Hij zei ‘Jongedame’ tegen mij!

Schermafbeelding+2012 07 09+om+12.59.20

Op de eerste maandagmorgen van de Grote Vakantie deed ik de weekboodschappen, en besloot dat deze keer te doen bij de Jumbo in Zelhem.

Zelf boodschappen scannen is geweldig

De grootste trekpleister van deze Jumbo is voor mij het nieuwe systeem waarbij je zelf je boodschappen scant. Hoewel ik er in eerste instantie voor terugschrok, ben ik nu helemaal om. Het grote voordeel is namelijk dat je de boodschappen scant, en meteen in je boodschappentas doet. Bij de kassa geef je je scanner af, en betaalt het eindbedrag. Niets geen gedoe van de boodschappen vanuit het karretje op de band leggen, en vervolgens weer in het karretje terug doen.

Te druk, te smalle gangpaden en een stomme layout

Maar wat wás het druk bij de Jumbo! Ik voel me altijd opgejaagd als er overal mensen om mij heen zwermen, en achter me lopen. Bovendien zijn de paden van deze Jumbo veel te smal, waardoor je voortdurend staat te wachten tot mensen zo vriendelijk willen zijn om het pad niet meer te blokkeren. Er waren ook veel moeders met kleine kinderen. Daar komt nog eens bij dat ik de layout afschuwelijk vind: de groentes liggen achteraan! En die haal ik meestal eerst, en stem daar vervolgens de rest van mijn aankopen op af.

Klantvriendelijk

Nadat ik stresserig alle boodschappen had verzameld bedacht ik dat ik nog Blue Band Finesse nodig had, voor in de Kip Tandoori die ik voor maandag op het menu had gezet. Helemaal achteraan op de plank stond nog een eenzame fles. Maar daar kon ik met mijn 1m70 echt niet bij. Gelukkig zag ik de filiaalleider lopen.

Ik ving zijn blik, en vroeg: ‘Meneer? Kunt u mij misschien helpen?’
‘Zoo jongedame! Waarmee kan ik je van dienst zijn?’
Als tweeënveertige jarige vrouw, vond ik hem onmiddellijk sympathiek vanwege deze betiteling.
‘Ik kan niet bij de Blue Band Finesse,’ verklaarde ik.
Hij monsterde mijn verschijning en vroeg: ‘Hoeveel weeg je?’
Even stond ik met mijn mond vol tanden en had visioenen van de filiaalleider die mij teder in zijn armen omklemde en naar het schap tilde, maar wist toen: ‘Teveel om te tillen!’
Toen pakte hij de Blue Band Finesse voor me, en bedankte ik hem vriendelijk.

En terwijl ik naar de auto liep berekende ik: een dikke onvoldoende voor de te smalle gangpaden en layout, maar een 9 voor het scansysteem en eveneens een 9 voor de vriendelijke filiaalleider.

Zie ook mijn post Supermarktscanner.

Wat bepaalt voor jou de keuze voor een bepaalde supermarkt? De lay-out? De prijzen? De klantvriendelijkheid? De mogelijkheid zelf te scannen? Het assortiment?

Similar Posts

21 Comments

 1. Haha, leuk verhaal…vooral jouw visioen van de filliaalleider die je optilt!

  Hier is niet veel keus qua supermarkten dus niks te scannen of prijzen vergelijken.
  Bij de C1000 kopen we veel van het basismerk, dat is vrij goedkoop. Echt vriendelijk zijn ze daar niet maar ja, we moeten het ermee doen. Zelfde geldt voor de Aldi, ook niet vriendelijk.
  Soms kan ik met de buuf meerijden naar een plaats verderop . Dan kan ik naar AH, Jumbo, Lidl..en daar bij de AH kan je dus wel scannen en dat vind ik ideaal.

 2. Ik zie het ook helemaal voor me…;)
  “Onze” Jumbo is ruim, heerlijk boodschappen doen daar. Wel de groente als bijna laatste, maar ik wil ook geen geplette groente en fruit, dus dat vind ik niet zo erg.
  Ik ga ook wel naar andere supermarkten (dichterbij) maar die zijn door de regel genomen toch duurder.
  Zelf scannen: nog geen ervaring mee. Lijkt me wel lastig als je iets teruglegt, kun je het er dan weer af scannen?

  1. Ja hoor, je kunt iets wat je teruglegt eenvoudig weer verwijderen van het scanapparaat. En wat ik er ook heel fijn aan vindt is dat je kunt zien hoeveel geld je al hebt uitgegeven. Zo schrik je niet bij de kassa!

 3. Haha. Een feel good supermarkt dus.
  Ik let bij de supermarktkeuze vooral op de aanbieding en ga dus verschillende supers af. Liefst niet in de lunchpauzes want dan lopen er allemaal scholieren een energydrink en saucijzenbroodje te scoren – lange rijen met kleine ongeznde boodschapjes.
  Onze jongste had op werkweek in het buitenland ervaring met het zelf scanne en was erg enthousiast. Vooral omdat je gemakkelijk iets terug kon leggen als je boven je budget kwam. En omdat het nieuw was, natuurlijk

 4. ik ga ook altijd naar de jumbo in zwolle, heerlijk ruim opgezet, goedkoop, ruim assortimenst,zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. wel iets verder weg al kom ik er wel langs op de terugweg naar huis vanaf werk,maar je moet het wel meesjouwen op de fiets,maar toch kom ik hier liever als bij onze buurtsuper, ook vriendelijk personeel ,maar erg klein , en vaak dingen niet op voorraad en ook veel duurder.

 5. Leuk!
  Ik doe bij verschillende supermarkten de boodschappen vanwege de aanbiedingen en omdat ik onderhand weet in welke winkel een product het goedkoopst is. Nu moet ik wel vermelden dat ik keuze heb uit 7 supermarkten op loop/fietsafstand ;)
  Bij AH scan ik altijd de boodschappen en bij de JUMBO kan dat niet. Maar bij onze JUMBO is het personeel ook het klantvriendelijkst vergeleken bij alle andere supermarkten. Niet dat ze bij de andere niet vriendelijk zijn ;) maar bij JUMBO merken wij toch echt het verschil.

  Groet Isabelle

 6. :-)
  Ik let op prijs, aanbiedingen en locatie/logistiek. Voor de basis ga ik naar Lidl. Daarnaast zit C1000, maar daar ga ik alleen heen voor iets interessants in de aanbieding. Vervolgens door naar locatie nummer 2 voor de Deen en AH. Bij drogisterijen let ik naast prijs ook wel op klantvriendelijkheid en kennis. Vraag ik bij het Kruidvat waar iets is, krijg ik soms te horen ‘oh, dat weet ik niet’ en dan loopt zo iemand gewoon weg! Bij Etos of DA gebeurt me dat nooit.

  1. Als ik tijd genoeg heb ga ik ook graag naar de Aldi of Lidl voor de basisboodschappen. Wat ik daar niet kan halen, koop ik dan later bij de C1000 of Jumbo. Wat dat betreft ben ik een volstrekt trouweloze klant.

   Nadeel van de C1000 vind ik dat het duurder is dan de Jumbo, maar voordeel is dat zíj de groente tenminste vooraan hebben liggen!

   De klantvriendelijkheid van jouw Kruidvat klinkt inderdaad slecht. Ik snap dan nooit hoe zo iemand door de sollicitatieprocedure is gekomen!!!

 7. Bij het lezen moest ik aan de ene kant glimlachen om de filiaalleider maar ik kreeg er tegelijkertijd ook een beetje de kriebels van. Was hij zelf ook niet zo groot en zou hij die vraag ook gesteld hebben als je een man was geweest?? Want waarom pakt hij niet direct zelf.. Maar misschien ben ik te wantrouwend

 8. ik heb hier een ontzettende hekel aan de jumbo, onvriendelijk, twee op de drie kasabonnen kloppen niet, acties kloppen niet of zijn er niet. Jong personeel wat niet opgeleid wordt en dus niets weet. Een drama. Nee ik ga liever nar de appie, die ook nog eens een stuk goedkoper is………

  1. Dat klinkt niet zo best zeg! En dat de AH goedkoper is verrast me helemaal, want de Jumbo profileert zichzelf als één van de goedkopere supermarkten. En ik dacht dat dit wel klopte…

  2. AH is echt goedkoper. Met veel artikelen zelfs goedkoper dan Aldi of Lidl. Met name pasta’s, rijst, koffiemelkcups en inmiddels ook frisdrank. Ik kan inmiddels een waslijst opschrijven. Controleer het maar eens. Dat heb ik in het verleden ook gedaan. Het nadeel van zelfscannen bij AH is dat je de brutoprijs leest op de scanner. Daar moeten nog de bonusaanbiedingen vanaf.

  3. de jumbo heeft a en c merken. Het ah huismerk is een a merk voor een b of c prijs. De euroshopper zelfs nog goedkoper. De jumbo is echt een dure winkel. Misschien op de a merken goedkoper maar die koop ik niet zo veel. Als je dan nog een beetje let op de 2 voor 1 en de bonus wordt het nog goedkoper. Wel op de bon letten want acties zitten ook hier niet altijd in de kassa.
   Veel plezier met prijzen zoeken

 9. Hahaha, romantiek in de supermarkt, ik heb er alleen meteen zo’n beeld bij van die AH man uit de reclame, hoewel dat een uiterst sympathieke man is, maar niet echt voor een romantische scene:)
  Maar ja, dit was de Jumbo…

 10. Ons dorp kent alleen een Spar en een Coop Compact. Beiden nogal duur en daarom ga ik eens per veertien dagen/drie weken naar de Lidl in Emlichheim (Duitsland) waar ik redelijk goedkoop aan mijn (bulk) boodschappen kan komen. Verder koop ik de nodige versproducten bij de Coop Compact. Wij wonen niet zover van de Duitse grens, vandaar mijn inkooppraktijken daar…!

 11. Ik doe mijn boodschappen in verschillende supermarkten omdat ik een kind heb met een koemelkallergie. Maar het meest haal ik toch bij de jumbo. Maar ik kom ook bij de aldi/lidll/ah. Bij de c1000 zul je me niet vinden omdat daar weinig voor mijn jongste te krijgen is. 2 Keer per jaar ga ik naar Duitsland naar de Deka om daar boodschappen in te slaan voor de jongste. Wat een produkten zonder melk of lactosevrij.

 12. mooi verhaal zeg, maar dat zelf scannen vind ik een complete ramp, ik ga veel liever in een rij staan en dan mijn boodschappen op de band zetten, vind ik veel rustiger, mijn man die gebruikt wel de zelf scan, vind hij weer makkelijker.

  1. Leuk dat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft. Ik heb bij het zelf scannen vaak wel de zorg dat ik per ongeluk iets vergeet te scannen en dat het dan bij de kassa lijkt alsof ik een dief ben… Dat is ook onrustig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.