Kun jij 5x per dag met aandacht opstaan en zitten?

headspace app

Ik houd het mediteren met Headspace nog steeds vol!

Elke avond krijg ik de opdracht om bij wijze van oefening/uitdaging te proberen om 5 keer op een dag met aandacht te gaan zitten. Of te gaan staan. De stem zegt:

Met aandacht gaan zitten en opstaan is heel makkelijk, en tegelijkertijd supermoeilijk.

Ik bak er niks van….

En dat klopt want ik bak er echt niks van. Meestal zit ik ergens, en dan denk ik: ‘Verrek! Ik zit hier ineens, maar ik heb helemaal niet opgelet…’ Of ik loop ineens ergens, en heb daar totaal niet bij stilgestaan.

Ik troost mezelf met de gedachte dat dit vast het begin is van bewustwording: Ik merk tenminste op dat ik niet heb opgelet. De volgende stap is dat ik het wél met aandacht doe.

Vandaag 1 keer gelukt : )

En vandaag is het me 1x gelukt! Ik ging zitten voor mijn kopje koffie van 10 uur en bedacht: ‘Oh ja, ik moet met aandacht gaan zitten!’ En toen deed ik dat : )

Go me!

Nou vroeg ik me af: lukt het jou om 5 keer op een dag bewust en met aandacht te gaan zitten of op te staan? Of in ieder geval 1 keer?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik ben mezelf heel erg bewust van het opstaan en gaan zitten, maar ook omdat ik me dat heb aangeleerd. Dat was even wennen, maar inmiddels ben ik heel mindful als het gaat om de kleine handelingen.

 2. Sinds ik een aantal maanden geleden enkele breuken in het linkerbekken opliep, let ik heel goed op als ik ga staan of zitten….

 3. Het is misschien een idee om in ieder geval voordat je aan tafel gaat eten bewust te gaan zitten en na het tafelen bewust op te staan. Dat is al drie keer per dag.
  Leuk hoor allemaal, maar Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Het is in ieder geval zinvol om zoveel mogelijk dingen met aandacht te doen. Ik heb daarnet heel bewust rozen in twee vazen staan schikken. We komen er wel, Nicole.

 4. Sinds begin dit jaar ga ik iedere week naar Yin Yoga. Hierdoor ben ik me veel bewuster van mijn lichaam (en geest). Het kan nog beter maar het valt mij nu heel vaak op dat ik bepaalde spieren aanspan, terwijl ik die spieren op dat moment helemaal niet nodig heb. En dan ontspan ik. Dus nee ik ga niet heel bewust zitten en staan, maar luister wel naar mijn lichaam. En als ik de hond uit laat, blijft mn mobiel in mijn zak en kijk ik om me heen en luister naar alle geluiden buiten. Ook mindfull toch?

 5. Kwestie van genoeg rugpijn hebben ;-)

  Sinds de cesar therapeut mij vertelde en liet zien dat ik door de rugpijn door ingezakte tussenwervelschijven hele rare dingen deed. Ook met gaan zitten, zitten en gaan staan. Toen heb ik binnen 3 dagen geleerd om IEDERE keer dat ik ging zitten / staan dat op de goede manier te doen. Mijn klachten namen mede daardoor enorm af :-)
  Dus ja, ik heb na een jaar van hard revalideren totaal geen moeite met bewust opstaan en gaan zitten. Het heeft me zoveel goeds gebracht! Ik denk dat juist maar 5 x per dag het moeilijker maakt om eraan te denken.

 6. En is het ondertussen al een keertje gelukt? Ik kan mij voorstellen dat het juist een goede oefening is, omdat je vaak veel dingen zo onbewust doet

 7. Ik heb de app van Calm (44 dollar per jaar voor de uitgebreide versie) er is ook een basisversie.
  Eigenlijk kom ik eraan via jou haha! Jij had ooit die oefening met naar die kaars kijken, en toen heb ik die app gedownload (paar jaar terug?) en sinds dien doe ik elke avond een mindfulness oefening. Het heeft me wel positief beinvloed!
  Er is een basis versie en ik koop elk jaar (wacht tot de 2e gratis is) een licentie voor 44 dollar, een jáár mindfulness voor 22 dollar! Goedkoper kan het niet denk ik .

  In ieder geval wil ik je hierbij (met aandacht) danken voor de tip/toeval dat je dit noemde. Het heeft me reuze veel gebracht. Dat is nog eens wat he?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.