Dochter in Bhutan

fb323a03 e77d 43c0 b515 98d992f51696 1

Als het om buitenlandse reizen gaat, kan ik me altijd erg herkennen in tante Sien van Herman Finkers:

‘Een stoere boerenvrouw, dat is mijn tante Sien
Die heeft in haar leven niet zo veel gezien
Geboren in Vasse en altijd daar gewoond
Geen enkel ander dorp heeft zich ooit aan haar vertoond
Haar hele leven heeft mijn tante Vasse slechts gezien
Vasse ligt in Nederland, dat weet u wel misschien
Het lag in de oorlog in het Duitse Rijk
En na de oorlog weer in ons koninkrijk
Dus dankzij de oorlog heeft mijn tante Sien
In haar leven toch nog iets van de wereld gezien.’

Zelf ben ik wel íets verder gekomen dan tante Sien. Zo moest ik als kind met mijn ouders mee op vakantie naar Oostenrijk, en in een wilde bui reisde ik ooit naar Engeland. Maar als ik zo’n wereldkaart had om op aan te geven waar ik allemaal geweest was, dan was hij angstvallig leeg.

Dochter in Bhutan

Des te bijzonderder dat mijn oudste dochter in Engeland woont, en de jongste 6 maanden in China. Maar op dit moment is ze even in Bhutan.

Het kan raar lopen in het leven : )

Dag Teuntje. Groetjes van mama uit de Achterhoek.

Similar Posts

20 Comments

 1. Prachtige dochter! Wat ver weg, he!
  Bij mij is de kaart in Europa best vol, maar ben nooit verder dan Europa gekomen.

 2. Die reislust van je kinderen komt dus niet bij jouw vandaan ;-)
  Zelf ben ik een gespleten persoonlijkheid wat reizen betreft. Enerzijds een enorme (Hollandse) huismus, anderzijds een zwerver. Dat laatste is fijn voor mijn man, want die is overal liever dan in Nederland en ik ga toch wel graag met hem mee. Op dit moment verblijven we een paar maanden op Curaçao en er zijn zelfs vergaande plannen om hier een paar jaar te gaan wonen…

  1. Oh wat heerlijk dushi Curacao!! Is mijn favoriete bestemming, zou er ook graag willen wonen alleen zijn onze mogelijkheden er nu nog niet…Maar we gaan graag met vakantie die kant op. Veel plezier!!

   1. Dat speelt wel een grote rol (hoewel het hier op dit moment veel regent…) Verder ook het eiland zelf, de mensen, de manier van leven en nog meer van dat soort overwegingen.

 3. Mijn beide dochters zijn echte wereldburgers. Stages in het buitenland (o.a. Engeland, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika), met de Transsiberië-express van Moskou naar Wladiwostock, naar de Fiji-eilanden, vakanties in diverse west en oost Europa en momenteel wonen ze allebei in Australië. De oudste al bijna 20 jaar, de jongste nu een halfjaar! Het maakt mijn wereld ook veel groter: zo ging ik naar Rusland en Kaliningrad, naar de voormalige DDR en ga dus regelmatig naar Australië. Jouw dochter zier er prachtig uit op bovenstaande foto!

 4. gaaf hoor, wat een leuke avonturen zij je dochters aan het maken. Ik geef ze helemaal gelijk! Ik ben zelf ook nog al uithuizig dus hoop dat mijn kinderen ook mee te geven.

 5. Wat een dotje is het ….succes daar in Buhtan!
  En vlijtige lies, kriebelt er niks in je om eens een kopje thee te halen daar? :-) ze hebben er vast prachtige kopjes stel ik me zo voor?

 6. Wat leuk dat je dit deelt, trotse moeder… een leuke foto van je dochter!!
  Veel plezier daar nog, want ik denk dat ze al over de helft is en dan….??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.