Reacties

Headspace: 10 minuten per dag is al genoeg — 34 reacties

 1. Hm, ik ben dus zo iemand die inderdaad bij elke gedachte opspringt en er aandacht aan wil besteden. En over de uit-knop schreef ik van de week al een artikel. Ik zeg altijd dat mediteren (daarom) niets voor mij is, want ja, al die gedachten moeten aandacht. Maar nu ik dit lees, klinkt het alsof ik er juist aan zou moeten beginnen. Weer een gedachte erbij;).

  • LOL. Ik moet glimlachen om je laatste zin. Ik heb net als jij een vol en druk hoofd, en ik vond mediteren daarom niet te doen. Maar Headspace helpt werkelijk!

 2. Het enige nadeel is dat iedereen ergens aan wil verdienen. Mediteren is prima, moet iedereen zelf weten, ik neem na het eten een powernap en vind dat prima werken voor mij. Daarna is mijn werkdag weg...

  • De eerste tien lessen van Headspace zijn gratis Sjoerd, en je kunt ze eindeloos herhalen natuurlijk. Het hoeft dus geen geld te kosten als je niet wilt. En het boek kun je gratis halen uit de bieb.

  • Leuk geschreven, met mooie treffende metaforen.

   Ik heb nog nooit gemediteerd maar sta er na het lezen van dit stuk wel open voor. Deze app kan dan zeker helpen. Is er ook een meditatie app met een Nederlandse stem?

 3. Mediteren kan zeer goed werken maar ik doe het dan weer op mijn eigen manier. Vanmorgen na het ontwaken bijvoorbeeld. Soms doe ik het voor het slapen gaan.

  • Dat zijn allebei mooie momenten ervoor John. Toen ik begon met Headspace deed ik dat ook 's avonds in bed. Dan had ik toch niets beters te doen ; )

 4. Ik ben ooi fan van headspace en gebruik het elke dag. Ik gebruik het standaard voor het slapengaan en als ik een mindful momentje nodig heb. Het is precies zoals je zegt: laagdrempelig en daardoor makkelijk vol te houden.

  • Leuk dat jij het ook succesvol gebruikt! Het kan echt helpen is mijn ervaring. Juist omdat er niet ingewikkeld wordt gedaan over mediteren en het kort kan.

 5. Owh ik ben hele benieuwd! Het lijkt me heerlijk om te kunnen mediteren, maar ik heb er op de ene of andere manier de rust niet voor... De radartjes in mijn hoofd blijven maar dromen ;)

 6. Ik gebruik niet Headspace, maar de 'Sleep'-app om te mediteren. Die werkt vooral op ademhaling en dient uiteraard om te ontstressen voor het slapen. Maar ik leg 'm vaak op in de auto, zodat ik ook even een twintigtal minuutjes enkel met m'n ademhaling (en de weg ook uiteraard) bezig ben.

 7. klinkt als een mooi alternatief, voor mensen die zelf niet kunnen mediteren. Zeker als je hier gebaat bij bent. Ik hou het lekker bij mediteren. Dit kost niks en kan ik doen wanneer ik er zin in heb.

 8. Hoi Nicole,

  wat een mooi pleit voor mediteren!
  Ik denk, dat het best belangrijk is om (in deze drukke, snelle tijd) elke dag te mediteren.
  Dus... ik ga de app downloaden en in ieder geval 10 lessen doen.

  Dank je wel voor de tip!
  Groetjes van Marlou

  • Oh leuk Marlou! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. De eerste stap is een moment vinden om het ook echt te gaan doen. Bij mij werkte het goed als ik naar bed ging. Als ik daar toch lag, kon ik prima even Headspace doen.

 9. Het is mooi dat er zulke hulpmiddelen zijn om mensen op weg te helpen... ik ben zelf wat sceptisch met al die zelfhulpgroepen/apps en wat al niet meer zij...

  Mediteren doe ik niet meer, ik heb een andere methode om mijn hoofd tot rust te brengen...

  Waar het om gaat, denk ik, is dat mensen meer zouden moeten leren hoe ze zich zelf 'goed' kunnen doen zonder daarbij anderen te kort te doen / schaden. En hoe dat ingevuld moet worden moet ieder voor zichzelf uitvinden...

 10. Ik ben boeddhist en mediteer al een jaar of 20. Ik gebruik headspace niet maar als ik het zo lees dan worden er boeddhistische meditatietechnieken gebruikt. Logisch ook omdat het van een ex-monnik komt :-)
  Meditatie is een deel van mijn leven geworden dat ik niet meer zou willen missen.

 11. de beste manier om te relaxen is asmr filmpjes kijken op youtube,niet alle mensen die de filmpjes maken zijn even goed maar je moet even zoeken wie je goed vind. het is heel relaxend en rustgevend en werkt prima als je rust in je hoofd wilt.

 12. Ik denk dat het idee erachter wel goed is, want in deze tijd lijkt het wel of we continu aan staan, dat merk ik ook aan mezelf. Ik ben alleen niet een type voor dit soort dingen, ik ga liever een stuk wandelen om op die manier mijn gedachten de vrije loop te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder