Reacties

Kerstkaarten versturen: doe jij het, en hoe vind je de mijne? — 87 reacties

 1. Ik heb voor deze week ook een fotoshoot met de meiden gepland staan voor de kerstkaart. Altijd weer een verrassing of het wat gaat worden dit jaar. Jouw kaart is erg leuk geworden!

 2. Ik stuur geen kaartjes meer en eigenlijk is dat ook wel jammer. Wie weet pak ik het dit jaar weer op. Is toch veel leuker dan de emailbox of telefoon vol met van de e-dingen.

 3. Vroeger toen de kinderen klein waren maakten wij altijd een fotokaart. Maar als je die in een grote hoeveelheid gaat versturen wordt het best duur.
  Ik vind jouw kaart leuk geworden. Een beetje truttig dat wel, maar die roze cowboylaarzen (die ik toch zie als jouw handelsmerk) maken het wel weer grappig.

 4. Leuke foto/kaart!
  Ik stuur nog maar weinig kerstkaarten. Ik zoek iets leuks uit om te posten op FB. Heb voor dit jaar al een leuke vintage afbeelding gevonden.

 5. Wat een leuke kaart, erg leuk geworden! Ik vier geen kerst en stuur daarom ook geen kerstkaarten. Maar een persoonlijke of zelfgemaakte kaartje krijgen of versturen is altijd wel leuk

 6. Wij sturen eigenlijk al jaren geen kaarten meer, behalve dan naar mijn ouders en zus. Die hechten er namelijk echt waarde aan, maar bij mijn schoonfamilie worden alle kaarten gewoon op 1 hoop gegooid en vinden ze het blijkbaar niet zo boeiend ofzo

 7. Ik heb niet zoveel met Kerst en daarom stuur ik al jaren Nieuwjaarskaarten. Het liefst een zelfgemaakte foto uit m'n directe omgeving die ik op de voorzijde voorzie van een wens en m'n roepnaam. Die is redelijk uniek en dan hoef ik er niets meer achterop te zette. Ik laat ze voor 20cent als gewone foto bij de Hema afdrukken en verzend er nog maar 30 per post in een envelop. Op m'n website plaats ik 'm ook en in het verleden heb ik wel eens een link gestuurd naar een zo'n kaart.
  Hier m'n kleine verzameling:

 8. Een kaartje versturen is leuk, een kaartje ontvangen nog leuker. Een echte kaart in de bus is niet meer van deze tijd en daarom dus extra speciaal. Zelf doe ik het te weinig. Ik ontvang ze ook te weinig btw haha ;)

 9. Het is te duur geworden om vanuit Denemarken kaartjes te sturen, dus dat blijft bij een twee/drie stuks. En ach, op veel kerstkaartjes staat niet meer dan alleen de naam van de afzender. Zou leuk zijn als er iets meer verteld werd ????

 10. Tot twee jaar terug verstuurde ik wel kerstkaarten, maar erna ben ik ermee gestopt. Sinds ik op mezelf woon krijg ik eigenlijk geen kerstkaarten meer. Iedereen heeft mijn adres, maar neemt helaas de moeite niet meer om een kerstkaart te versturen. Tegenwoordig sturen ze appjes, voor mij mist dit wat. Super gezellig al die kerstkaarten aan de deur.

  • Ja ik heb ze het eerste jaar dat wij in het huis woonden netjes verstuurd. Maar goed als je meer dan 50 kaarten verstuurd en zelf maar 1 kaart terug krijgt is de lol er een beetje vanaf... tenminste voor mij dan. Mijn ouders ontvangen er ook steeds minder helaas...

 11. Ja hoor, ik stuur nog steeds kerstkaarten, wel minder dan vroeger. Ik bewaar de kaarten van vorig jaar, dan weet ik meteen aan wie ik zal schrijven en misschien nog aan een paar nieuwe mensen!

 12. Leuk! Ik moet ook aan de slag voor mijn kerstkaarten, maar mijn dochter heeft op dit moment de waterpokken dus ze is helaas niet zo fotogeniek nu. Even kijken hoe we dat op kunnen lossen...

 13. Kaartjes sturen via post die meer zoals vroeger en wij ontvangen wij nu ook niet meer want tja via WA tegenwoordig. Eigenlijk mis ik het wel vooral staat op (speciaal) postzegels en stuk persoonlijker.

 14. Doe 't zelf dit jaar even niet, veel te druk met de geboortekaartjes! Maar volgend jaar doen we een leuke crea-versie met foto ofzo, maar dan niet zo standaard want da' vink stommm. Die van jou is ook leuk, lekker out-of-the-box. Heerlijk!

 15. Nee, ik stuur ze niet. Maar misschien dat ik het toch eens voor mijn site moet doen. Helaas blijft het altijd een beetje lastig uitleggen dat we achter de tweede duin naast de kromme palm bij de oase wonen...

 16. Ik vind echte post nog steeds het allerleukste! Wel jammer, want het aantal kaartjes dat we met Kerst krijgen wordt wel steeds minder... Wij sturen naaste familie en goede vrienden nog altijd kaartjes.

 17. Elk jaar stuur ik nog kerstkaarten met de post. Ik vind dat zo heerlijk! Ik vind het zelfs nog leuker om elke dag mijn brievenbus te openen en te zien van wie ik een kaartje gekregen heb :) Zo leuk!

 18. Wat super leuk om te weten te komen hoe het sturen van kaartjes met kerst ooit is begonnen :) Ik geef sinds een aantal jaar geen kaartjes meer aan vrienden die in de buurt wonen, maar stuur ze wel naar familieleden in Australië.

 19. Super leuk kaartje is het geworden! Ik stuur nog steeds elk jaar kerstkaarten maar ontvang er wel steeds minder. jammer hoor, want ik vind het super leuk om te ontvangen.

 20. Wat een leuke kaart is het geworden. Ik vind het ook ieder jaar weer ontzettend leuk om kerstkaarten te versturen. Maar misschien is de voorpret nog leuker, want ik maak ze allemaal zelf(3D knippen)

 21. Een persoonlijk kaartje in de bus krijgen is altijd leuk. Al helemaal als het zelf gemaakt is. Ik vond het ook interessant om iets over de geschiedenis van kerstkaarten te lezen. Dergelijke weetjes interesseren me. Ik heb deze zomer de app van bpost ontdekt. Heel handig om vakantie kaartjes te sturen met foto's die je op je smartphone hebt gemaakt. Ik heb er ook een blogpost over geschreven.

 22. Nee ik verstuurd al een paar jaar geen kerstkaarten meer.
  Ik zie het nut niet om mensen die ik echt nooit zie of spreek een kaartje te sturen. En naar familie vind ik het al helemaal onzin. De meesten zie je toch met de feestdagen zelf. Dan hoef ik ook niet via de post ze fijne feestdagen te wensen.

 23. Ik verstuur maar weinig kerstkaarten en meestal zijn het simpele kaartjes omdat de meeste mensen ze na de kerst wegdoen, een uitzondering maak ik voor mijn dochter die dol is op post, daar zoek ik altijd een mooi en originele kaart voor op net als de rest van de kaartjes die ik haar stuur zoals met haar verjaardag, als ik bij haar op bezoek kom hebben de kaarten een plekje in haar flatje en met de kerst komen alle door mij gestuurde kaarten als decoratie ook weer tevoorschijn.

 24. Jarenlang maakte ik onze eigen kerstkaart. Vond het geweldig om te doen. Maar het kerskaart versturen werd steeds minder leuk, vopnd ik. Scheve ogen, wie wel en wie niet, hier heb je mijn kerstkaart, krijg je er ook een van mij... Vorig jaar besloten we in plaats van een echte kerstkaart te laten drukken, een donatie te maken aan een goed doel (de stichting die onderzoek mogelijk maakt naar de zeldzame aandoening waaraan onze dochter is overleden.) Dit gaan we vanaf nu jaarlijks doen. Wel maak ik denk ik nog een digitale kerstgroet, gewoon voor de leuk!

  • Dat is inderdaad niet zo leuk als je kerstkaarten 'scheve ogen' veroorzaken. Dat past ook niet bepaald bij de kerstgedachte...

   Mooi om een donatie te doen. Dat vind ik dan wel weer passen bij kerstmis, en waar het voor staat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder