Oh nee! Ik ben gehackt!

de schreeuw

Het is de schrik van elke blogger: gehackt worden!

Als je op wordpress.org blogt heb je allerlei enge plugins nodig om de boel te beveiligen. Eén daarvan is Wordfence. Ik heb die braaf geïnstalleerd, en nu stuurt hij mij steeds verontrustende berichten over mensen die hebben geprobeerd in te loggen op Huisvlijt. Meestal wonen ze in Israël of Rusland.

[Wordfence Alert] www.huisvlijt.com Admin Login – User location: London, United Kingdom

Hoe dan ook, laatst kreeg ik een bericht dat er een gebruiker had ingelogd vanuit Londen!

Ik kreeg het helemaal warm van de schrik.

‘Oh nee, ik ben gehackt!’ schoot het door mij heen.

Paniekerig klikte ik op allerlei knopjes, om te kijken of ze mijn hele blog al hadden vernietigd, want ik denk altijd meteen het ergste.

Wacht eens even…

Toen ging ik me ineens een lichtje op…

Ik gebruik regelmatig VPN. En omdat ik laatst een documentaire wou kijken die in Engeland niet beschikbaar is, had ik ingesteld dat ik in Londen woonde…

Oeps.

Die hacker, dat was ik zelf.

Lees ook: Je hebt wel iets te verbergen.

Similar Posts

21 Comments

  1. Hahaha, dat is net zoiets als zelf iets ‘op een heel handige plek leggen’ (kwijtmaken dus) en het dan moeten gaan zoeken!

  2. Haha ja, dat heb ik ook wel eens gehad met Wordfence. Verder vind ik het een hele fijne plugin. Ook omdat ik een mailtje krijg als mijn plugins geüpdate moeten worden, en nu ik wat minder *kuch* blog en dus niet meer dagelijks inlog is dat best fijn.

  3. Een hele geruststelling! Ik moet er niet aan dénken om gehackt te worden. Alleen bij het idee beginnen mijn handen al te zweten. Ik heb twee wachtwoorden op mijn blog, dat scheelt de helft.

  4. Hahaha! Zo dacht ik in het begin van mijn weblogtijd dat ik heel veel kijkers in Amerika had. Was ik ook zelf, via het internet van mijn werk. Zucht.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.