Reacties

Scharrelei is helemaal geen schárrelei! + 4 veelgestelde vragen — 36 reacties

 1. meestal graaneieren geloof ik, ook koop ik vaak bij collega Wilma 20 eieren, want zij en haar man hebben zelf kippen die meer leggen dan ze op kunnen eten en die scharrelen bij hun dus echt buiten op het erf(in de boomgaard)

 2. Wij hebben 5 kippen en omdat we alle eieren niet zelf kunnen opeten verkoopt mijn dochter deze met een bordje in de tuin voor € 0.20 per stuk.
  De dames hebben een grote ren en iedere dag als we thuis zijn scharreleren ze een aantal uren in onze tuin.
  Kom maar eens aan om een doosje verse scharreleieren te kopen.
  Groet Thea

 3. Ik koop altijd biologische eieren en ik ga er dan maar vanuit dat het dan ook echt biologische eieren zijn. Ik zou graag alles biologisch willen kopen, maar daar heb ik niet elke maand het budget voor.

 4. Wist je dat niet? We worden echt aan alle kanten voor de gek gehouden. Het is het beste om naar de codes te kijken. Code 0 is het beste (biologisch), daaronder zit code 1 (vrije uitloop). Granen-eieren of mais-eieren zegt helemaal niets over de ruimte die de kippen hebben.

 5. Vreselijk he! Hoe we gewoon belazerd worden als consumenten... Ik ben gezegend, ik kan heel makkelijk en goedkoop aan eerlijke spullen komen, wellicht niet biologisch, maar heb de koeien en kippen in de wei (!!!) zien lopen!

 6. Woops.. heb ook even een run naar de koelkast gemaakt. Wij hebben de Puur & Eerlijk biologische eieren van AH. Op het ei staat een stempel met code 0-Nl er op. Ik heb mij eens laten vertellen dat dit de beste eieren zijn, nog beter dan de code 1 of code 2 eieren. Ik ga er toch ook nog eens een rondje voor googlen. Dank voor de tip!

 7. Ik heb weleens een documentaire gezien over de "scharrelruimte" van een scharrelkip en de mate van daglicht (een paar dakraampjes). Ik koop het liefst biologische eieren (en ook vlees trouwens); als dat op is, wil ik nog weleens mijn toevlucht nemen tot scharrel omdat ik legbatterij-eieren nog erger vind, maar mijn 1e voorkeur is biologisch met op 2 vrije uitloop. (Ik woon middenin de stad, dus een boer met kippen is niet echt in de buurt en zelf kippen houden, ik weet niet of dat zo succesvol is hier.)

 8. Ooooh....verschrikkelijk zoals we bedonderd worden! Leuk vrolijk plaatje van blije kip op de doos en we vliegen er en masse in........
  Wij eten de eieren van onze eigen kippen en als ze wat minder leggen (in de wintermaanden) haal ik ook eieren bij een kippenboer in de buurt, waar de kippen een enorme schuur hebben en een nog groter 'buitengebied'.
  In de zomer verkopen we zelf eieren voor 1 euro per 10, bij de boer betaal ik 1,20 per 10.

 9. Ik ga ze gewoon bij mensen thuis halen. 10 eitjes €1
  Koopje! En de kippen zie je door de wie lopen. Échte scharreleieren dus.
  Ik zou zeggen: maak een rondje door je dorp, of door een omliggend dorp. Er is vast wel iemand die eitjes verkoopt.

 10. Ik ga af en toe eieren bij de biologische kippenboer kopen. Als er weer eens geen ophokplicht is, kun je kippen lekker buiten in de wei zien scharrelen. Ook koop ik vaak eieren bij mensen die zelf kippen hebben en waar de kippen ook de ruimte hebben om lekker buiten te kunnen lopen.

 11. Ik koop mijn scharreleieren bij de boer. 10 voor 1,40
  Er is een krokettenautomaat voor eieren, die hele dagen open is en een winkel die drie dagen per week open is. Elk jaar mag je in de stallen kijken op de kijkdagen.

 12. Vee boeren verkopen eieren maar als ik er 10 zie lopen rij ik door want dan komen ze van elders of zitten ze binnen. Ik ken in de omgeving een aantal boerderijen met kippen die buiten lopen en die verkopen de eieren niet. Ik zou graag zelf kippen hebben maar heb er niet echt de ruimte voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder