Reacties

Lusje in de jas: heeft jouw jas het? — 50 reacties

 1. Mijn lusje is al heel lang stuk, maar we hebben een kapstok met hangers, hier dus gewoon altijd over een hangertje. Kost geen tijd als je het gewend bent en daardoor blijft de jas langer mooi :)

 2. De lusjes gaan bij mij lang mee maar ik moet zeggen dat dat waarschijnlijk ligt aan het feit dat ik het vaak op een kapstok hang.

  Voor mijn twee kleine kinderen zijn die lusjes echt zo'n enorme hulp. Ze vinden dat trouwens zelf fijn om het daaraan op te hangen

  xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 3. Ik hang mn jas altijd op aan mn capuchon als het deze heeft. Lusjes gaan altijd kapot. Ligt misschien ook aan het feit dat mn jaszakken vol zitten met sleutels, gevonden stenen van mijn zoon en meer van dat soort spul, haha.

 4. Lusjes gaan gelukkig bij niet snel kapot, terwijl ik het altijd gebruikt. Stop eigenlijk alleen mijn sleutels in mijn jaszak en als ik thuis ben leg ik dit terug op z'n plek waar het hoort.

 5. Wat een grappig onderwerp, ik hang meestal de jassen op een hanger aan de kapstok, soms aan het lusje, kapotte losjes hebben wij nooit.
  Mijn jackje van het lopen hang ik vrijwel altijd aan het lusje en vesten altijd op een hangertje.
  Wel herken ik kapotte lusjes van de keukendoek of theedoek = irritatie.

 6. Haha, ik heb op het moment meerdere falende lusjes! En ook gaten in zakken, wat een erger probleem is, dus die moet ik een keer allemaal gaan maken. Ik ben ook te lui voor hangers (mijn moeder deed dat jaren maar nu ook niet meer). En wat die scholieren betreft heb ik de oplossing: die hangen ze gewoon niet aan de lusjes! Gaan ze ook niet kapot. En die capuchon, ach, hun jassen gaan toch niet zo lang mee als die van ons... En voor de theedoeken van Marrian zijn van die klemhangertjes heel handig ;-).

 7. Ik hang mijn jas altijd aan het lusje. Mijn man heeft de lelijke gewoonte om zijn jas altijd over de leuning van een stoel in de woonkamer te hangen. Ik breng de jas dan (soms meermaals per dag) naar de berging om hem daar op te hangen met het lusje. Losgeraakte lusjes herstel ik altijd.
  Toen onze kinderen klein waren, waren de lusjes van hun jas regelmatig losgetrokken. Ik kreeg eens de tip om de lusjes te vervangen door een stukje elastiek om het elastiek meer "meegeeft" als een kind een jas van de kapstok snokt. Het bleek een goede tip te zijn want sinds ik elastiek gebruikte, moest ik veel minder vaak lusjes opnieuw aannaaien.

  • Wat een slimme tip om elastiek te gebruiken voor het lusje. Dat geeft inderdaad meer mee natuurlijk!

   Jouw man is net zoals de mijne. Het enige verschil is dat mijn man de jas in de keuken neersmijt.

 8. De meeste reacties gaan over het ophangen van de jas thuis, het grootste gedeelte van de dag hang ik mijn jas op het werk op, tenminste als er een kapstok in de buurt is , ik werk op verschillende locaties, meestal hang ik mijn jas over een stoel of gooi ik hem over een paar dozen heen. Thuis hang ik hem op aan het lusje.

 9. Ik was altijd al een braaf kind en hing mijn jas op aan het lusje. Sterker nog, tegenwoordig hang ik mijn jas op aan een kleerhanger. Heb er zelfs een meegenomen naar kantoor. De kinderen hangen hun jas op aan de capuchon. Over de knop van de trapleuning :-/
  Wat lusjes betreft: soms is het lusje aan de voering gezet!! Oh no!

 10. Ik zei het al eerder, maar wat een grappige en handige onderwerpen heb je toch altijd. Ik gebruik meestal een kledinghanger, maar in een kroeg of elders vaak het lusje. Als het stuk is (en dat gebeurt toch regelmatig), dan hang ik de jas op aan de capuchon of ik frommel hem op een haakje. Dat laatste is inderdaad niet zo goed voor het model van je jas. Nu let ik overigens ook op waar ik naartoe ga en wat voor jas ik dan aan doe :)

 11. Een lusje in je jas is wel echt iets wat je moet hebben. Sowieso vind ik het op een of andere manier niet handig om 'm aan de kraag op te hangen, en het is inderdaad slecht voor je jas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder