensen in tijden van zelfisolatie. Hij noemde het de Reste a casa serie. Hij wil hiermee voor wat ontspanning zorgen.

Voor elke foto verkleedde hij zichzelf, en gebruikte spullen die hij in huis had liggen. De foto’s maakte hij met behulp van een statief.

Mijn favoriete lockdown types van Danilo D’Auria

De complot denker

|

De thuiswerker

In deze herken ik mijn man.

|

De hamsteraar

Deze kennen we denk ik allemaal wel…

|

De moraalridder/klikspaan

Dit lockdown type ergert zich groen en geel aan mensen die zich niet strikt aan de corona maatregelen houden en is niet te beroerd om deze onverlaten te verklikken.

|

2 Lockdown types in mijn dagelijks leven

Hier op het Achterhoekse platteland kom ik weinig mensen tegen. Maar als ik een favoriet lockdown type in míjn dagelijks leven zou moeten noemen, dan is het wel het type dat me een blik van verstandhouding toewerpt als we allebei uitwijken om de ander meer ruimte te geven. Met een meewarige lachje dat lijkt te zeggen: ‘Wat een gedoe hè…?’

Mijn minst favoriete lockdowntype is het grimmige type. Dit type heeft een bozige blik, en vaak een mondkapje op. Ze werpen andere mensen blikken toe alsof ze mestkevers zijn.

Wat vind jij van de lockdowntypes van Danilo D’Auria? Herken jij bepaalde types?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ha moet gelijk denken aan de reklame van Appie
  Voor de baas werken in korte broek met slippers…en niet te vergeten het colbertje en stropdas erbij ;)
  Groetjes

 2. Totaal niet eigenlijk. In het begin ontweken mensen elkaar misschien iets meer, maar mensen gunnen hier elkaar sowieso al meer ruimte. Behalve wat ‘voor de vorm’ maatregelen merk ik niets. Heerlijk :)

 3. Reste a casa..

  maar wat een mooie serie

  de tweede foto is mijn favoriet, maar dat doet niets af van de kwaliteit van de andere

  prettig weekend

 4. Wat leuk deze foto’s. Ik heb geen favoriet, maar wel net als jou vind ik die “lastig he?” oogcontact momentjes en korte gesprekjes over de 1 1/2 meter regel in de supermarkt wel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.