Kantoorleven boek van Jacq. Veldman: review

Kantoorleven boek

Het is alweer een tijdje geleden dat ik zo in de lach schoot tijdens het lezen van een boek als het Kantoorleven boek van Jacq. Veldman.

Ook al heb ik nooit in een kantoor gewerkt, toch vond ik de beschrijvingen en overpeinzingen in Kantoorleven een feest van herkenning.

Kantoorleven boek: uit het politiek correcte leven gegrepen

Want ook al werk je niet op kantoor, de types die Jacq. Veldman beschrijft, het fenomeen workshops en hoe mensen zich daar gedragen, en menselijke interacties in het algemeen zijn allemaal heel herkenbaar.

Kostelijk vond ik bijvoorbeeld het fragment waarbij Jacq. Veldman weer eens naar een workshop moet, en bij de ingang een grote afbeelding van een appelboom ziet hangen met daaronder zo'n typische Pinterest cliché wijsheid: 'Het leven is als een fruitboom. Je moet alleen wel zelf de appels plukken.'

De ik-persoon kijkt zoekend om zich heen, om een blik van verstandhouding te delen over deze uitspraak, maar vindt geen bondgenoten. Integendeel. In de pauze van de workshop komt er iemand naast haar staan die wijst op de appelboom en zegt: 'Mooi hè? En zo wáár ook.'

Het zijn dit soort scènes die Kantoorleven zo leuk maken om te lezen.

Fragment uit Kantoorleven boek

Op bol.com hebben ze behulpzaam onderstaand fragment geplaatst, dat een goede indruk geeft van Kantoorleven:

'Ik had slecht geslapen — en toen begon mijn baas op de vroege ochtend ook nog eens over het Creëren Van Verbinding. Ik had direct zin om mijn brooddoos tegen hem aan te gooien. Maar ik heb een laf karakter dus die vlieger ging niet op. Mijn baas wierp zijn armen in de lucht en riep: "En zo creëren we dus verbinding!' De collega naast me giechelde en wenkte. Ik boog me naar haar toe. "Sorry, de verbinding wordt nu verbroken,' zei ze, daarna viel ze proestend voorover. Ik had graag zelf deze grap willen maken dus ik glimlachte welwillend en keek vaag in de verte, alsof daar wel betere grappen in het verschiet lagen.'

Mijn conclusie over Kantoorleven

Als je tenen krom trekken van tegeltjeswijsheden, workshops, en politiek correct gepraat dan zul je denk ik veel plezier beleven aan Kantoorleven. Ik vond het echt een heerlijk boek. Het was aangenaam om weer eens in lachen uit te barsten in deze tijden van corona.

Praktische informatie over Kantoorleven boek

Kantoorleven is voor 16,99 te koop bij bol.com en is dat geld zeker waard.

kantoorleven boek

Als je van dit type boeken houdt, denk dan ook eens aan Ga lekker zelf in je kracht staan! en het boek De verwarde cavia.

Welk boek doet jou in de lach schieten?

Similar Posts

14 Comments

 1. welk boek? geen denk ik,
  ik lees meestal spreukenboeken en daar kan er wel eens eentje bij zitten
  .Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 2. Leuke boek lijkt me. Maar ik ben geen boeken fans om te lezen. Echt voor jou leuk om te lezen. Misschien andere mensen ook. Fijn weekend.

 3. Hier heb ik zin in, bedankt voor de tip.
  Mijn kantoorleven ligt ver achter me, maar ik vermoed dat de mentaliteit niet veel veranderd is. ☻

 4. Als de bieb open is, leen ik het wel, maar ik denk dat alles te herkenbaar is. Zo hadden wij altijd op maandagochtend met het hele bedrijf(je) overleg. De stand van zaken. Dat was een Dialoog van beide directeuren die speelden dat ze heel verbaasd waren over nieuwe ontwikkelingen. Die ze zelf hadden opgelegd. Of een nieuw contract, wat gewoon in de database stond en elke dag werd doorgenomen. Dus al snel was het "Kom, we gaan weer naar de Poppenkast" op maandagochtend. Jan Klaassen en Katrijn.

 5. Nou en of, heb regelmatig in kantoren bewerk als outsourcing voor netwerken in de opkomst van de computers.
  Heb daar best veel beleeft, een speciale wereld mensen die de hele dag op elkaars lip zitten. Hans

 6. Ik lees meestal thrillers. Daar valt niet veel te lachen. Dit boek lijkt me wel leuk, al heb ik gelukkig niet veel op dit soort kantoren gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.