Muffins bewaren: invriezen of afgesloten pot

muffins bewaren
Muffins bewaren.

Wat is de beste methode om ze lekker en vers te houden?

Muffins bakken

Mijn middelste, dertienjarige dochter, is dol op bakken. Bijna elke zaterdag gaat ze een cake bakken of muffins. De muffins maakt ze met een siliconenvorm van de Action, waarin ze eerst een muffinvormpje doet van papier. De siliconenvorm zorgt ervoor dat de muffin haar vorm behoudt, en het papiertje waarborgt dat de muffin in één geheel uit de vorm komt.

Muffins bewaren

Maar waar laat je versgebakken muffins vervolgens? Je kunt ze natuurlijk allemaal in één keer opvreten, maar dat is niet echt gezond. Ik vond ze eigenlijk te mooi om op te bergen in een donkere koektrommel, en toen zag ik bij de Action mooie glazen voorraadpotten voor maar 1,79. Daarin doen we nu de zelfgebakken muffins. Het staat prachtig, en zo blijven ze lekker vers!

Muffins invriezen in 4 stappen

Maar je kunt ook kiezen voor muffins invriezen! Volgens Het Voedingscentrum kun je ze prima 3 maanden bewaren in de diepvries. Hieronder een handig stappenplan geïnspireerd door invriezen.net

 1. Laat ze eerst afkoelen tot kampertemparatuur.
 2. Wikkel ze in huishoudfolie. (Dit voorkomt uitdrogen)
 3. Doe ze daarna in een diepvrieszakkje, en zorg dat je alle lucht eruit drukt voordat je het zakje sluit.
 4. Zet ze in de diepvries bij -12°C

Zie ook Cake invriezen! en mijn post over Taart bewaren.

Hoe bewaar jij je eigen baksels, zodat ze lekker vers blijven?

Similar Posts

10 Comments

 1. Meestal in een trommel, wel een dichte, of in een vacuvinbus waar je de lucht uit kan zuigen.
  Deze is wel erg sierlijk inderdaad, ook leuk voor je dochter.

 2. :-) ik vind het enige potten heb er zelf ook een paar gscoord , baksels bewaar ik in een luchtdichte ,donkere trommel, dan blijvn ze het langst vers, maar ehm oud word het hier nooit met de eeuwig hongerig pubers, maar beide zijn nu hele dagen aan het werk bij de boer dus, kunnen ze nu mn trommel niet plunderen, eindelijk blijft er wat in zitten :-D

 3. Hier gaan ze ook in de vriezer, als er nog wat over is. Leuk dat je dochter zo veel plezier heeft in het bakken.
  Die pot is wel erg leuk, ik zou hem zeker aanschaffen als er een alarm op de deksel zat:))

 4. Hier gaat het wel in één keer op. We delen uit aan de buren. En met suikervrije muffins vind ik het niet erg als de bakkers er 2 opeten :).

 5. Eerst deed ik alle koekjes in blikken maar ik ben helemaal aan het overschakelen naar glazen potten. Ik vind het ook leuk staan, maar ze blijven ook langer vers. Ik gebruik ook oude weckpotten ervoor. Voor cake heb ik goede cakedozen en er gaan er 2 in een weekend op. Niet dat ik elke week cake heb trouwens, hou ook wel van afwisseling. Leuk dat je dochter dit doet. Doen ze bij mij ook wel, maar niet elke week maar ja, ik wil ook de oven maximaal benutten dus moet het altijd gelijk in veelvoud (4 tegelijk).

 6. Ik bewaar cake altijd in een speciale cakedoos en muffins, taart etc in een ronde plastic taartdoos. En koekjes of in een trommel of in een glazen pot net wat er leeg is.Voor de ontbijtkoek hebben we een speciale brabantia ontbijtkoektrommel.

 7. Leuk dat je dochter graag lekkere dingen bakt,ik kookte op die leeftijd graag voor ons gezin.Mooi de potten van de Action,ik kom er maar niet te vaak,teveel leuke spullen!! En ja wat zijn katten leuke he ,ik geniet elke dag van Mikki.
  Groetjes Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.