Reacties

Supermarktscanner: zelfscannen bij de supermarkt 2024 — 19 reacties

 1. Bij onze AH scan ik al een paar jaar. Je betaling doe je dan bij de betaalpaal en daarna scan je de barcode van je bon en gaat het poortje open en kan je de winkel verlaten. Als er een rood lampje gaat branden bij de betaalpaal krijg je controle. De medewerker scant dan 5 producten uit je tas, ze scannen niet alles. Ik vind het ideaal, sta nooit meer bij de kassa.

  Groet Isabelle

 2. Ik vind het zo handig, gelijk je boodschappen netjes in je tas, niet meer overladen. Lekker snel. Als je alcohol koopt gaat de rode lamp knipperen dan moet er eerst een leeftijdscontrole worden gedaan maar dat gaat bij mij heel snel:-)

 3. Goh waar gaat dat heen nog even en alles wordt geautomatiseerd. Het gaat mij allemaal te vlug hoor. En ik geloof dat er heel veel mensen zijn die dan dingen niet scannen. ja ik weet het zou wat meer vertrouwen in de mensheid moeten hebben maar weet maar al te goed dat lang niet iedereen te vertrouwen is.

 4. Nou daar gaan ze in de Randstad dus niet aan beginnen, schat ik zo in. Want dan kunnen ze iedereen weer gaan controleren. Ik denk dat er in supermarkten extra arbeidsplaaten voor 'security' gaan ontstaan. Net als met de conducteur op de tram, werd ook afgeschaft toen de strippenkaart kwam en toen er teveel zwartgereden werd kwam ie weer terug. Groet, Hsm.

 5. Ik doe het - uit principe èn protest - juist nièt. Want de énige die er meer winst uit haalt, is de aandeelhouder. Ik vind het ook niet logisch dat je als "klant" steeds meer zelf moet doen, maar de prijzen daardoor niet dalen, integendeel, ze blijven toch de hoogte ingaan. Er worden mensen ontslagen, wat hen ook winst oplevert, maar dat gaat alleen maar naar hun eigen zakken...... En dat vertrouwen in de consument..... dat geloof je toch echt niet? Wat ze verliezen door de oneerlijke klanten, is er allang bijgerekend en betaal jij toch bij :-D Bovendien gaat ook hier het (weinige) menselijke contact verloren. Het moet altijd maar sneller en nog sneller met minder en minder mensen en meer machines - nee, ik bedank ervoor!

 6. Erg handig, die paar keer dat we bij de AH Xl komen. Vooral onze kleine vindt het leuk om te scannen. Meteen de boodschappen in het kratje of tas doen en je bent klaar.

  Ik heb wel het idee, als we wat treuzelen of er zit veel tijd tussen het scannen van een paar artikelen (omdat je kletst met een bekende), dat je dan sneller eruit wordt gepikt als steekproef controle.

  Toch is de kassa fijner. Niet voor het menselijk contact (want veel kassadames zijn net zo automatisch als zo'n scanapparaat), maar voor het gratis koekje voor de kleine. :-)

 7. Ik heb het een keer gedaan, bij een ah. Zoonlief liep met het scangeval rond alsof het een 'minigun' was en scande de producten (die hij op de vloer had gelegd en van 3 meter afstand...)
  Gezellig was het wel!
  Bij de c10000 hebben ze het weer afgeschaft (daar waren scankassa's, dus was je zelf de kassiere, zeg maar) omdat er teveel gestolen werd.

 8. In onze (Belgische) winkel gebeurt het al jaren ondertussen. In een eerste fase moest je bij controle inderdaad alles alsnog uit de kar op de band leggen. Bij de tweede fase scannen ze willekeurig 15 produkten uit je kar en als er iets niet klopt krijg je de daaropvolgende X aantal keren telkens controle.
  Ik doe het niet zozeer omdat ik geen cassière wil zien, maar gewoon omdat ik dan het totaalbedrag heel gemakkelijk in de gaten kan houden, zonder dat het opvalt en zonder te lopen tellen. Ook staat er een 'min' knopje op, dus je kan ook weer wat terugleggen - al is de kans op controle dan wel weer groter :p
  Ondertussen heb ik bij gelegenheid aan de cassières gevraagd of ze niet vrezen voor hun job, maar raar genoeg hebben ze mij al in verschillende winkels gezegd dat ze iemand bij moesten aannemen ?

  • Dat je precies weet hoeveel je hebt uitgegeven vind ik ook handig. Ik loop soms ook wel te tellen, en raak dan altijd de draad kwijt.

   Wat aan apart verschijnsel dat ze er mensen bij moesten aannemen!!! Misschien meer vakkenvullers omdat het zo snel opging?

 9. Volgens mij wonen er alleen maar lieve en goede mensen in Zelhem. Niks geen Randstedelijke gestresste mensen volgens mij dan.
  Ik ben een enkele keer te gast in een vakantiehuisje daar in Zelhem.
  The corner Behind daar heeft het leven stil gestaan toch?

  Wat een heerlijke omgeving daar. Enjoy.

 10. Ik vind het ideaal, ik had altijd last van mijn nek en rug van dat op de band leggen, weer van de band in de kar, enz. Nu doe ik het na het scannen gelijk in de tassen, tas apart voor de vriesspullen, til de tassen in de auto, bij thuiskomst er weer uit en ruim de vriesspullen op en de rest als ik koffie heb gedronken. Ik zal eerlijk zijn, als deze supermarkt er mee zou stoppen ging ik er niet meer heen, er is er nog een supermarkt die een km. dichterbij zit maar die hebben geen zelfscanner.

 11. hallo,ik kom ook bij de jumbo in zelhem en heb laatst een steek proef gehad,ze scande bij mij alleen een paar artikelen waar ik een grotere hoeveelheid van bij me had{melk,boter}ik kon gewoon allles in het karretje laten liggen.
  maar toen ik een steekproef kreeg voelde ik mij ook rood worden ik dacht meteen als ik het maar goed gedaan heb,maar ik mocht rustig de winkel met de boodschappen verlaten.
  de volgende keer doe ik dus ook meteen de boodschappen in de tas,dat had ik nu niet gedaan.
  gr eline

 12. Ik scan ook al een poos bij de AH. Vind het ideaal. Ik pak alles gelijk in, tassen in het karretje. Nooit in de rij voor de kassa en iedere 6 à 7 weken een steekproef. Tassen daarna zo in de auto.

 13. Wat een super uitvinding,ik vind de controle die je houd over hoeveel je al besteed hebt zo fijn.Maar ook zo snel langs de kassa,geweldig! Ik blijf het vanaf vandaag gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder