Jas kopen: Wat is de ideale jas voor op vakantie?

winterjas bonprix

Een jas kopen is best belangrijk, want een jas kan veel zeggen over een persoon. Zo heb je de sportieve parka, het no nonsense sportjack en het wat gekledere leren jasje. Persoonlijk houd ik erg van een getailleerd jasje, van een soepele jersey stof. Maar ik heb ook een spijkerjasje dat ik superhandig vind, omdat het overal bij past.

Omdat we in een land wonen waar je regelmatig een jas nodig hebt, vond ik het superleuk dat Stefanie een artikel schreef voor Huisvlijt over de vraag:

'Wat is de ideale jas op vakantie?'

Wat is de ideale jas voor op vakantie?

Gastpost door Stefanie!

Tegenwoordig gaat bijna iedereen in Nederland wel één of meerdere keren op reis. Dat kan in eigen land zijn, veel mensen bezoeken echter een land ergens in Europa, of zelfs nog verder weg. Het weer kan dan vaak erg onvoorspelbaar zijn. Ook in eigen land staat de zomer lang niet altijd garant voor zonnig weer. Hoe kies je in dat geval wat voor jas je mee op reis neemt?

Jas kopen voor warme bestemmingen

Wanneer je van plan bent om op vakantie te gaan naar een land in het zuiden van Europa, dan kan het meenemen van een zomerjas een goed idee zijn. Overdag zullen de temperaturen met name in de zomer hoog genoeg zijn om zonder zomerjas over straat te kunnen.

Maar in de avond kunnen de temperaturen snel dalen, waardoor het opeens onaangenaam koud kan worden. Dan komt zo'n zomerjas goed van pas! Een goed alternatief voor een zomerjas, is een vest. Het voordeel van een vest is dat deze vaak erg comfortabel zit. Bovendien kan je een vest eenvoudig en snel over je kleding aantrekken.

Een winterjas of fleece vest voor koudere bestemmingen

Mocht je op vakantie gaan naar een land dat noordelijker ligt, dan moet je rekening houden met temperaturen die nog wel eens kunnen schommelen. In dat geval is het verstandig om een winterjas of fleece vest mee te nemen.

Een winterjas is bestand tegen lage temperaturen en bovendien vaak waterafstotend. Hierdoor is een winterjas ook geschikt wanneer het regent. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je ook kiezen voor een lekker warm fleece vest. Dit kledingstuk zorgt in veel gevallen voor voldoende warmte, maar is daarentegen vaak weer niet waterbestendig. Ook wanneer buiten het zomerseizoen de temperaturen echt flink gaan dalen, kan een fleece vest soms niet genoeg warmte bieden.

Jas kopen: kies op basis van bestemming en periode

Het kiezen van geschikte kleding is op voorhand nog niet zo makkelijk. Laat je keuze vooral afhangen van jouw bestemming en de tijd van het jaar waarin je daar naartoe reist. Informeer hierbij vooraf goed naar de temperaturen die je, zowel overdag als 's nachts, kunt verwachten. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Lees ook over de tussenjas!

Wat is jóuw ideale jas op vakantie?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.