Ik heb een winterjas gevonden!

winterjas bonprix

Ik heb een winterjas gevonden die aan vrijwel al mijn criteria voldoet. Hij is licht, zit lekker, is warm en heeft de juiste lengte. De kleur is veel neutraler/saaier dan de leuke groene jas. Maar dat heeft ook voordelen, gezien mijn voorkeur voor gekleurde rokken. Deze kleur past bij alles.

En, hij heeft zakken!

Twee concessies

Ik moet wel twee concessies doen. Ik zal er toch een sjaal bij moeten dragen, want hij sluit niet helemaal hoog. Ik weet dat ik zei dat een sjaal absoluut geen optie was, maar de jas is verder zo fijn, dat ik me heb verzoend met een sjaal : ) Daarnaast mag hij niet in de wasmachine, wat ook wel onhandig is. Maar in de comments bij mijn post over de groene jas, werd geopperd dat als je een jas supervoorzichtig wast het meestal best goed gaat.

Winterjas van Bonprix

Ik vond deze winterjas bij Bonprix. Hij kost 89,99 en bestaat uit een combinatie van polyester en wol. Die wol vind ik belangrijk voor de warmte. Toen ik de doos van Bonprix open maakte was ik eerst een beetje teleurgesteld. De jas zag er minder mooi uit dan ik had verwacht op basis van de foto op de site van Bonprix. Ook leek hij me erg groot, en ik keek al of ik soms de verkeerde maat had besteld. Maar het bleek een keurige 36.

Zoals je op de foto kunt zien is de jas wel flink gekreukt. Maar ik hoop dat als ik hem even in de douche hang de kreukels er als het ware uitstomen.

winterjas bonprix
Er zaten nog draden onderaan in de plooien, die ik hier nog niet had losgemaakt.

Gezien mijn lange wensenlijst ten aanzien van een winterjas, heb ik het idee dat deze zo gek nog niet is. Hij combineert comfort met warmte en praktisch. De kreukels zijn slordig, maar goed daar hoop ik nog van af te komen.

Lees ook over de tussenjas! en mijn Bonprix shoplog.

Similar Posts

73 Comments

 1. Mooie jas! Ik vind de kleur heel mooi (niet saai hoor vind ik) en ook de achterkant ziet er leuk uit met dat bandje en die knopen. Inderdaad jammer van die kreuken, maar dat is normaal als de jas heeft ingepakt gezeten, denk ik.

  1. Ja, het is al een stuk minder. Bovendien zaten er draadjes in om de plooien op de plek te houden. Die had ik niet gezien en nog niet doorgeknipt. Daarna waren de kreukels al minder.

 2. Ik vind deze jas mooier, en fijn dat je nu je jas gevonden hebt . Wellicht een vrolijke shawl erbij die het net even pittiger maakt, omdat je eigenlijk liever die andere kleur had gehad.
  Lastig soms met die maten. Ik moet altijd een grotere jas kopen dan mijn standaard maat omdat ik van die lange armen heb.
  Ik verwacht ook vaker kleding online te gaan kopen. Laatst weer een heel goede ervaring gehad met broeken kopen. Echt een goede pasvorm en de broeken zien er uit dat ze van goede kwaliteit zijn. Het komt van een Duits bedrijf. Aan de ene kant voel ik me wat jong om daar te bestellen, maar ik kan er best leuke dingen uithalen en de kleding wordt zo gemaakt dat comfort ook belangrijk is.

  1. Ach Veggie,
   Voor ons allemaal komt er een dag dat we begrijpen waarom ons moeder of opoe op die malle schoenen liep. Het is misschien even slikken, als je beseft dat je nu zelf die leeftijd bereikt hebt ;-) Zo loopt mijn moeder in haar huis op schoenen. Ik vroeg haar waarom, want zelf trek ik ze graag meteen uit als ik thuis kom en bovendien heeft zij in haar hele flat dikke zachte warme vloerbedekking liggen. “Tsja kind, ik wìl best op sokken lopen, maar als ik dat doe, val ik achterover!” Ze had haar moeder dezelfde vraag al eens gesteld en er hetzelfde antwoord op gekregen :-)

 3. Mooie jas! Vooral de achterkant vind ik erg leuk. Ik vond het ook zo lastig, een winterjas kiezen. Uiteindelijk ben ik voor praktisch gegaan, dus ben wel een tikkeltje jaloers op die van jou. ????

 4. Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik het schrijf, maar ik vind het model niet flatterend. Hij ziet er enorm groot uit, en hangt om je heen. Maar misschien zijn de foto’s niet zo duidelijk.
  Uiteindelijk gaat het erom of jij er blij mee bent.

 5. Ik vindt hem je ook niet mooi staan, sorry maar hij oogt veels te groot en te lang. De kleur is wel mooi. Maar jij bent er blij mee en daar gaat het om!!

  1. Ik beaam wat Pien schrijft : ik vind hem nogal “zakachtig” en de mouwen zijn veel te lang…. Het zou zeker niet mijn keuze voor een jas zijn maar ‘t bijzonderste is dat jij er tevreden mee bent.

 6. Sorry Nicole maar ik vind dit geen mooie jas. Sowieso heb ik niks met de kleur, daar kan een grote gekleurde sjaal veel goeds aan doen, maar ook de kwaliteit lijkt me lijkt me niet geweldig.
  Ik heb 5 jaar geleden een goede winterjas (ook halflang) gekocht. Kostte toen 230 euro, veel geld maar ik draag de jas nog steeds met veel plezier. 1 keer laten stomen omdat ik met aangereden werd door een kindje oo de fiets en op straat belandde.

 7. Zoveel mensen , zoveel smaken. Ik vond de groene beter staan en mooier zitten. Maar het gaat erom dat jij hem mooi vindt.

 8. De achterkant is inderdaad leuk maar verder vind ik hem ook niet zo mooi staan, het hangt allemaal teveel.

  Ik koop sinds 20 jaar alleen nog bij de kringloop en heb er nu 4 hangen en nog een geerfde van schoonma voor echt koud weer.
  Bijna elke week kom ik wel bij de kringloop en als ik een hele mooie zie koop ik die en gaat er weer een andere terug.

 9. Op jouw foto’s lijkt het wel een vreemd soort rose maar van de webwinkel site begrijp ik dat het camel is. Het is een leuke jas met een fijne neutrale kleur alleen zou ik zelf nooit voor deze lengte kiezen bij de roklengtes die jij altijd draagt. Of veel langer zodat de hele rok bedekt is of juist korter zodat je meer rok ziet. Verder denk ik niet dat deze jas erg geschikt is voor op de fiets en dat was toch de bedoeling dacht ik. Met maar 30% wol zal hij ook niet erg warm zijn. Maar ik kan het mis hebben en is de jas alleen bedoeld voor “netjes”. Voor op de fiets en dagelijks gebruik zou ik gekozen hebben voor een lekkere gewatteerde jas die ook nog eens waterafstotend is. Als de kreukels er niet uitzakken kun je nog proberen met een strijkijzer boven een vochtige theedoek voorzichtig te stomen op een strijkplank. Dus niet op de theedoek houden maar erboven houden. Of als je een stoomstrijkijzer hebt die er boven houden, kan zelfs vertikaal.

  1. Had je de rewiew ook gelezen die erbij stond, weliswaar maar 1 maar ze vond hem ook veel te dun, dus niet warm en de jas blijft kreuken.

 10. Super mooie jas, vind de kleur wel een klein beetje flets maken. Maar dat kun je oplossen met een lekkere shawl. Is ie wel een beetje dik? Hij lijkt zo op het eerste gezicht wat koud? En niet watersproof?

 11. Persoonlijk hou ik niet van deze kleur. Ik vond de groene jas jou mooier staan. Ik vind deze achterkant dan wel weer mooier haha. En als je nu eens een maatje 34 besteld, mss dat die dan wat strakker valt…Hoop dat hij je lekker warm kan houden!

 12. Ah winterjassen zijn zo ontzettend lastig om te vinden. Ik vind zelf deze kleur heel erg mooi maar ik weet zeker dat dit mij niet staat. Ik ben hier veel te bleek voor, waardoor ik altijd ziek lijk.

 13. Ik vind een camel kleurige jas erg mooi. De lengte vind ik persoonlijk ook wat minder. En als ik de kreukels en de draadjes bij de plooien wegdenk dan is de achterkant wel mooi. Ik hoop dat je er ondanks dat het waarschijnlijk niet een hele warme jas is toch heel veel draag plezier aan mag beleven.

 14. Wat een leuke jas! Ik ben ook dol op lange winterjassen. Ik heb nu een donkerblauwe maar een licht kleurtje is voor de winter eigenlijk wel zo vrolijk!

 15. Hoera! Gefeliciteerd!! En wat voor sjaal ga je er nu bij kopen? ???? Goed idee trouwens om die jas in de douche te hangen voor die kreukels. Is dat nog gelukt?

 16. Hm, die groene stond je veel mooier. Paste ook veel beter. Deze lijkt echt te groot. En deze lengte vind ik bij jouw roklengte ook niet mooi staan. Sorry!
  Ik vind de achterkant wel mooi.
  Mijn ervaring met een wollen jas is niet goed. Je zou inderdaad denken dat wol warm is, maar bij mijn jas is dat absoluut niet waar. Voor tussendoor kon het net aan.
  Ik heb nu al een behoorlijk aantal jaren een Jack met dons. Die is heerlijk warm.

 17. Ik zou voor beide jassen niet zijn “gevallen”. Ik vind ze wat goedkoop aandoen. En dan die kreukels. Ik hoop dat je die eruit krijgt, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Ik begrijp best dat een goede winterjas kopen niet makkelijk is zeker omdat ze vaak duur zijn. Maar goed koop is duurkoop en ik denk dat dit gezegde opgaat voor deze jas.

 18. Hmmm. Ik vind een fellere kleur toch leuker (maar hé, jij draagt de jas). En je hebt gelijk. Hij lijkt zo groot (met name bij de mouwen). De achterkant vind ik wel erg leuk. En een shawl? Zooooooo lekker met dit koude weertje. Ik heb het artikel over de groene jas ook gelezen. Maar geen zakken? In een jas? Erg raar inderdaad.

 19. Fijn dat je hem gevonden hebt! Is deze trouwens echt beige? Dat had ik op de foto niet gezien! Dat kun je in ieder geval wel altijd mooi opfleuren met een sjaal. Ik vind dat altijd wel lekker!

 20. Ik hou van dit soort lange jassen :) Vooral op de fiets, anders worden mijn bovenbenen zo koud. Ik vond persoonlijk de groene jas mooier, maar ik snap vanwege de neutrale kleur deze keuze en denk dat ik dezelfde zou hebben gemaakt :)

 21. ik zou hem terug sturen, hij is te groot en zal niet warm zijn op de fiets. Koop een mooie parka daar doe je jaren mee…kun je wassen en behandelen zodat hij waterafstotend is en staat veel vlotter. Sorry het is geen commentaar maar je vraagt om onze mening
  gr Roos

  1. Ik ben het helemaal met je eens Roos. Deze jas is te groot en staat je niet. Bovendien, als je met deze jas door de regen of sneeuw fietst wordt de jas kletsnat en zwaar. Zelf heb ik ook een hele fijne parka gekocht bij Bever. Heerlijk voor op de fiets, als ik de hond uitlaat of ga wandelen. Ik heb er geen shawl bij nodig en als het echt hard regent dan zet ik mijn capuchon op. Hij is warm en waterdicht. Ik vond het 4 jaar geleden ook een behoorlijke uitgaaf (€ 229) maar hij is tijdloos, droog, warm en van een super goede kwaliteit en kan gewoon in de wasmachine. Ik zou de jas terugsturen en even bij Bever of Wehkamp kijken voor een fijne parka!

 22. Deze jas ziet er ietwat groot uit voor jouw postuur. Maar als je een dikke trui aan hebt is dat vast erg fijn. De kleur vind ik mooi neutraal, dat past inderdaad bij veel kleuren.

 23. De lengte is voor mij iets te lang, maar hij staat je wel! Zeker met je bruine haren. Bonprix daar had ik nog nooit van gehoord, maar snel eens ontdekken dan ;-)

 24. Nou er is al veel gezegd hierboven over je jas ;) Dus ik ga alleen maar zeggen dat als jij er blij mee bent, het helemaal goed is. Het kan tenslotte niet iedereen zijn smaak zijn, anders kocht iedereen die jas. Wens je er gewoon veel plezier mee.

 25. Als ik heel eerlijk ben, vind ik de groene leuker. Maar dat is omdat je weinig mensen met een groene jas ziet en groen is mijn lievelingskleur haha maar deze jas is ook echt heel leuk! Mooie lengte en zal goed bij je gekleurde rokken staan. Goed uitgekozen dus ????????

 26. Voor als je veel fiets is het mss snel kaal. En wol wassen moet je me uit kijken.
  Kocht online winter jas voor dochter en is super warm en mooi. En duur. Maar had het goedkoper en Ben er nu blij mee. Klein is forest green.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.